Sta je to tverkovanje? Ko još ne voli da vidi kada neko dobro meša guzom, bez obzira da li se radi o devojci ili nekom zgodnom frajeru?

Pročitaj više

Sta je to tverkovanje? Ko još ne voli da vidi kada neko dobro meša guzom, bez obzira da li se radi o devojci ili nekom zgodnom frajeru?

Ovo privlači i muške i ženske poglede, tako da je dobro da i vi naučite da tverkujete – ono što je 100% sigurno – osećaćete se veoma sexy!

Šta je tverk ili tverkovanje?

Hajde da prevedemo ove reči da bi svima bile sasvim jasne – svi ste čuli za – Mešaj, Ružo, mešaj, ne pitam šta košta! (film Grlom u jagode). A kada neka Ruža meša na određen način, vešto i erotski, onda bi to bilo tverkovanje.  

To je nekada bilo tako, a danas je ova veština planetarno popularna. Kod jedne žene, osim grudi i usana, najveća pažnja se posvećuje zadnjici. Zbog toga uopšte ne čudi popularnost Kim Kardašijan, na primer, tako da mnoge devojke žele da izgledaju slično ili isto tako.

Možemo reći da su guze odnele primat kada je ženstvenost i sexy izgled u pitanju, tako da su devojke postale opsednute povećanjem svoje pozadine.

Iz koje zemlje potiče ova neobična disciplina?

Mrdanje guzama, ili tverkovanje, kada se profesionalno izvodi, zapravo nije nimalo lako. Ovakav način igranja se izvodi uz r’ n’ b ili hip hop muziku, a zahteva veoma dobru formu kao i izuzetno jake mišiće gluteusa – da biste uopšte mogli na takav način da mrdate guzom.

Tverk je vrsta plesa koja je nastala kao deo muzičke scene u Nju Orleansu krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Da li se tverkovanje može naučiti ili je samo dar u pitanju?

Kao što smo naveli u tekstu do sada, potrebno je da imate jake mišiće guze, ili gluteusa, da biste mogli da tverkujete, što znači da je za sve potrebna vežba. Postoje plesači koji profesionalno tverkuju, a kod nas je ovaj ples popularan naročito kod mlađe populacije koja sluša r’ n’ b.

Vežbanje tverkovanja

Uz pesmu Dženifer Lopez „Bootey“, Elena Ristevska prikazala je tverkovanje u popularnoj emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“. Možda niste znali da je 2014. godina bila proglašena godinom guza!

I vi možete da naučite da tverkujete, uz savete fitnes trenera, na primer. Ovde su tri ključna pokreta:

-          Trešenje

-          Zamah

-          Ljuljanje

Kada naučite osnove, možete bolje tverkovati nego devojke u hip-hop klubovima koje gledate na You Tube.

Da li se treniranjem tverka guza zaista može dovesti do boljeg izgleda?

Kada trenirate tverk, stavljate ruke na kukove, okrenete noge i čučnete da vam kolena budu ravnomerno sa prstima. Kada se pomerate napred – nazad, telo gurate palčevima, dok genitalijama idete ka napred. Prsti se pomeraju preko karlične kosti, a potom možete da čučnete tako da jedini deo tela koji možete da pomerate bude kuk.

Ukoliko volite nešto izraženije tverkovanje, postavite ruke na kolena, a zglobovi bi pri tome trebalo da budu okrenuti spolja. Tempo se postepeno ubrzava, kako budete napredovali sa tverkovanjem!

Kada sve ovo uradite, možete sami dati odgovor na pitanje – da li se vežbanjem tverka guza zateže i podiže?

Koliko košta vežbanje ili instruktor tverkovanja – cena:

Mesečno je dovoljno izdvojiti oko 1500 dinara da biste naučili da tverkujete, što opet zavisi od broja časova.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst