Dodaj firmu

Šta sve pruža domaći turizam na sajmu turizma?

Šta sve pruža domaći turizam na sajmu turizma?

Predstavljanje Srbije i njenog turističkog potencijala na nedavno održanom 42. Međunarodnom sajmu turizma je bilo zapaženo. Iako se 16 godina već održava i ovaj deo manifestacije, a u sklopu zvaničnog Sajma turizma, čini se da je tek sada dobio na značaju.

U hali broj 4 na Beogradskom sajmu je bio održan Sajam suvenira, koji je nosio naziv „ Vidi Srbiju “. a osim 30 izlagača, koji su predstavili svoje rukotvorine, predstavljen je i turistički potencijal Republike Srbije na najbolji mogući način. Prvenstveno se misli na prisustvo turističkih organizacija brojnih gradova i regija u Srbiji.

Kako se Srbija predstavila na 42. Međunarodnom sajmu turizma?

Izuzev mnogobrojnih nadarenih ljudi, koji su tokom nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma predstavili ono što izrađuju, Srbija je imala prilike da pokaže i kako izgledaju maske za karneval u Vrnjačkoj Banji, a svoj štand je imao Centar za kulturu i turizam Mladenovac.

Predstavila se i biblioteka iz Arilja, zatim hotel „ Oplenac “ i „ Grand hotel Tornik “ na Zlatiboru, kao i hotel „ Sloboda “ u Šapcu, hotel „ Zlatibor Mona “ i hotel „ Slatina “ u Vrnjačkoj banji.

Da Srbija ima turistički potencijal to nije tajna, pa su se u okviru Međunarodnog sajma turizma predstavila i Skijališta Srbije, zatim JP Nacionalni park Đerdap i hotelsko - turističko društvo „ Šumarice “, ali i Institut za rehabilitaciju Niška banja.

U ovom delu sajma su posetioci imali prilike i da se upoznaju sa ponudom motela „ Stari Hrast “, kao i motela „ Krnjevo “, a i Lukovska banja je imala svoj štand, kao i „ Nataly Spa “ Sokobanja.

Brojne opštine u Srbiji su se predstavile na nedavno završeno Međunarodnom sajmu turizma i to opština Mali Zvornik, opština Kosovska Mitrovica, opština Zubin Potok, opština Novi Bečej i druge.

Posetioci su imali prilike da posete i štamd Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, te da se upoznaju i sa projektom koji nosi naziv „ Turizam, adrenalin i rafting, avantura “ (T.A.R.A.), Selters banja u Mladenovcu, kao i Specijalne bolnice za rehabilitaciju u banjama Srbije su predstavile svoju ponudu, tako da su posetioci bili u mogućnosti da se upoznaju sa benefitima boravka u Prolom banji, Sokobanji, banji Koviljači, kao i banji Gornja Trepča i Ribarskoj Banji, odnosno Vrnjačkoj i Vranjskoj.

Turističke organizacije mnogi gradova su se predstavile, a izuzev Turističke organizacije Beograda i Srbije, učešće u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu su uzeli i Turistička organizacija Bor, Turističta organizacija Bačka Topola i Oplenac, kao i Turistička organizacija Kučevo, odnosno Mionica i banja Kanjiža, zatim Bela Palanka i Dragačevo, kao i Turistička organizacija Čačak, Kruševac i Leskovac, potom Jagodina, Loznica i Golubac, te Gornji Milanovac i Blace.

Naravno da su svoju ponudu predstavile i Turističke organizacije grada Novog Sada, grada Požarevca i grada Loznice, odnosno gradova Pančeva, Sombora i Sremske Mitrovice, te gradova Prokuplja, Vranja i Zrenjanina, potom Kladova, Zaječara i Subotice, odnosno Kosjerića i Negotina.

Praktično rečeno Turističke organizacije mnogih drugih gradova širom Srbije su predstavile potencijal imale priliku da upoznaju svakog posetioca sajma sa prednostima koje nude.

Idi na vrh strane