Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Uklanjanje mladeza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Operacija mladeža

Akcija -33% 12000 Din.
Operacija mladeža - 12.000 din! Estetska i plastična hirurgija Medic Hill!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Operacija mladeža sa histopatološkim nalazom

Akcija -29% 15000 Din.
Operacija mladeža sa histopatološkim nalazom - 15.000 din! Estetska i plastična hirurgija Medic Hill!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Hirurško uklanjenje mladeža, ateroma i lipoma

Akcija -67% 10000 Din.
Hirurško uklanjenje mladeža, ateroma i lipoma - specijalna akcija po ceni od 10.000 din samo u Poliklinici Đukić!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Uklanjanje mladeza

Svi mi imamo mladeže. Njihovo medicinsko ime je nevusi, i to su najčešće pigmentovane promene kože koje su sastavljene od melanocita. Mladeži različito izgledaju i postoji više vrsta. Neke od njih imamo od rođenja i kroz ceo život, dok druge dobijamo kroz život pod različitim uticajima. 

Sigurno ste čuli milion puta kako se mladež ne sme uklanjati i kako je to opasno po zdravlje. To je stav koji je u potpunosti netačan i poticao je iz neznanja.

Rizični mladeži

Postoje takozvani, rizični mladeži. To bi bili urođeni pigmentni i pilozni mladeži većeg promera a koji postoje od samog rođenja; mladeži promera većeg od 0,5 cm, neravnih i često nejasnih ivica, nepravilnog oblika i tamne i nejednake boje.

Dermoskopija

Ovo je bezbolna dijagnostička metoda koja služi za pregled svih mladeža kao i svih drugih nejasnih promena na koži. Dermoskop je aparat kojim se obavlja pregled i on omogućuje vašem lekaru znatno precizniji i dublji pregled mladeža nego što je to moguće „golim okom“. Nevidljive promene mladeža koje se dešavaju duboko u koži, dermoskopskim pregledom se u najranijoj fazi mogu uočiti. Primetiće se na vreme eventualne maligne promene koje će dati pacijentu šansu i za potpuno izlečenje. 

Koje mladeže bi trebalo ukloniti?

Vaš lekar će vam savetovati da uklonite mladeže koji se nalaze na takvom mestu da su izloženi iritaciji, povredama, potom mladeže čiji je promer veći od 0.5 cm, zatim mladeže koji se menjaju, kao i urođenih veličine iznad 1.5 cm. Možda je mladež tako pozicioniran da kvari vaš fizički izgled, pa ćete poželeti da ga uklonite iz čisto estetskih razloga.

Metode za uklanjanje mladeža

U zavisnosti od preporuka vašeg lekara kao i od indikacija, koriste se dve metode: radiotalasi, kojima se bezbolno uklanja mladež, u potpnosti i beskrvno, kao i bez naknadnog šava. Druga metoda je hirurška i vrši se uklanjanje sa minimalnim rezom. Kada se mladež hirurškim putem odstranjuje, tada se uklanja i deo zdrave kože oko samog mladeža. Svaki mladež koji je uklonjen šalje se na patohistološki pregled. 

Radiotalasno uklanjanje mladeža

Već smo napomenuli da se svi zdravi mladeži mogu ukloniti bez ikakvog rizika po zdravlje. Ukoliko osetite svrab, probadanje u predelu mladeža, primetite crvenilo ili povredite ga, preporučljivo je njihovo što hitnije uklanjanje.

Zanimljivo je da ne mogu svi mladeži da budu tretirani bilo kojom metodom od pomenute dve.  Na primer: mladeži promera većeg od 0.5 cm, potom urođeni mladeži i sve sumnjive promene, rade se isključivo klasičnim hirurškim uklanjanjem, uz lokalnu anesteziju. Sve ostale promene na koži, skidaju se radiotalasima. 

Skidanje mladeža radiotalasima je izuzetno brzo, sasvim bezbolno i traje od 10 do 30 sekundi, ožiljak je skoro neprimetan i minimalan. 

Uklanjanje mladeža – cene

Cene se kreću u rasponu od 3950 do 5900 dinara.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji do 5mm: Lipoma, ateroma, mladeža, uraslih noktiju, uraslih dlaka ili zapaljenskih promena

Akcija -61% 7890 Din.
Hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji do 5mm: lipoma, ateroma, mladeža, uraslih noktiju, uraslih dlaka ili zapalje...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

20.09.2018
Kristina Milojevic
veoma je vazno da uklanjanje mladeza uradite na sto kvalitetniji moguci naci. Pre svega, ovaj zahtev podrazumeva neke zdravstvene rizike i zbog toga je na prvom mestu vazno da uradite kvalitetan pregled kod lekara kako utvrdio da li taj mladez spada u grupu rizicnih.
16.07.2018
dfbgdfgdfbg ergergreg
Konačno umereno i realno mišljenje u vezi mladeža.Ono naše čuveno "to se ne sme dirati" je plod totalnog ne znanjaDugo sam i sam bio u tom istom ne znanju i nažalost imao i kompleks zbog tih odvratnih mladeža.Ali svemu ima kraj pa i ne znanju.Neću vam pričati svoju priču ali ću vam dati br.tel. gospodima koji otklanja mladeže,po desetak odjednom ;u cugu.Sa malo strpljenja i discipline mladeži će nestati za par nedelja.U to sam se i lično uverio!
15.03.2017
Petar Jankulovski
Uvek je problem bio u tome sto su ljudi realativno dobro edukovani sto znaju da su mladezi veoma opasni.
10.03.2017
Stojance Ristovski
Nije ovo ni malo jeftina aktivnost.
07.03.2017
Ivana Petrovic
U svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se debelo plati. Sve ostalo je cisti gubljenje vremena.
20.02.2017
Milen Jovanovic
U svakom slucaju, kako god da okrente, uklanjanje mladeza je nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je daleko losije resenje.
07.02.2017
Filip Milutinovic
Nije samo sto mora dobro i debelo da se plati, vec u tom pogledu nije bas sve potpuno svejedno.
02.02.2017
Marina Zivkovic
Koliko mi se samo cini, uklajanje mladeza je u svakom slucaju nesto sto mora bas onako dobro i debelo da se plati.
27.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Kako god da okrenete, uklanjanje mladeza nije ni malo jednostavna procedura a pri tome nije bas ni toliko jeftina ako se radi negde privatno.
20.01.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da se po ovom pitanju jasno oprdelite za kvalitet. Sve drugo je zapravo manje vazno.
10.01.2017
Todor Markovic
Ako mene licno pitate, ovo jednostavno nije tretman sa kojim se treba posebno igrati.
04.01.2017
Lea Stankovic
Ovo je ipak definitivno nesto sto treba da vam uradi bukvalno svaki profesionalac.
21.12.2016
Janko Zivanovic
Ja se licno po pitanju uklanjanja mladeza nikada sa tim problemom, pod znacima navoda, ne bih igrao. Bitno mi je samo da se uklanjanje mladeza obavi bas onako profesionalno kako kasnije ne bi nastupili neki problemi.
15.12.2016
Simona Vucinic
Uklanjanje mladeza je definitivno nesto sa cime ne treba previse da se igrate. Ako to budete kvalitetno uradili, onda se u tom slucaju sigurno necete pokajati.
02.12.2016
Petar Jankovic
Uklanjanje mladeza, zaista moze da bude jedna veoma opasna intervencija i zaista se onda po tom pitanju i nije toliko tesko igrati.
29.11.2016
Marta Dencevic
Po ovom pitanju svakako ne biste trebali da se igrate, vec biste u svakom slucaju trebali da posetite ordinaciju Galathea koja se ovim poslom uspesno bavi vec nekoliko godina.
17.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju uklanjanja mladeza, samo mogu da vam preporucima kliniku Media Life i nista vise od toga.
10.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko zelite da mladeze uklonite na jedan brz i kvlaitean nacin, onda je ubedljiov najbolje resenje da po tom pitanju odete u kliniku Pandja i Maras.
27.10.2016
Jana Stankovic
Sa uklanjanjem mladeza se zaista ne treba igrati ali zaisat i ne treba da se preteruje po pitanju straha. Treba biti iskljucivo hrabar.
21.09.2016
Ivan Stojanovic
Slobodno posetite polikliniku Beograd i ukoliko to uradite sigurno se necete pokajati po tom pitanju.
01.09.2016
Marko Petrovic
Bez zezanja, ali uklanjanje mladeza mozete da uradite na jedino pouzdan nacin u nekim proverenim drzavnim zdravstvenim ustanovama ili na nekim privatnim klinika ali onda to u tom slucaju poprilicno kosta.
19.08.2016
Dusan Markovic
Ima kako god da okrenete i dosta privatnih klinika na kojima kvalitetno mozete da uradite uklanjanje mladeza. Cene svakako nisu toliko u prvom planu. Zdravlje treba da bude na prvom mestu.
27.07.2016
Biljana Brankovic
Uklanjanje mladeza moze da bude veoma zahtevna intervecnija. Zbog toga je u svakom slucaju najbolje da za pocetak obavite jedan kvalitetan pregled kod dermatologa. Posle toga, ukoliko se vec odlucite ili imate potrebu da uradite takvu jednu vrstu intervencije, onda je u svakom slucaju najbolje da to poverite nekoj proverenoj zdravstvenoj ustanovi.
28.06.2016
Ivana Petrovic
veoma je vazno da uklanjanje mladeza uradite na sto kvalitetniji moguci naci. Pre svega, ovaj zahtev podrazumeva neke zdravstvene rizike i zbog toga je na prvom mestu vazno da uradite kvalitetan pregled kod lekara kako utvrdio da li taj mladez spada u grupu rizicnih.