Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk abdomena - stomaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ultrazvuk abdomena - 50% popusta u februaru!

Akcija -50% 1900 Din.
Ultrazvuk abdomena - 50% popusta u februaru! - 1.900 din! Intermed Plus poliklinika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

EXTRA PAKET ZA ŽENE (Ginekološki pregled, ginekološki Uz, Kolposkopija, PAPA, VS, KKS, urin sa sedimentom, UZ abdomena, UZ štitne žlezde i male karlice)

Akcija -85% 3100 Din.
EXTRA PAKET ZA ŽENE (Ginekološki pregled, ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, urin sa sedimentom, UZ abdomena, UZ št...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk abdomena - stomaka

Ultrazvuk abdomena predstavlja obavezan pregled u dijagnostici gastrointestinalnog i genitourinarnog trakta, uz laboratorijske analize krvi i urina. Verovatno vas zanima šta se sve na ovom snimku može videti: jetra, žučna kesa, žučni putevi, pankreas, slezina, bubrezi, nadbubrežne žlezde, mokraćna bešika, prostata kod muškaraca, materica, jajnici kod žena, veliki krvni sudovi trbuha (bubrežni krvni sudovi, aorta...), trbušne tečnosti.

Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice je bezbolan, bezopasan pregled, i omogućuje lekarima da vide kako izgledaju organi trbušne duplje, da se proceni kakva je njihova struktura i građa, te njihova veličina i da li u njima ima eventualnog patološkog sadržaja.

Kada se radi ultrazvuk abdomena (stomaka) i male karlice?

Kada imamo neke tegobe u trbuhu, biće potrebno obaviti ovaj pregled. Takođe, ultrazvuk stomaka se može uraditi i pri dijagnostikovanju oboljenja drugih sistema organa (recimo, kardiovaskularnog). Gojaznost, pušenje i nasledne bolesti i sl. takođe mogu biti razlog da obavite pregled. 

Kako se radi ultrazvuk stomaka ?

Priprema za ovaj pregled podrazumeva da ne unosite hranu minimum 6-8 sati, a najbolje bi bilo 12 sati pre pregleda. Dva do tri dana pre ultrazvuka, ne savetuje se uzimanje hrane koja nadima i stvara gasove (pasulj, grašak, kupus...), izbegavati hranu sa mnogo ostataka, bogatu biljnim vlaknima... Za pregled mokraćne bešike i prostate kod muškaraca potrebno je napuniti bešiku, tako što ćemo popiti 3-4 čaše tečnosti, 1,5 sat pre pregleda i ne mokriti.

Sam pregled izgleda tako što ćemo leći na leđa, dok lekar sondom ultrazvučnog aparata na koju je prethodno nanet gel prelazi preko kože trbuha. Od nas se može zatražiti da se okrenemo na levi ili desni bok, da bi se dobila bolja slika. U nekim trenucima moraćemo zadržati dah. Važno je sarađivati sa lekarom, tokom cele procedure koja traje između 20 i 30 minuta, nakon čega ćemo dobiti objašnjenje i pisani izveštaj. 

Ultrazvuk abdomena iskustva

Tokom ovog pregleda mogu se otkriti različita oboljenja kao što su zapaljenske promene (akutne i hronične), urođene anomalije, benigni i maligni tumori, ciste, kamenci žučne kese i bubrega, ciroza jetre, prisustvo slobodne tečnosti u trbušnoj duplji, proširenja i naslage na velikim krvnim sudovima, povrede. 

Ultrazvuk abdomena se može ponavljati neograničen broj puta bez ikakvih štetnih dejstava po ispitanika. Može se dogoditi da pacijent dođe na pregled bez ikakvih simptoma, a da se ultrazvukom otkrije na primer, nepravilno zadebljanje zida debelog creva, što može odgovarati karcionomu. Posle ovoga se radi kolonoskopija (pregled unutrašnjosti debelog creva), čime se može potrvrditi ultrazvučna dijagnostika, a to dalje vodi operaciji, posle koje pacijent može da nema tegobe i da se uspešno oporavi, a sve to zahvaljujući preventivno odrađenom ultrazvučnom pregledu abdomena.

Ultrazvuk abdomena (stomaka) cene

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, za ultrazvuk abdomena predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

 

 

Tri ultrazvuka: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili prostate

Akcija -88% 1190 Din.
Tri ultrazvuka: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili prostate po ceni od 1.190 din samo u Poliklinici Grac...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

ULTRAZVUČNI PREGLED PO IZBORU: ULTRAZVUK ABDOMENA, ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE, ULTRAZVUK MALE KARLICE ili ULTRAZVUK PROSTATE

Akcija -75% 800 Din.
ULTRAZVUČNI PREGLED PO IZBORU: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili UZ prostate po ceni od 800 din samo u ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

EXTRA PLUS PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, Laboratorija (KKS, Urin, T3, T4, TSH) UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice

Akcija -80% 4500 Din.
EXTRA PLUS PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, Papa, VS, Laboratorija (KKS, Urin, T3, T4, ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

MEGA PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, UZ dojki, Laboratorija (KKS, Urin sa sedimentom) UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice

Akcija -82% 3900 Din.
MEGA PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, UZ dojki, Laboratorija (KKS, urin sa se...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kućna poseta lekara

Akcija -51% 7390 Din.
Kućna poseta lekara po ceni od 7.390 din samo u poliklinici Gracia Medika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Specijalistički pregled interniste + ultrazvuk po izboru: UZ štitaste žlezde, UZ abdomena ili mokraćne bešike

Akcija -73% 1700 Din.
Specijalistički pregled interniste + ultrazvuk po izboru: UZ štitaste žlezde, UZ abdomena ili mokraćne bešike - 1.700 di...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Specijalistički internistički pregled + Ultrazvuk abdomena

Akcija -62% 1900 Din.
Specijalistički internistički pregled + Ultrazvuk abdomena po ceni od 1.900 din samo u Poliklinici Millenium Medic!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Nefrološki pregled + ultrazvuk abdomena

Akcija -62% 1900 Din.
Nefrološki pregled i ultrazvuk abdomena po ceni od 1.900 din samo u Millenium Medic Poliklinici i Laboratoriji!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i komentari posetilaca

Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, nije svaki ultrazvuk abdomena stomaka istoi, sve naravno zavisi od dosta stvari i kvaliteta.
Todor Markovic
Ovo jeste jedan skup ultrazvuk ali je cesto i vise nego potreban da se uradi na jedan kvalitetan nacin.
Marta Dencevic
Ipak je ovo veoma bitna vrsta ultrazvuka da bi se neko sa njom igrao.
Janko Zivanovic
Nije bitno koliko ovo kosta. vazno je samo da vam neko to dobro i precizno uradi.
Ljubinka Sreckovic
tehnologija je u danasnje vreme poprilicno napredovala, tako da u svakom slucaju se u danasnje vreme skoro sve moze dijagnostifikovati bez neke vece greske.
Petar Jankovic
Ovo je veoma osetljiva vrsta ultrazvuka i zbog toga u svakom slucaju treba da joj se posveti adekvatna paznja.
Nikolina Pantelic
Koliko je meni poznato, ovo je nesto sto u Beogradu kosta u proseku oko 100 eura.
Ivan Stojanovic
Ako se vec odlucite za ovu vrstu ultrazvuka, samo treba da znate da je odmah reci najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem.
Jana Stankovic
Ovu vrstu ultrazvuka i to bez vecih problema mozete da uradite u lekarskoj ordinaciji Dentam.
Biljana Brankovic
Po pitanju kvalitentog ultrazvuka abdomena, stomaka, ubedljiov je onda najbolje da svoje poverenje ukazate ordinaciji Dr. Hrast.
Marko Petrovic
Po pitaju kvalitetnog ultrazvuka abdomena - stomaka, generalno je najbolje resenje za vas da posetite dr. Dunjic. To je doktor sa visegodisnjom tradicijom i iskustvom.
Dusan Markovic
Iz licnog iskustva mogu po pitanju abdomena stomaka mogu da vam preporucim ordinaciju Hrast Dr. Popovic. To je ordinacija u koju mozete imati puno poverenje. Takodje, opremljena je iskljucivo savremenim dijagnostickim uredjajima.
Jovana Milinkovic
Ukoliko vam je potreban kvalitetan ultrazvuk abdomena onda mozete slobodno da posetite polikliniku MB koja se nalazi Zemunu. Na toj poliklinici rade iskljucivo kvalitetni dijagnosticari koji vam svakako mogu pomoci po pitanju abdomena.