Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Uklanjanje pega
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dermapen lica

Akcija -50% 2490 Din.
Dermapen lica - 2.490 din! Laser Centar Happy Lady!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Mezoterapija bez igle

Akcija -67% 1000 Din.
Mezoterapija bez igle - 1.000 din! Laser Centar Happy Lady!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Mezoniti - neoperativni face lifting donje trećine lica i vrata

Akcija -73% 11000 Din.
Mezoniti - neoperativni face lifting donje trećine lica i vrata - 11.000 din! Estetic Anti Aging Medical Laser Centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Uklanjanje pega

Preterano izlaganje suncu,  godine, genetika, menopauza, dovode do pojačanog rada ćelija melonicita što utiče na stvaranje pega i fleka na licu, vratu i ramenima.

Osobe svetle puti imaju više crvenkastih pigmenata feomelanina, dok osobe tamne puti imaju više crno smeđeg eulomelanina koji je neuništiv i apsorbuje svetlost svih talasnih dužina, pa je ujedno i "lovac" na slobodne radikale. 

Po pravilu boja na koži je ravnomerno raspoređena. Uzroci nepravilnog i neželjenog gomilanja pigmenta su UV zraci i toplotna delovanja, kao i hormonski disbalans i upalni procesi. Kod naglo stečene boje, za razliku od one koja je dobijena postepeno postoji veća verovatnoća za stvaranje pega i fleka.

 

           

 

Za uklanjanje i izbeljivanje takvih pigmentnih mrlja koriste se specijalni tretmani koji deluju tako da razaraju, odnosno rastvaraju nastali nagomilani pigment u koži.

Uklanjanje fleka sa lica

Uklanjanje pega i fleka sa kože često podrazumeva više tretmana, kao i kombinaciju različitih tretmana da bi se dobili dobri rezultati. Neće svaki tip kože reagovati podjednako na tretmane za uklanjanje fleka, tako da oni moraju biti individualno prilagodjeni svakoj osobi.

Obzirom da ne možemo da promenimo našu genetsku predispoziciju za nastanak pega, glavne preventivne mere moraju biti usmerene na izbegavanje i zaštitu od sunca. Sa druge strane postoje i metode kojima se može ukloniti  pege, a ovo su neki od najzastupljenijih načina koji se koriste kod nas i u svetu:

Uklanjanje pega laserom

Prilikom starenja kože neminovno dolazi do brojnih fizioloških promena u celom organizmu. Ipak, pod dejstvom raznih štetnih faktora spoljašnje sredine, ovaj proces je u velikoj meri ubrzan.

Odrađene vrste lasera mogu da smanje i uklone potpuno različite oblike pega i fleka. Trajanje  efekta tretmana zavisi prvenstveno od vrste lasera kao i vrste pigmentacije koja se uklanja.

Najsavremenijim aparatima moguće je bez oštećenja površine kože u potpunosti otkloni pigmentacija iz dubine kože. Ova vrsta tretmana naročito je pogodna za uklanjanje staračkih pega sa kože.Laseri su tako konstruisani da uklanjanju pigmenta koji se nalazi u trećem sloju kože. Laser uklanja pigment  bez ikakvog oštećenja kože i oni su terapija izbora za staračke pege, pege od Sunca i sve lokalizovane duboke pigmentacije.

Laserski snop je skoncentrisani zrak svetlosti u jednoj tački, te deluje tako da ne postoji nikakvo zračenje na okolno tkivo, a takođe zahvaljujući najsavremenijim ultrapulsnim laserima, zrak je velike snage i za veoma kratko vreme deluje na problem, tako da ne oštećuje okolna tkiva tj. dublje strukture, kao što su krvni sudovi, nervi, limfne žlezde itd.Blago termosenzitivno dejstvo razbija veze između sraslih elastičnih vlakana i stimuliše stvaranje novih ćelija kolagena, što dovodi čak i do zatezanja i podmlađivanja kože, a usput otklanja i eventualne ožiljke, pigmentne promene nastale od Sunca ili usled starenja kože crvene mrlje od malih kapilara ili rozacee i gruba tekstura kože se popravlja posle nekoliko sesija tretmana.

Ovaj tretman je bezbolan u velikom broju slučajeva, dok mali broj osoba ovaj tretman doživljavaju kao blago peckanje. Privremeno se javlja blago crvenilo kože, koje prolazi brzo. Nema posledica i možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Svako ko želi da poboljša teksturu kože oštećenu od Sunca ili da umanji znake starenja kože kao i pigmentne i vaskularne promene, može da radi ovakvu vrstu tretmana. Uklanjanje pega i podmlađivanje kože može da se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama i šakama. 

Tretmani se ponavljaju na svake 2-3 nedelje i pun se postiže nakon pet urađenih tretmana. Bitno je naglasiti da tretmane ne treba raditi u letnjim mesecima, kao i da je obavezna zaštita od Sunca i do četiri nedelje nakon tretmana.

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi su veoma efikasan metod kada je u pitanju uklanjanje pega i fleka na koži. Najefikasniji su tretmani sa TCA - trihlorsirćetnom kiselinom. Tretman se intenzivno primenjuje na područja zahvaćena pegama, a zatim se ujednačeno predje cela površina kože i tako se postigne efekat i u poboljšanju teksture kože i u ublažavanju ili potpunom uklanjanju pega i fleka. 

Obzirom da kiselina utiče na same melanocite (ćelije koje stvaraju pigment) efekat je dugotrajan a nakon prvog sunčanja nije primetno vraćanje pigmenta.

Uklanjanje pega cena

Za jedan tretman uklanjanja pega potrebno je izdvojiti  od 4 000 pa do 12 000 dinara u zavisnosti od zone na telu sa koje se uklanjaju promene. 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za uklanjanje pega predlažemo da kontaktirate kozmetičke salone ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

17.12.2018
Milana Aleksic

Najvaznije od svega je da se po pitanju uklanjanja pega odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

19.09.2018
Zeljana Jeremic

Cula sam za estetski centar Mystic II sa Zvezdare. Rekle su mi prijateljice da su veoma kvalitetni po pitanju iklanjanaj pega. Ono sto vam je sigurno potrebno je profesionalac u ovoj oblasti a ne neka priucena kozmeticarka.

0 0

11.08.2017
Ivana Petrovic

Uklanjanje pega jeste nesto sto je mozda jako skupo ali je u svakom slucaju ipak nesto sto bi posebno trebalo da se plati, odnosno nesto sto i nije bas toliko jeftino. Ko drzi do estetike sigurno mu nista od toga nece biti skupo.

15.05.2017
Filip Milutinovic

Samo treba da znate da svako uklanjanje pega treba da bude dovoljno dobro sa cenama.

30.03.2017
Marina Zivkovic

Vazno je samo da ovo moze da se uradi na jedan veoma pouzdan nacin.

15.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Nikada ovo nije bilo nesto posebno tesko da se uradi. Medjutim, problem je u tome sto sami ljudi to jako cesto veoma zakomplikuju.

23.02.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto je veoma zahtevno. Ukoliko se za tako nesto odlucite, sigurno se necete pokajati.

07.02.2017
Todor Markovic

Najvaznije od svega je da se po pitanju uklanjanja pega odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

27.01.2017
Lea Stankovic

ovo je inace nesto sto u Beogradu dosta kosta. AKo se odlucite bas za uklanjanje pega onda ot mora da kosta.

10.01.2017
Janko Zivanovic

Ovo je tretman koji sam uradila u jednom bas dobrom kozmetickom salonu i samo mogu da kazem da sam bas bila onako zadovoljna sa tim kako je sve to ispalo.

21.12.2016
Simona Vucinic

Naravno da pege jesu nesto sto pojedinim ljudima moze da predstavlja problem u estetskom smislu. Mada, meni se licon pege i svidjaju.

20.12.2016
Petar Jankovic

Po ovom pitanju samo treba da posetite neko provereno mesto. Mada, ako prethodno niste imali sa nekim iskustvom veoma je problematicno od pocetka kome da ukazete svoje poverenje.

05.12.2016
Marta Dencevic

Ne trba po ovom pitanju da gledate u pasulj ili da radite neke slicne stvari. zaista je po vom pitanju ubedljivo najbolje resenje da posetite neko strucno i provereno mesto u koje zapravo definitivno treba da imate puno poverenje.

02.12.2016
Ivan Stojanovic

Po pitanju pega, samo treba da znate da je ovo jedan od osnovnih kozmetickih tretmana u Beogradu.

17.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Jedan od najznacajnijih nacina da uklonite pege je da posetite estetski centar Estera i da se bas taom licno uverite u kvalitet.

28.10.2016
Ivan Stojanovic

U vecini danasnjih modernih kozmetickih salon mozete da uradite uklanjanje fleka i to bez nekih posebno vecih problema.

27.10.2016
Nikolina Pantelic

Drugarica moja kaze da je uradila ovaj tretman i kaze da je i vise nego zadovoljna. Zapravo ona je ta koja manje vise svima preporucuje da urade ovakva tip tretmana.

02.09.2016
Marko Petrovic

Uklanjanje pega zaista vise nije toliko da se uradi. Sva sreca u danasnje vreme postoji veliki broj leserskih centara koji veoma profesionalno pruzaju ovu vrstu usluge. Tipacn primer je Dr. Bojic.

01.09.2016
Dusan Markovic

Ukoliko nekoj zeni smetaju njene pege onda svakako treba da ih ukloni. Licno, zaista nemam nista protiv zenskih pega. pri tome, smatram da mogu da buu veoma lepe u odredjenim situacijama.

28.07.2016
Jana Stankovic

Poenta je u tome da svaka zena treba da ima neku samostalnost u donosenju odluka. Pre svega, ukoliko zena nije zadovoljna svojim fizickim izgledom, treba da ulozi odredjeni napor da sredi odredjeni problem. Naravno, ne treba gubiti neku granicu normalnosti. Zbog toga mislim da je ovo vise pitanje psihickog karaktera zene nego njene etike.

27.07.2016
Biljana Brankovic

Mislim da zene ne treba da suvise pate zbog svog izgleda, vec treba da budu zadovoljne sa onim sta im je Bog dao. Prema tome, to se odnosni i na pege. Ukoliko se odlucite da ipak resite to pitanje, onda je svakako najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem.

28.06.2016
Ivana Petrovic

Nema problem sa pegama zbog toga sto nisam pegava. Cula sam za estetski centar Mystic II sa Zvezdare. Rekle su mi prijateljice da su veoma kvalitetni po pitanju iklanjanaj pega. Ono sto vam je sigurno potrebno je profesionalac u ovoj oblasti a ne neka priucena kozmeticarka.