Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ulosci za obuću
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ulošci za cipele po otisku u peni - sportski i korektivni

Akcija -25% 3000 Din.
Ulošci za cipele po otisku u peni - sportski i korektivni, po ceni od 3.000 din - specijalna ponuda Medifit Max ortopeds...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ulosci za obuću

Siguran korak kroz život potreban je svakome od nas. Pošto nas kroz život nose stopala, potrebno im je posvetiti posebnu negu. Ravna stopala su najčešći razlog zbog kojeg zabrinuti roditelji dovode svoju decu kod ortopeda ili fizijatra.

Ravna i nekorigovana stopala, kasnije vode raznoraznim zdravstvenim problemima, što sve govori da roditeljska briga i strah nisu neosnovani.

Ulošci za stopala po meri

Na osnovu posebnih merenja pristupa se izradi individualnih uložaka za stopala. Njihov oblik i izgled određuje lekar koji obavlja merenje. Ortopedski ulošci se izrađuju od različitih vrsta poliuretana, a to je sunđerasto-penasti materijal. Postoji ukupno pet vrsta ovog materijala, od kojih se jedan koristi za decu, a ostala četiri za odrasle osobe.

Ovakvi materijali svojom elastičnošću i apsorpcionim svojstvima delimično preuzimaju pritisak koji stopalo vrši na podlogu pa na taj način smanjuju i opterećenje koje trpe stopala, skočni zglobovi, kolena, kukovi i kičmeni stub. 

Postoje tri vrste oblika uložaka za stopala – uložak za papuče, patike i cipele. Korišćenjem fotografije stopala koja je dobijena skeniranjem, precizno se određuje dužina stopala. 

Ortopedski ulošci po meri – iskustva

Na ovaj način je moguće izabrati optimalan oblik uloška za svakog pacijenta. Odnosno, po dužini, na pola broja a po širini u tri modela: sportski, uski i široki. Ortopedski ulošci za stopala sadrže udubljenja i ispupčenja, koja su napravljena u zavisnosti od tačaka opterećenja. Na ovaj način se postiže korekcija svodova stopala, stabilizacija pozicije pete, kao i distribucija opterećenja stopala, tako što se rasterećuju oni delovi na kojima stopalo trpi najveći pritisak, a istovremeno se opterećuju oni delovi stopala koji su manje opterećeni ili nisu uopšte. 

Anatomski ulošci za stopala

Anatomski ulošci imaju ulogu pravilnog podupiranja i rasterećivanja stopala a time se postiže smanjenje smetnji i preveniraju se mogući poremećaji statike. Funkcija ovakvih uložaka je i otklanjanje bolova u nogama, zglobovima, stopalima, kolenima, kukovima i leđima. 

Može se pronaći veliki izbor separatora za stopala, uložaka za petu, uložaka za uzdužni svod, kao i silikonskih ili kožnih uložaka. Postoji veliki broj gotovih uložaka za različite namene. Stručno osoblje će vas posavetovati koji modeli vama najviše odgovaraju. 

Anatomski ulošci za stopala – iskustva

Kao što smo napomenuli u tekstu iznad, da bi se dobio uložak po vašoj meri, odnosno individualni korektivni uložak, koriste se najsavrmenije svetske metode kao što je kompjutersko skeniranje stopala. Na osnovu kompjuterskog snimanja i skeniranja, vrši se izrada uloška sa svim potrebnim korekcijama, od specijalnih materijala, u skladu sa konkretnim potrebama korisnika. 

Pošto zdravlje stopala utiče na zdravlje čitavog našeg organizma, ukoliko osećate neke tegobe ili možda želite da se preventivno prekontrolišete, zakažite snimanje vaših stopala. Moguće je da imate probleme koje trenutno ne osećate, a koji mogu dovesti do ozbiljnih posledica u budućnosti. Ulošci za stopala sve to mogu preventivno sprečiti ili korigovati, ukoliko nepravilnost postoji. 

Ulošci za stopala – cena

Cene se kreću u rasponu od 250 dinara za gel jastučić za stopalo, preko 705 dinara za gel uložak za stopalo, sve do 1995 dinara za ortopedski uložak. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

20.11.2018
Miroslav Jagnjic
Ukoliko su vam potrebni kvalitetni uslosci za stopala, onda svakako treba da povedete racuna o izboru pravog proizvodjaca. Svakako da su ortopedski ulosci bolji od gel ulozaka ali zbog toga i kostaju vise, oko 2000 dinara.
09.05.2017
Filip Milutinovic
Kako god da okrenete, nisu ovi ulosci ni malo jeftini.
24.04.2017
Lea Stankovic
Sto se ovih ulozaka tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne.
11.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Veoma mi je vazno da odmah naucite da svaki ulosci moraju i lepo da se plate. To po meni jednostavno nije nista neobicno.
27.03.2017
Simona Vucinic
Po meni su u svakom slucaju oni nesto sto je posebno u veoma potrebno.
10.03.2017
Todor Markovic
Sto se tice ovih ulozaka, kvalitet je naravno i vise nego bitan. Sve drugo je manje vazno.
07.03.2017
Marta Dencevic
Sto se ovih ulozaka tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Samo kvalitet i nista vise od toga.
21.02.2017
Janko Zivanovic
U svakom slucaju je ovo poseban vrsta stopala, koja ima svoju jasnu primenu i svrhu.
02.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Ako vec pricamo o ovim uloscima, odmah treba da znate da oni koji su bas dobrog kvaliteta, obavezno trebaju i dobro da se plate.
23.01.2017
Petar Jankovic
Mogu samo da kazem da je sto se tice ovih ulozaka, veoma vazno da se opredelite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
05.01.2017
Nikolina Pantelic
Ovo su sigurno veoma dobri uslosci ali sigurno i da oni moraju uvek bas puno i da kostaju.
15.12.2016
Ivan Stojanovic
Po pitanju ulozaka, ukoliko primera radi imate problem sa pronacijom, onda vam ulosci u odredjenoj meri sigurno mogu da koriguju taj problem.
29.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju ulozaka, za stopala, samo treba da posetite ordinaciju Audiovox. Ukoliko se opredelite da to uradite, samo treba da posetite ordinaciju Orsim i nista vise oko toga nemate da brinete.
14.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko se odlucite da kupite kvalitetne usloske za stopala onda je ubedljivo najbolej resenje da posetite Medifit Max.
23.09.2016
Marko Petrovic
Veoma kvalitetni ulosci za stopala mogu da se kupe u radnji Siguran korak. Cene jesu malo jace i potrebno je da se izdvoji bar 2000-3000 dinara ali se zato sve isplati do poslednjeg koraka.
23.08.2016
Dusan Markovic
Po meni kada se bira izmedju dva proizvoda od kojih je jedan skuplji ali i kvalitetniji, onda u svakom slucaju treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Licno, smatram da su ortopedski ulosci mnogo kvalitetniji ali i svakako da duze traju.
19.07.2016
Jovana Milinkovic
Ukoliko su vam potrebni kvalitetni uslosci za stopala, onda svakako treba da povedete racuna o izboru pravog proizvodjaca. Svakako da su ortopedski ulosci bolji od gel ulozaka ali zbog toga i kostaju vise, oko 2000 dinara.