Vratite se na mobilnu verziju sajta
Uklanjanje oziljaka Dermoabrazija lica - ove ordinacije imaju u okviru svoje ponude tretman uklanjanje oziljaka, saznajte uz pomoc kojih tretmana mozete ukloniti oziljke, kao i cene i popuste za ovaj tretman. www.navidiku.rs Uklanjanje oziljakaUKLANjANjE OZILjAKA Beograd - uklanjanje oziljaka laserom, cena UKLANjANjE OZILjAKA Savski venac - uklanjanje oziljaka laserom, cena UKLANjANjE OZILjAKA Stari grad - uklanjanje oziljaka laserom, cena UKLANjANjE OZILjAKA Vračar - uklanjanje oziljaka laserom, cena UKLANjANjE OZILjAKA Zvezdara - uklanjanje oziljaka laserom, cena

Uklanjanje oziljaka

Neko ima ožiljke na srcu, a neko, nažalost, na licu ili drugim delovima tela. Naravno da su oni u oba slučaja nepoželjni. 
Kada se ožiljci uklanjaju, to je proces prilikom koga se ožiljak u potpunosti otklanja ili se njegova vidljivost svodi na najmanju moguću meru. Ožiljci mogu nastati iz različitih razloga, na primer: ožiljci posle povreda, zatim ožiljci od akni, postoperativni ožiljci. Proces zarastanja kože nastaje zamenom oštećenog tkiva novim vezivnim tkivom. Kada koža normalno zaraste, nastaje fin linearan ožiljak koga je teško primetiti od strane drugih ljudi. 

Uklanjanje abnormalnih ožiljaka

Pre nego što se pristupi tretmanu ovakvih ožiljaka, potrebno je utvrditi kakav ožiljak je u pitanju, lokalizovati ga, odrediti njegovu orijentaciju, dužinu, širinu, pigmentaciju, starost ožiljka kao i još neke faktore. Samo lečenje može biti hirurško, nehirurško i kombinovano.

Nehirurško skidanje ožiljaka

Spomenimo nekoliko tehnika, koja će vama biti preporučena, zavisi od vašeg lekara.
Specijalan gel se nežno umasira u kožu nekoliko puta dnevno dok se u celosti ne apsorbuje. Ovaj gel ispoljava antiupalno i omekšavajuće dejstvo na tkivo ožiljka.
Drugi način je upotreba retinoične kiseline koja inhibira stvaranje kolagena i ako se lokalno primenjuje dva puta dnevno u trajanju od jedne godine, rezultati koji se postižu su vrlo dobri.
Postoje još neki neoperativni tretmani, kao što je ubrizgavanje kortikosteroida u ožiljno tkivo, terapija zračenjem, elektroforeza, hidroterapija, ali se ove metode danas nešto ređe primenjuju. 

Uklanjanje ožiljaka laserom

Tretman specijalnim laserom za uklanjanje ožiljaka je sigurna, minimalno invazivna procedura koja korišćenjem tehnike frakcionisanja laserskog zraka pravi mikroskopske ranice duboko u koži, što omogućava da se površinski sloj obnovi za 24 časa, a tretirane zone u dubljim slojevima kože dovode do proizvodnje potpuno novih kolagenih vlakana. Rezultati su fenomenalni u skidanju ožiljaka uz paralelno zatezanje tretirane kože. 
Tretman traje od 30 do 60 minuta i potpuno je bezbolan. Sasvim je normalno da će se na mestu delovanja lasera kasnije javiti crvenilo kože, koje je blago i prolazi od 6 do 12 sati, a najkasnije do 24 časa. 
U zavisnosti od vrste i dubine ožiljaka, preporučuju se od 2 do 4 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Prva poboljšanja videćete za jedan dan, a sve bolje rezultate ovog tretmana imaćete u naredne četiri nedelje. 

Uklanjanje ožiljaka – cena

Cene se kreću u rasponu od 300 do 1500 evra za uklanjanje ožiljaka mikrohirurškom tehnikom;
Ožiljci od akni, od 100 do 250 evra;
Laserski piling ožiljaka, od 80 do 170 evra.
 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.
 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na tretman UKLANjANjE OZILjAKA,

Lečenje mikro iglicama - uklanjanje ožiljaka od akni i strija

popust 40%

Lečenje mikro iglicama - uklanjanje ožiljaka od akni i strija

Lečenje ožijaka od akni i strija po ceni od 2999 din samo u Dermatološkoj...Pročitajte više

Cena kupona: 5.000din./2.999din.

Firma: Dermamedicus
Kralja Milutina 53,

70d:18h:09m

Tretman oziljaka i akni sa dermapenom - 6 tretmana

popust 50%

Tretman oziljaka i akni sa dermapenom - 6 tretmana

Tretman ožiljaka i akni DERMAPENOM - 6 tretmana po ceni od 14.999 din samo u Der...Pročitajte više

Cena kupona: 30.000din./14.999din.

Firma: Dermamedicus
Kralja Milutina 53,

70d:18h:09m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Uklanjanje oziljaka
Napišite komentar:
Lea Stankovic

Petak, 15.09.2017. 11:12

Kako god da okrenete, ono mora da se dobro i debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena. Hocu zapravo da kazem da je nekada veoma tesko i skoro nikako ne moguce da se oziljak ukloni. To je ipak nesto sto je koliko samo mogu da vidim i vise nego posebno.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 07:57

U svakom slucaju mora uklanjanje oziljaka da se debelo plati kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 10.04.2017. 02:24

Sto se mene licno tice, ono mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Todor Markovic

Petak, 10.03.2017. 07:45

U svakom slucaju kako god da okrenete, uklanjanje oziljaka i nije bas nesto sto treba i moze da se jeftino plati.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 06.03.2017. 06:41

Pre svega slobodno mogu da kazem da ovo nije za svakoga. Kako god da orenete, kvalitet je veoma vazan.

Janko Zivanovic

Ponedeljak, 20.02.2017. 09:13

Koliko mi se samo cini, svako uklanjanje oziljaka je nesto sot mora debelo da se plati. Od toga ipak ne postoji bukvalno nista bolje. To jednostavno tako funkcionise.

Ljubinka Sreckovic

Četvrtak, 02.02.2017. 07:06

Mogu samo da kazem da je osnovni problem kod ovog tretmana u tome sto on poprilicno kosta. Pri tome, ako se za njega odlucite, sigurno je samo to da treba da ga uradi profesionalac.

Petar Jankovic

Petak, 20.01.2017. 08:08

kada vec pricamo o ovim tretmanima, naravno da je i vise nego vazno da se tu odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije bas toliko vazno.

Nikolina Pantelic

Petak, 30.12.2016. 12:01

Po ovom pitanju samo treba da znate da nemate cega da se stidite.

Ivan Stojanovic

Sreda, 14.12.2016. 05:46

Ukoliko se odlucite za neko provereno mesto onda u svakom slucaju treba da uradite uklanjanje oziljaka. U tom slucaju je bitno i da cene gledate.

Jana Stankovic

Ponedeljak, 28.11.2016. 01:25

Ukoliko vam je vec potrebno kvalitetno uklanjanje oziljaka, samo treba da svoje poverenje ukazete dermatoloskoj ordinaciji Elpida u koju zaista mozete da imate puno poverenje.

Biljana Brankovic

Sreda, 09.11.2016. 12:41

Veoma kvalitento uklanjanje oziljaka mozete da dobije u ordinaciji Stil u koju zaista mozete da imate puno poverenje.

Marko Petrovic

Utorak, 20.09.2016. 12:03

Koliko je meni poznato, to se vec sve granici sa estetskom hirurgijom.

Dusan Markovic

Četvrtak, 18.08.2016. 06:57

I moja surpuga je nekoliko puta do sada posecivala tu dermatolosku ordinaciju. Rekla mi je da je Derma kvalitetna dermatoloska ordinacija u koju mozete imati puno poverenje i slobodno je posetiti tokom radnog vremena.

Ivana Petrovic

Petak, 15.07.2016. 01:11

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno uklanjanje oziljaka, onda je najbolje da posetite dermatolosku ordinaciju Derma. To je dermatoloska ordijnacija u koju mozete imati puno poverenje.

Pojmovi iz iste kategorije: