Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Trudnoca
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

CTG (kardiotokografija)

Akcija -50% 1000 Din.
CTG (kardiotokografija) po ceni od 1.000 din samo u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji Viva!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dabl test - ultrazvučni pregled

Akcija -33% 2000 Din.
Dabl test - ultrazvučni pregled po ceni od 2.000 din samo u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji Viva!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tripl test - ultrazvučni pregled

Akcija -33% 2000 Din.
Tripl test - ultrazvučni pregled po ceni od 2.000 din samo u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji Viva!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Trudnoca

Drugo stanje, ili trudnoća, jeste jedno divno i uzbudljivo putovanje u životu svake žene. Ukoliko ste upravo u blagoslovenom stanju, sigurno imate milion pitanja, a mi ćemo se, u tekstu koji je pred vama, potruditi da vam približimo ovo putovanje na najlepši način.

Rano otkrivanje trudnoće

Da li sam trudna? To je pitanje koje svaka žena postavi sebi barem jednom u životu. Priznaćete, nekada sa zebnjom, a nekada sa nadom. Da li želite ili ne želite bebu u ovom trenutku, vaše telo će reagovati na isti način. 

Trudnoća se utvrđuje 5-10 dana po izostanku menstruacije kada se ultrazvučnom metodom potvrdi postojanje trudnoće u materici. To je obično 4-5. gestacijska nedelja, odnosno starost trudnoće. Uradiće vam se Papa test, ukoliko nije rađen za poslednjih šest meseci, kao i analiza vaginalnog sekreta uz bakteriološke briseve cerviksa i vagine. 

Ono što vi možete očekivati u ranom periodu, tj. prvom trimestru, jeste jutarnja mučnina i povraćanje, gađenje prema hrani, što će sve osetiti oko 50% žena.  Osetljivost i napetost grudi, osetićete već 7-14 dana nakon oplodnje. Možda ćete biti pomalo umorni, pospani, imati bolove u leđima, češće glavobolje, malo ćete se ugojiti, često menjati raspoloženja – i sve je to sasvim normalno, i nešto kroz šta prolaze skoro sve žene koje se nadaju najsrećnijem trenutku u svom životu.

Praćenje trudnoće

Utvrđivanje vitalnosti trudnoće, može se saznati od 6 - 8. gestacijske nedelje, kada se na osnovu dužine ploda određuje očekivani termin porođaja, a na osnovu otkucaja srca vitalnost trudnoće. Uradićete analize krvi, kompletnu krvnu sliku, analizu šećera u krvi, insulin našte (praćenje nivoa šećera u krvi pre jela), kao i posle jela; viruskološku analizu krvi, te analizu krvi na zarazne bolesti; analizu štitne žlezde, krvnu grupu Rh faktor i urinokulturu. 

Od početka 11-e nedelje trajanja vaše trudnoće, pa sve do 13-e radi se prvi specijalistički, detaljan ultrazvuk. Ovaj pregled se radi u cilju genetskog skrininga, merenja ultrazvučnih markera i sl, a potom se radi dabl test. 

Od 16 - 18–e nedelje ponovo se radi ultrazvuk, a uz njega i tripl ili kvadriplat test. Da bi bilo jasnije, reći ćemo da su ovo testovi biohemijskih ispitivanja iz krvi majke a u cilju dodatnog genetskog skriniranja i skrininga defekta neuralne cevi.

Između 22. i 24. nedelje uradićete drugi ekspertni ultrazvuk, a sve u cilju konačne analize svih organskih sistema, potvrde uredne morfologije i isključivanja fetalnih anomalija. 

U trećem trimestru, kontroliše se rast fetusa biometrijskom metodom, zatim količina plodove vode, radi se provera pupčanika, položaja bebe i prati se njeno opšte stanje.

Od 36 – 40. nedelje starosti vaše trudnoće, trebalo bi da redovno posećujete vašeg ginekologa i nedeljno kontrolišete stanje bebe kardiotokografijom, ili ultazvukom na dve nedelje, kada se rade još neke analize, kao što su analiza kompletne krvne slike, provera šećera u krvi, test na žuticu, urin i urinokultura...

Održavanje trudnoće

Svakoga dana u trudnoći, stvaraju se, rastu i razvijaju se organi i sistemi organa koji postepeno stupaju u funkciju koja je potrebna za održavanje trudnoće. Ako nešto u  tom lancu zakaže, govorimo o održavanju trudnoće uz adekvatne savete i terapiju. 

Trudnoća može biti rizična, na primer, iz razloga, otvaranja grlića materice, pojave kontrakcije i dr, pa se uvode češće kontrole koje znače ginekološki pregled sa dodatnim laboratorijskim analizama. Kada navedeni simptomi ukazuju na prevremeni porođaj ili pobačaj, savetuje se mirovanje i pošteda od posla, a ukoliko se tegobe ne smire, može se uraditi intervencija opšivanja grlića materice. U lakšim slučajevima, trudnicama su dozvoljene šetnje, ali uz nošenje odgovarajućeg pojasa.

Takođe, u periodu održavanja trudnoće predlaže se apstiniranje od seksualnih odnosa. 

Prekid trudnoće

Kada kažemo prekid trudnoće, mislimo na spontani prekid (pobačaj) ili namerni (abortus). 

Spontani pobačaj se najčešće može desiti u prvom trimestru, mada se tim imenom naziva svaki spontani gubitak ploda pre 20-e gestacijske nedelje. 

Abortus (namerni prekid trudnoće), pojavljuje se u oko 15% dijagnostikovanih trudnoća. Ovde je bitno spomenuti i godine, odnosno, podaci govore, da kod žena mlađih od 20 godina taj procenat je 12%, a kod žena starijih od 45 godina čak i do 50%. 

Cene:

Ginekološki pregled od 2000 do 3500 dinara;

Ginekološki pregled sa ultrazvukom, od 5000 do 6000 dinara;

Ultrazvuk akušerski sa doplerom  (posle 25. nedelje trudnoće) od 5000 dinara do 8500 dinara za ginekološki komplet – pregled, ultrazvuk,  kolposkopija, PAPA, bris.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

 

CTG + akušerski pregled

Akcija -50% 2000 Din.
CTG + akušerski pregled po ceni od 2.000 din samo u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji Viva!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk za dabl test (rade doktori iz "Narodnog fronta")

Akcija -50% 2000 Din.
Ultrazvuk za dabl test (rade doktori iz "Narodnog fronta") - 2.000 din! Ginekološka ordinacija Pro Femine!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk za triple test (rade doktori iz "Narodnog fronta")

Akcija -50% 2000 Din.
Ultrazvuk za triple test (rade doktori iz "Narodnog fronta") - 2.000 din! Ginekološka ordinacija Pro Femine!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

CTG

Akcija -50% 750 Din.
CTG  - 750 din! Ginekološka ordinacija Pro Femine!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

CTG i akušerski pregled

Akcija -50% 1750 Din.
CTG i akušerski pregled - 1.750 din! Ginekološka ordinacija Pro Femine!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

12.11.2018
Andriajana Simic
Kada pricamo o trudnoci, svaka zene treba da vodi racuna o izboru ginekologa koji ce da joj vodi trudnocu. Od toga zavisi dosta stvari, pre svega vase zdravlje i zdravlje vaseg deteta.
19.05.2017
Jovana Milinkovic
U svakom slucaju, trudnoca nije ni malo naivna kako god da okrenete.
08.05.2017
Filip Milutinovic
Trudnoca je zaista nesto posebno ali u isto vreme i nesto sto treba da se posebno kinekolozima plati kao neka taksa.
24.04.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, svaka trudnoca bi trebala da ima nesto sto je samo njeno i vise nego posebno.
11.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Problem sa trudnocom je pre svega u tome da ona mora da se vodi najbolje sto je to moguce. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
27.03.2017
Simona Vucinic
Zaista ne mogu da shvatim zbog cega je trudnoca bas toliko veliki problem.
10.03.2017
Todor Markovic
Naravno da je sto se trudnoce tice, kvalitet veoma vazan i bitan.
07.03.2017
Marta Dencevic
Trudnoca u danasnjim uslovima zahteva ozbiljno dobro vodjenje.
20.02.2017
Janko Zivanovic
Sto se tice trudnoce, mislim da je skoro svaki kvalitet bitan. Sve drugo je losije resenje.
02.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Samo je bitno da trudnoca bude sto kvalitetnije moze da bude odrzavana
23.01.2017
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ostale stvari vise po tom pitanju nisu toliko vazne.
04.01.2017
Nikolina Pantelic
Trudnoca je verovatno nesot najlepse sto skoro svakoj zeni moze da se desi.
15.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako pricamo o trudnoci, samo treba da znate da tokom njenog odrzavanj maksimalno treba da vodite racuna o sebi.
29.11.2016
Jana Stankovic
Iz licnog iskustva mogu da vam kazem da je veoma vazno da se trudnoca odrzava na jedan pravilan nacin. Jedan od takvih nacina je i da posetite ginekolosku ordinaciju eBolnica.
10.11.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju trudnoce, ubedljivo bi najbolje bilo kada biste posetili kliniku Milanovic gde na jedan veoma kvalitetan nacin mogu da vam odrzavaju trudnocu.
21.09.2016
Marko Petrovic
Svakoj zeni je i treba da bude veoma vazno gde odrzava trudnocu. Zbog toga, slobodno treba da posetite ginekolosku ordinaciju Mladenovic, gde biste mogli licno da se uverite u kvalitet.
19.08.2016
Dusan Markovic
Msatram da svaka buca mama treba da trudnocu opdrzava na nekom mestu gde se ona oseca najsigurnije i gde moze dobiti najbolji moguci tretman.
18.07.2016
Marina Zivkovic
Kada pricamo o trudnoci, svaka zene treba da vodi racuna o izboru ginekologa koji ce da joj vodi trudnocu. Od toga zavisi dosta stvari, pre svega vase zdravlje i zdravlje vaseg deteta.