Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Trayal gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Trayal gume

Da biste bezbrižno kotrljali vašeg četvorotočkaša, veoma je važno kakve gume imate. Sa Trayal pneumaticima dobijate proizvod izrađen od najkvalitetnijih materijala koji obezbeđuje visok stepen sigurnosti, stabilnost, kao i odlično držanje na putu i na suvom i na mokrom kolovozu.

 

 

Pri tome, dobre karakteristike su im i smanjen nivo buke, kao i nizak otpor kotrljanja.

Letnje Trayal gume

Ako biste sa zimskim gumama vozili po vrelom asfaltu, time biste ih uništili, odnosno gume bi brzo postale „ćelave“, pa više ne bi vršile svoju funkciju kako treba, kad zaista dođe vreme za njih, a to je od novembra meseca.

Naravno, vama niko ne brani da vozite leti sa zimskim gumama, ali vi ste time izabrali da slabije kočite, lošije se ponašate u krivinama i pri oštrim manevrima; odabrali ste da „ispečete“ svoje zimske pneumatike, tako što će visoke temperature trajno promeniti karakteristike materijala od koga su napravljene i na kraju, više ćete trošiti gorivo.

Zimske Trayal gume

Ovde već nema vašeg izbora, jer ste po zakonu dužni da imate zimske pneumatike od novembra do aprila, ukoliko je na putevima sneg, led ili poledica. Ako izbegnete da kupite zimske gume i vozite sa letnjim, to će se tretirati kao teža tehnička neispravnost vozila. 

Saobraćajna policija vam može naplatiti visoke kazne, čiji će iznos zavisiti od toga da li ste pravno ili fizičko lice. U slučaju da izbegnete susret sa policijom, a izazovete saobraćajnu nezgodu, vaše osiguranje vam neće priznati štetu, pa ćete sve morati da nadoknadite iz svog džepa. 

Trayal gume od 13’

Kao što se vidi iz do sada napisanog teksta, najbolje je prilagoditi vrstu pneumatika godišnjem dobu, i to pre svega zbog vaše sopstvene sigurnosti i izbegavanja nepotrebnih troškova. Zimsku Trayal gumu ćete prepoznati po tome što na sebi mora imati utisnut znak pahulje.

Trayal gume od 14’

Mnoge vozače zanima pitanje kako da čuvaju letnje gume preko zime i zimske pneumatike preko leta? Dakle, gume se mogu čuvati sa felnom ili bez nje. Ukoliko ih odlažete zajedno sa felnom, slažite ih horizontalno, jednu na drugu. 

 

 

Ako gume čuvate bez felne, postavite ih vertikalno, jednu uz drugu. Dva do tri puta mesečno je potrebno da ih rotirate, da se ne bi deformisale.

Trayal gume od 15’

Ukoliko nemate dovoljno prostora da odložite vaše gume do nove sezone, rešenje stiže u vidu usluga koje pružaju vulkanizeri. Oni će sačuvati vaše pneumatike do proleća, odnosno jeseni, a savet je da pre nego što se gume skinu, da se obeleži njihova pozicija na automobilu. Majstor to čini iz razloga da bi pri postavljanju mogao da ih vrati na isto mesto, ili da ih rotira.

Trayal gume od 16’

Neki vozači će nas zapitati – koja je temperaturna granica kada bi trebalo krenuti sa korišćenjem zimskih guma? Odrednica treba da vam bude plus sedam stepeni Celzijusovih, i tada počnite da upotrebljavate zimske pneumatike. Bez obzira na to što su kolovozi suvi i bez snega, dovoljno će biti da je temperatura niska pa da se po njoj letnje gume ne ponašaju kao što bi trebalo za sigurnost u vožnji.

Trayal gume od 17’

Letnje gume su odlične za doba kome su namenjene, ali se one preko zime stvrdnu, što otežava kočenje. Zaključak je da se sa pneumaticima koji su prilagođeni godišnjem dobu povećava bezbednost u saobraćaju, ali i štedi gorivo.

Trayal gume od 18’

Ukoliko vam proklizavaju pogonski točkovi, povećava se potrošnja goriva, ali u isto vreme rizikujete da prouzrokujete saobraćajnu nezgodu, čiju biste štetu sami morali da platite. Osiguranje nije dužno da nadoknadi novac ukoliko ste vozili zimi koristeći letnje gume. 

Trayal gume – cena:

Cena Trayal guma zavisi od toga da li se koriste za zimsku ili letnju sezonu, zatim kojih su dimenzija, ali i od drugih performansi. U tom smislu za letnje Trayal gume treba izdvojiti od 3650 din. sve do 13300 dinara, a za zimske Trayal gume, cena je u rasponu od 4000 din. do 16500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Miroslav Jagnjic

Ukoliko trazite da kupite neke kvalitetne gume a opet po pristupacnim cenama, opet je u tom smislu najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ali smatram da Trayal gume sasvim solidno mogu da vam zavrse posao tako da ne treba previse da brinete oko toga.

11.09.2017
Filip Milutinovic

Kod Trayal guma je veoma vazno da zaista dodjete do nekog proverenog kvaliteta. Cene koje imaju ove gume su naravno i vise nego velike. Nista drugo po tom pitanju i ne bi trebalo da vam bude bas toliko vazno.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Ukoliko nesto ne valja i predstavlja simbol za los kvalitet, onda su to Trayal gume.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ovo su gume koje nisu bas nekog narocitog kvlaiteta ali se zato u svakom slucaju isplate.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu mnogi ljudi kupuju trajalove gume ali ne ocekuju neki veliki kvalitet. Medjutim, sa druge strane je on ipak nesto sto se cesto podrazumeva.

23.03.2017
Todor Markovic

Po meni su ovo gume odlicnog kvaliteta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

09.03.2017
Simona Vucinic

Po pitanju ovih guma, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je daleko manje bitno i vazno.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih guma tuice, kvaltiet je uvek bio i vise nego vazan. Sve je bitnije od njega.

04.03.2017
Marta Dencevic

Od ovig guma zaista ne postoji nista bolje. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Petar Jankovic

Pre svega su ovo gume i vise nego dobrog kvaliteta. To je pre svega ono u sta zaista ne treba da sumnjate.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, Trayalove gume u odnosu na to koliko samo kostaju, predstavljaju gume koje su poprilicno zadovoljavajuceg kvaliteta.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Moje licno misljenje je da su Trayal gume i vise nego povoljne. U to nemate razloga da sumnjate.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju ove vrste guma, samo treba da se odlucite za kvalitet. Mada, od ovog tipa guma zaista ne treba svima da verujete.

13.12.2016
Marko Petrovic

Po pitanju ovog tipa guma, samo treba da se opredelite za neki provereni kvalitet i ako mene pitate nista vise po tom pitanju ne treba da brinete.

25.11.2016
Jana Stankovic

Po pitnju ove vrste guma, samo treba da posetite radnju Penumaster i da se po tom pitanu opredelite za kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvalitetnim Trayal gumam mogu samo da kazem Mapso Gume i da je najbolje da ih kupite bas na tom mestu.

16.09.2016
Dusan Markovic

Ukoliko trazite da kupite neke kvalitetne gume a opet po pristupacnim cenama, opet je u tom smislu najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ali smatram da Trayal gume sasvim solidno mogu da vam zavrse posao tako da ne treba previse da brinete oko toga.