Imati psa, znači imati najvernijeg i najodanijeg prijatelja. Nije preterano reći da se četvoronožni ljubimac toliko zavoli, da postaje član porodice, bez koga se ne može zamisliti svakodnevni život.

 

 

Psi imaju pozitivan psihološki efekat na ljude, koji postaju više druželjubivi, manje nervozni, opušteniji a neka istraživanja pokazuju da su vlasnici pasa manje skloni hipertenziji, na primer.

Šta je to trimovanje pasa?

Naravno, da bi vaš ljubimac bio zdrav i srećan, nije dovoljno samo ga izvoditi u šetnje i nabaviti hranu. Potrebe psa su mnogo veće, ali je zanimljivo da one ne predstavljaju napornu obavezu nijednom vlasniku, jer je poznata izreka da kada nekoga volimo, ništa nam nije teško.

Mnogim rasama pasa je nephodno redovno šišanje, međutim, postoji razlika između skraćivanja dlake i trimovanja.

Trimovanje je postupak kojim se izvlači podlaka i mrtva dlaka sa tela psa. Na ovaj način, koža lakše diše, dlaka postaje čvršća i oštrija, kao i otpornija na vodu i kišu, koje samo skliznu niz nju.

Ukoliko svog psa pripremate za izložbu, trimovanje je obavezno, a pas će sam tretman dobro podneti, upravo iz razloga što psi koji se trimuju imaju specifičnu dlaku u odnosu na ostale pse, pa im to nije bolno. 

U salonima za kućne ljubimce, iskusni i strpljivi grumeri će se potruditi da daju psu dovoljno vremena da se on opusti i navikne, pa će kasnije uživati u sređivanju dlake.

Trimovanje pasa – iskustva

Recimo da ne želite da trumujete psa, već hoćete samo da ga okupate. U ovom slučaju, voda i šampon će veoma teško proći do kože psa usled opale dlake i podlake koje se nalaze na psu. Takvog kućnog ljubimca je kasnije teško i osušiti na pravi način, pa je trimovanje u salonima obavezno da bi pas bio adekvatno sređen.

 

 

Zahvaljujući trimovanju, pas će se osećati prijatnije, a njegova dlaka će dobiti na kvalitetu i sjaju. Neke rase pasa zahtevaju češće doterivanje, a oblikovanje i trimovanje posebno je neophodno psima koji imaju grubu dlaku, a to su foks terijer, šnaucer i slično. 

Bobtejlu ili brieškom ovčaru, tj. ovčarima sa gustom dlakom, ukoliko se redovno četkaju, biće dovoljne dve do tri seanse godišnje. Pri svemu tome, zaista ne morate brinuti da li će se vaš najbolji prijatelj osećati ugodno, jer u salonima postoji odgovarajuća oprema. Na primer, to je sto na kojem se pas imobilizira u stojećem položaju uz pomoć remena; zatim profesionalni grumeri imaju specijalne makaze svih veličina za sečenje ili proređivanje dlake; mašinice za šišanje sa više glava; četke koje su više ili manje čvrste; rukavice za postizanje sjaja, češljeve, češagije i fenove...

Na kraju, reći ćemo da ukoliko iz nekih razloga želite da izbegnete trimovanje, spremite se na to da će dlake biti na sve strane po kući, što niko ne želi. Nasuprot tome, ako svom četvoronožnom prijatelju omogućite tretman kakav zaslužuje, dakle ako se dlaka redovno sređuje i češlja, neće biti mnogo linjanja, vaš dom će biti čistiji, a što je najvažnije, pas će se bolje osećati i imaće lepšu, sjajniju dlaku.

Trimovanje pasa – cena:

Cena trimovanja pasa zavisi od rase, pa za kompletan tretman za retrivera, na primer, što uključuje kupanje i furminiranje dlake, trebalo bi izdvojiti u proseku 4000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Trimovanje pasa Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Trimovanje pasa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (S veličina)

Akcija -% 1500 Din.
Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (S veličina) - 1.500 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (M veličina)

Akcija -% 1800 Din.
Kompletan tretman (šišanje) malih rasa pasa (M veličina) - 1.800 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Furminiranje malih rasa pasa (kratkodlaki)

Akcija -% 900 Din.
Furminiranje malih rasa pasa (kratkodlaki) - 900 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Furminiranje malih rasa pasa (dugodlaki)

1100 Din.
Furminiranje malih rasa pasa (dugodlaki) - 1.100 din! Best Friend Groom salon za šišanje pasa!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan tretman za pse (štenci od 6 do 9 meseci)

2000 Din.
Kompletan tretman za pse (štenci od 6 do 9 meseci) - 2.000 din! Pet grooming Tony!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

10.09.2018
Marina Dakic

Ukoliko vam je potrebno kvalitento trimovanje pasa, ubedljivo je najbolje resenje da se po tom pitanju posavetujet sa strucnim licima koja rade u salonu Vet Alfa.

08.09.2017
Jovana Milinkovic

Ono je kako god da okrenete veoma zahtevno. Potrebno je naravno pri tome da se odlucite za jedan pravi kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda mogle da budu.

18.05.2017
Filip Milutinovic

Kako god da okrenete, za trimovanje pasa, zaista ne treba da vam bude zao novca.

05.05.2017
Lea Stankovic

Kako god da okrenete, ne moze ovo u Beogradu da se uradi kvalitetno bas na svakom mestu.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, postoje rase koje ne moraju da se sisaju vec se samo trimuju.

07.04.2017
Simona Vucinic

Sto se tice trimovanja pasa, zaista pre ili kasnije treba da se opredelite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne koliko se mozda svima vama na prvi pogled cini.

22.03.2017
Todor Markovic

Sto se ovog trimovanja tice, najvaznije je da to uradi neko ko ima laganu ruku.

08.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, trimovanje pasa nije bas tako jefitno.

03.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se pasa tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je manje vazno.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

oduek je trimovanje pasa bilo jako skupo. Bas iz tog razloga trimovanje pasa i nije bilo bas za svaciji dzep.

18.01.2017
Petar Jankovic

Sto se trimovanja tice, generalno je moje misljenje da ovo ne treba suvise cesto da radite.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je posebno namenjeno za snaucere, terijere ili cak i neke druge rase.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Postoje neke rase, koje su bas onako teske za odrzavanje. Bas iz tog razloga dobro treba da razmislite u napred o tome sta vam je zapravo potrebno.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju trimovanja pasa, samo treba da posetite salon Seka. Mislim da je to bolje nego da nesto puno eksperimentisete po ovom pitanju.

07.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitento trimovanje pasa, ubedljivo je najbolje resenje da se po tom pitanju posavetujet sa strucnim licima koja rade u salonu Vet Alfa.

15.09.2016
Marko Petrovic

Postoje rase koje se oovj vrsti tretmana moraju redovno podvrgavati, odnosno najmanje jednom mesecno.

12.08.2016
Dusan Markovic

Postoje odredjene rase koje po standardu i generalnom estetskom izgledu moraju na pravi nacin da budu trimovane. Takva rase je primera radi snaucer (mali, patuljasti ili veliki). Kako god da okrenete, potrebno je da vam to uradi neki profesionalac.