Da biste bezbrižno kotrljali vašeg četvorotočkaša, veoma je važno kakve gume imate. Upotrebom Trayal gume dobijate proizvod izrađen od najkvalitetnijih materijala koji obezbeđuje visok stepen sigurnosti, stabilnost, kao i odlično držanje na putu i na suvom i na mokrom kolovozu. Pri tome, dobre karakteristike su im i smanjen nivo buke, kao i nizak otpor kotrljanja.

Letnje Trayal gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti TRAYAL GUME

Beograd

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501 Pozovi

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...
Pročitaj više

Auto gume Panter
Auto gume Panter
Darvinova 23a Pozovi

Auto centar Panter pruža Vam kompletne vulkanizerske usluge veoma kvalitetno. Radimo sa auto gumama 20. Stručnost i profesionalizam su naše glavne odlike....
Pročitaj više

Da biste bezbrižno kotrljali vašeg četvorotočkaša, veoma je važno kakve gume imate. Upotrebom Trayal gume dobijate proizvod izrađen od najkvalitetnijih materijala koji obezbeđuje visok stepen sigurnosti, stabilnost, kao i odlično držanje na putu i na suvom i na mokrom kolovozu. Pri tome, dobre karakteristike su im i smanjen nivo buke, kao i nizak otpor kotrljanja.

Letnje Trayal gume

Ako biste sa zimskim gumama vozili po vrelom asfaltu, time biste ih uništili, odnosno gume bi brzo postale „ćelave“, pa više ne bi vršile svoju funkciju kako treba, kad zaista dođe vreme za njih, a to je od novembra meseca.Naravno, vama niko ne brani da vozite leti sa zimskim gumama, ali vi ste time izabrali da slabije kočite, lošije se ponašate u krivinama i pri oštrim manevrima; odabrali ste da „ispečete“ svoje zimske pneumatike, tako što će visoke temperature trajno promeniti karakteristike materijala od koga su napravljene i na kraju, više ćete trošiti gorivo.

Zimske Trayal gume

Ovde već nema vašeg izbora, jer ste po zakonu dužni da imate zimske pneumatike od novembra do aprila, ukoliko je na putevima sneg, led ili poledica. Ako izbegnete da kupite zimske gume i vozite sa letnjim, to će se tretirati kao teža tehnička neispravnost vozila. Saobraćajna policija vam može naplatiti visoke kazne, čiji će iznos zavisiti od toga da li ste pravno ili fizičko lice. U slučaju da izbegnete susret sa policijom, a izazovete saobraćajnu nezgodu, vaše osiguranje vam neće priznati štetu, pa ćete sve morati da nadoknadite iz svog džepa.

Trayal gume od 13’

Kao što se vidi iz do sada napisanog teksta, najbolje je prilagoditi vrstu pneumatika godišnjem dobu, i to pre svega zbog vaše sopstvene sigurnosti i izbegavanja nepotrebnih troškova. Zimsku Trayal gumu ćete prepoznati po tome što na sebi mora imati utisnut znak pahulje.

Trayal gume od 14’

Mnoge vozače zanima pitanje kako da čuvaju letnje gume preko zime i zimske pneumatike preko leta? Dakle, gume se mogu čuvati sa felnom ili bez nje. Ukoliko ih odlažete zajedno sa felnom, slažite ih horizontalno, jednu na drugu. Ako gume čuvate bez felne, postavite ih vertikalno, jednu uz drugu. Dva do tri puta mesečno je potrebno da ih rotirate, da se ne bi deformisale.

Trayal gume od 15’

Ukoliko nemate dovoljno prostora da odložite vaše gume do nove sezone, rešenje stiže u vidu usluga koje pružaju vulkanizeri. Oni će sačuvati vaše pneumatike do proleća, odnosno jeseni, a savet je da pre nego što se gume skinu, da se obeleži njihova pozicija na automobilu. Majstor to čini iz razloga da bi pri postavljanju mogao da ih vrati na isto mesto, ili da ih rotira.

Trayal gume od 16’

Neki vozači će nas zapitati – koja je temperaturna granica kada bi trebalo krenuti sa korišćenjem zimskih guma? Odrednica treba da vam bude plus sedam stepeni Celzijusovih, i tada počnite da upotrebljavate zimske pneumatike. Bez obzira na to što su kolovozi suvi i bez snega, dovoljno će biti da je temperatura niska pa da se po njoj letnje gume ne ponašaju kao što bi trebalo za sigurnost u vožnji.

Trayal gume od 17’

Letnje gume su odlične za doba kome su namenjene, ali se one preko zime stvrdnu, što otežava kočenje. Zaključak je da se sa pneumaticima koji su prilagođeni godišnjem dobu povećava bezbednost u saobraćaju, ali i štedi gorivo.

Trayal gume od 18’

Ukoliko vam proklizavaju pogonski točkovi, povećava se potrošnja goriva, ali u isto vreme rizikujete da prouzrokujete saobraćajnu nezgodu, čiju biste štetu sami morali da platite. Osiguranje nije dužno da nadoknadi novac ukoliko ste vozili zimi koristeći letnje gume.

Trayal gume – cena:

Cena Trayal guma zavisi od toga da li se koriste za zimsku ili letnju sezonu, zatim kojih su dimenzija, ali i od drugih performansi. U tom smislu za letnje Trayal gume treba izdvojiti od 3650 din. sve do 13300 dinara, a za zimske Trayal gume, cena je u rasponu od 4000 din. do 16500 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miroslav Jagnjic
  23.10.2018 08:51

  Ukoliko trazite da kupite neke kvalitetne gume a opet po pristupacnim cenama, opet je u tom smislu najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ali smatram da Trayal gume sasvim solidno mogu da vam zavrse posao tako da ne treba previse da brinete oko toga.

  Filip Milutinovic
  11.09.2017 01:28

  Kod Trayal guma je veoma vazno da zaista dodjete do nekog proverenog kvaliteta. Cene koje imaju ove gume su naravno i vise nego velike. Nista drugo po tom pitanju i ne bi trebalo da vam bude bas toliko vazno.

  Jovana Milinkovic
  05.05.2017 11:12

  Ukoliko nesto ne valja i predstavlja simbol za los kvalitet, onda su to Trayal gume.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 01:41

  Ovo su gume koje nisu bas nekog narocitog kvlaiteta ali se zato u svakom slucaju isplate.

  Lea Stankovic
  07.04.2017 01:39

  Po pravilu mnogi ljudi kupuju trajalove gume ali ne ocekuju neki veliki kvalitet. Medjutim, sa druge strane je on ipak nesto sto se cesto podrazumeva.

  Todor Markovic
  23.03.2017 07:29

  Po meni su ovo gume odlicnog kvaliteta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 09:11

  Po pitanju ovih guma, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je daleko manje bitno i vazno.

  Janko Zivanovic
  05.03.2017 03:04

  Sto se ovih guma tuice, kvaltiet je uvek bio i vise nego vazan. Sve je bitnije od njega.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 04:00

  Od ovig guma zaista ne postoji nista bolje. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:09

  Pre svega su ovo gume i vise nego dobrog kvaliteta. To je pre svega ono u sta zaista ne treba da sumnjate.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 07:51

  Koliko mi se samo cini, Trayalove gume u odnosu na to koliko samo kostaju, predstavljaju gume koje su poprilicno zadovoljavajuceg kvaliteta.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:25

  Moje licno misljenje je da su Trayal gume i vise nego povoljne. U to nemate razloga da sumnjate.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 08:51

  Po pitanju ove vrste guma, samo treba da se odlucite za kvalitet. Mada, od ovog tipa guma zaista ne treba svima da verujete.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 07:55

  Po pitanju ovog tipa guma, samo treba da se opredelite za neki provereni kvalitet i ako mene pitate nista vise po tom pitanju ne treba da brinete.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:23

  Po pitnju ove vrste guma, samo treba da posetite radnju Penumaster i da se po tom pitanu opredelite za kvalitet.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:40

  Kada pricamo o kvalitetnim Trayal gumam mogu samo da kazem Mapso Gume i da je najbolje da ih kupite bas na tom mestu.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:07

  Ukoliko trazite da kupite neke kvalitetne gume a opet po pristupacnim cenama, opet je u tom smislu najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem ali smatram da Trayal gume sasvim solidno mogu da vam zavrse posao tako da ne treba previse da brinete oko toga.