Dodaj firmu

Ortopedska pomagala Dr Prot ex Siguran korak

Kompanija SIGURAN KORAK po prvi put u Srbiji predstavlja ručno rađene ortopedske uloške, po meri Vašeg stopala. U okviru našeg proverenog sistema, sve se radi ručno, od pregleda, uzimanja otiska, do same proizvodnje. Nudimo veliki izbor ul...
Pročitaj više

Knez Miletina 42
Stari grad, Beograd

Ulosci za obuću Foot Point Centar

Foot Point Centar nalazi se u Beogradu. Bavi se izradom individualnih ortopedskih i ortokinetičkih uložaka. Sama izrada je rezultat detaljnog merenja i pregleda stopala, baropodometrijske analize statike i dinamike stopala
Pročitaj više

Smiljanićeva 4
Vračar, Beograd

Sohlen i Reflexwear - Medicinska pomagala

Kompanija Health Care Group nalazi se u Beogradu. U ponudi ima jedinstvene Reflexwear čarape za poboljšanje cirkulacije i lakšeg hoda.
Pročitaj više


Beograd

Versus 8 - Ortopedski ulošci

Ortopedski ulošci Versus 8 prave se po individualnim karakteristikama svakog klijenta. Ortopedske uloške je moguće naručiti online a oni imaju veliki uticaj na poboljšanje hoda, ispravljanje stopala i cirkulacije kompletnog organizma.
Pročitaj više

Partizanski put 222
Beograd

Zdrav i Prav ulošci za obuću

Ulošci za obuću „Zdrav i Prav“ izrađuju se po posebnom sistemu senzo-motorike i namenjeni su kako deci, tako i vrhunskim sportistima, rekreativcima i odraslim osobama. Pre izrade uložaka, vrši se poseban protokol merenja koji je individuala...
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 11
Novi Beograd, Beograd

Ulošci za obuću Kupon

Kupon. rs se izdvojio iz gomile sajtova za grupnu kupovinu... Jedan je od najboljih i najušpesnijih sajtova koji je za vrlo kratko vreme uspeo da pridobije na hiljade zadovoljnih korisnika.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 65
Zvezdara, Beograd

Ulosci za obuću su jako bitni za udobnost. Siguran korak kroz život potreban je svakome od nas. Pošto nas kroz život nose stopala, potrebno im je posvetiti posebnu negu. Ravna stopala su najčešći razlog zbog kojeg zabrinuti roditelji dovode svoju decu kod ortopeda ili fizijatra.

Ravna i nekorigovana stopala, kasnije vode raznoraznim zdravstvenim problemima, što sve govori da roditeljska briga i strah nisu neosnovani.

Ulošci za obuću

Veoma je bitno da kada hodamo, ne osećamo nikakav umor i da nam obuća lepo pristaje. Ponekad se dešava da je cipela veća, pa ćemo iskoristiti korektivni uložak, na primer. Za uloške je bitno da budu izrađeni od prirodnih materijala, ostavljajući mogućnost stopalu da diše, odnosno, da se izbegne neprijatna pojava znojenja nogu.

Takođe, bitna stavka je lako održavanje higijene uložaka za obuću, što je uvek olakšano kada su u pitanju prirodni materijali. Ulošci za obuću se koriste za sport, za posao, u svakodnevnom životu, a upotrebljavaju ih i deca i odrasli. 

Korektivni ulošci za razne deformitete

Stopalo može da poseduje razne deformitete, ali oni mogu da se koriguju ili ublaže i to nošenjem korektivnih anatomskih uložaka za obuću. 

Za ove uloške je bitno istaći da se rade za svakog pacijenta ponaosob, dakle, uzimaju se tačne mere vašeg stopala. Na ovaj način, dobijate uložak za obuću koji će savršeno da odgovara i da prijanja. Hodanje će biti bez bola, tegoba i svega ostalog što ste možda osećali do sada. 

Korektivni ulošci imaju potpornu ili rasteretnu meru. Kod izrade ovakvog uloška, svaki faktor je uzet u obzir, i to nakon detaljnog pregleda lekara specijaliste. 

Ulošci za obuću za ispravljanje krivih nogu

Postoje takozvane iks i oks noge, odnosno, kada su one savijene ka unutra ili ka spolja. Jasno je da je u ovim slučajevima od velike važnosti da se nose korektivni ulošci koji će ublažiti prisutne deformitete. 

Deformiteti stopala se obično naslede, i kod dece se sve primećuje tokom hodanja. Dilema roditelja je da li da detetu odaberu anatomske cipele ili korektivne uloške? Naš predlog je da se posavetujete sa lekarima, koji će doneti najispravniju odluku.

Ulošci za obuću koji omogućavaju ispravljanje krivih nogu, urađeni su po meri, dakle, prilagođeni samo jednoj osobi i njenim merama. Pri izradi, koju vrše stručna lica, svaki bitan faktor je uzet u obzir, tako da se na kraju dobijaju korektivni ulošci koji će olakšati hod i vremenom, uticati na ispravljanje deformiteta. 

Ulošci za stopala po meri

Na osnovu posebnih merenja pristupa se izradi individualnih uložaka za stopala. Njihov oblik i izgled određuje lekar koji obavlja merenje. Ortopedski ulošci se izrađuju od različitih vrsta poliuretana, a to je sunđerasto-penasti materijal. Postoji ukupno pet vrsta ovog materijala, od kojih se jedan koristi za decu, a ostala četiri za odrasle osobe.

Ovakvi materijali svojom elastičnošću i apsorpcionim svojstvima delimično preuzimaju pritisak koji stopalo vrši na podlogu pa na taj način smanjuju i opterećenje koje trpe stopala, skočni zglobovi, kolena, kukovi i kičmeni stub. 

Postoje tri vrste oblika uložaka za stopala – uložak za papuče, patike i cipele. Korišćenjem fotografije stopala koja je dobijena skeniranjem, precizno se određuje dužina stopala. 

Ortopedski ulošci po meri – iskustva

Na ovaj način je moguće izabrati optimalan oblik uloška za svakog pacijenta. Odnosno, po dužini, na pola broja a po širini u tri modela: sportski, uski i široki. Ortopedski ulošci za stopala sadrže udubljenja i ispupčenja, koja su napravljena u zavisnosti od tačaka opterećenja. Na ovaj način se postiže korekcija svodova stopala, stabilizacija pozicije pete, kao i distribucija opterećenja stopala, tako što se rasterećuju oni delovi na kojima stopalo trpi najveći pritisak, a istovremeno se opterećuju oni delovi stopala koji su manje opterećeni ili nisu uopšte. 

Anatomski ulošci za stopala

Anatomski ulošci imaju ulogu pravilnog podupiranja i rasterećivanja stopala a time se postiže smanjenje smetnji i preveniraju se mogući poremećaji statike. Funkcija ovakvih uložaka je i otklanjanje bolova u nogama, zglobovima, stopalima, kolenima, kukovima i leđima. 

Može se pronaći veliki izbor separatora za stopala, uložaka za petu, uložaka za uzdužni svod, kao i silikonskih ili kožnih uložaka. Postoji veliki broj gotovih uložaka za različite namene. Stručno osoblje će vas posavetovati koji modeli vama najviše odgovaraju. 

Anatomski ulošci za stopala – iskustva

Kao što smo napomenuli u tekstu iznad, da bi se dobio uložak po vašoj meri, odnosno individualni korektivni uložak, koriste se najsavrmenije svetske metode kao što je kompjutersko skeniranje stopala. Na osnovu kompjuterskog snimanja i skeniranja, vrši se izrada uloška sa svim potrebnim korekcijama, od specijalnih materijala, u skladu sa konkretnim potrebama korisnika. 

Pošto zdravlje stopala utiče na zdravlje čitavog našeg organizma, ukoliko osećate neke tegobe ili možda želite da se preventivno prekontrolišete, zakažite snimanje vaših stopala. Moguće je da imate probleme koje trenutno ne osećate, a koji mogu dovesti do ozbiljnih posledica u budućnosti. Ulošci za stopala sve to mogu preventivno sprečiti ili korigovati, ukoliko nepravilnost postoji. 

Ulošci za stopala – cena

Cene se kreću u rasponu od 250 dinara za gel jastučić za stopalo, preko 705 dinara za gel uložak za stopalo, sve do 1995 dinara za ortopedski uložak. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane