Neke pripadnice lepšeg pola lakiraju nokte povremeno, kada postoji neka posebna prilika, dok druge vole da su im nokti uvek tip-top. Jedno od veoma praktičnih rešenja jeste naneti trajni lak za nokte, tako da svaki dan budete lepe, a da ne morate stalno odlaziti manikiru. Ako se pitate ima li trajni lak neku manu – odgovor je da ima, a to je što ćete 15 dana imati istu boju noktiju, dok su sve drugo same prednosti – a njih je, složićete se, neuporedivo više.

Trajni lak se drugačije naziva soak off lak, i značajno se razlikuje od običnih i standardnih lakova, a pre svega, kako mu i ime kaže – po svom trajanju. 

Trajni lak – nanošenje

Od trenutka kako vam vaša manikir dama nanese lak, 15 dana ste mirni, a pre svega lepi, i za to vreme, nokti ne menjaju formu, oblik, a boja laka će biti postojana sve vreme kao i prvog dana. Divno, zar ne?

Ako se pitate koliko maksimalno može trajati trajni lak, najprecizniji odgovor bi bio da to zavisi od brzine rasta vaših noktiju. Tako da, kod nekih žena može trajati i do mesec dana. 

Važno je napomenuti da se trajni lak nanosi na prave, prirodne nokte, a ne na veštačke. Nema velikih razlika od nanošenja gel laka na nokte, ali ipak neke postoje. Na primer, pre nanošenja trajnog laka, potrebno ih je oblikovati turpijom ili podrezati, da bi se dobio željeni oblik.

Vaša manikir dama će naneti nekoliko slojeva prozirnog laka, da bi se postigao neki temelj, odnosno volumen – debljina nokta. Pored toga, prednost ovog postupka je što će se na prozirni lak, trajni lak lakše primiti.

Trajni lak se nanosi kao i običan, laganim pa brzim pokretima ruku. Brzo se suši, tako da se mora oprezno i pravilno lakirati. Vaša kozmetičarka će koristiti UV lampu, jer UV svetlo pomaže kod bržeg učvršćivanja a ujedno i dužeg trajanja laka. Mogu se dodati i šljokice, na površinski sloj laka, lak te šljokice potpuno učvrsti i one ne mrdaju kao ni lak. 

Trajni lak – skidanje

Trajni lak za nijansu se teže skida od običnih lakova, što se da pretpostaviti obzirom na njegovu trajnost. Vaša manikir dama će naneti na mali komad vate specijalni aceton za ovu vrstu laka, pa će obmotati aluminijumskom folijom i ostaviti oko petnaestak minuta. Ukoliko posle ovoga preostane još laka na vašim noktima, on se lako ukloni turpijanjem, mada se to retko dešava. Postoje i drugi načini skidanja trajnog laka, ali ovaj način je usvojen u najvećem broju salona kao najefikasniji.

Trajni lak – iskustva

Najbolje je da ovu metodu nanošenja trajnog laka ne isprobavate sami, već da sve prepustite profesionalcima, a vi da samo uživate u lepoti svojih noktiju i ruku. Najbolja strana trajnog laka za nokte je njihov sasvim prirodan izgled, a takođe možete zaboraviti na pucanje noktiju kao i skidanje laka, što je baš olakšavajuće, zar ne? Vaši nokti će delovati negovano i lepo, neće gubiti sjaj, neće se krzati niti guliti. A vi ćete imati dodatnog vremena, koje biste potrošili u čestom lakiranju noktiju. Ostaje vam samo da uživate u svom novom izgledu!

Trajni lak – cena

Cene se kreću u rasponu od 1150 dinara – trajni lak, do 1550 za manikir & trajni lak.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Trajni lak Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Trajni lak
Pitaj firme

Manikir sa gel lakom

Akcija -% 950 Din.
Manikir sa gel lakom - 950 din! Kozmetički salon Palermo!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Izlivanje noktiju

Akcija -% 800 Din.
Izlivanje noktiju - 800 din! Kozmetičko frizerski salon Veolmis!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ojačavanje noktiju

Akcija -% 800 Din.
Ojačavanje noktiju - 800 din! Kozmetičko frizerski salon Veolmis!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

01.10.2018
Dragana Misic

Cena za trajni lak koji je meni poznato u proseku se krece oko 1500 dinara. Ukoliko vec planirate da za to izdvojite neku znacajnu sumu novca onda dobro treba da se raspitate o nekom kvalitetnom salonu koji ga radi.

14.08.2017
Mihajlo Nastasovic

Svaki trajni lak bi trebao da ima neke svoje posebne cene koje i nisu bas toliko zanimljive. Sa tim cenama sigurno ni jedan muskarac ne moze da bude zadovoljan kada bude video koliko je zapravo zaista potrebno da plati sve to.

28.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu, sto se trajnog laka tiec, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do kvaliteta.

26.04.2017
Todor Markovic

Svaki trajni lak treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

18.04.2017
Simona Vucinic

Ako nesto po meni u celoj prici valja onda je to trajni lak. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

31.03.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete, trajni lak treba i mora da se debelo plati. To je jedna surova realnost.

16.03.2017
Marta Dencevic

Pre ili kasnije sto se ovog laka tice, on je nesto sto ce vam sigurno znaciti.

24.02.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, kako god da okrenete, trajni lak je zaista nesto posebno.

08.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, ipak je trajni lak nesto sto mora onako debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.

27.01.2017
Ivan Stojanovic

Trajni lak je nekada bas onako dobro resenje ali trajni lak uvek mora i kvalitetno da se plati.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju trajnog laka, samo mogu da kazem da stalno idem na nokte ali da zaista nikada do sada nisam cula za trajni lak niti znam sta bi to tacno moglo da podrzumeva.

18.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je potrebn traji lak, samo treba da posetite studio Suzana i po tom pitanju zaista mozete da budete sigurni da se onda sigurno necete pokajati.

28.10.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potreban trajni lak onda u svakom slucaju treba da date dosta novca kako bi sve na krjau bilo kako je potrebno.

06.09.2016
Dusan Markovic

Licno, video sam do sada na par zena taj trajni lak ali mi se nije ni malo svidelo. Pri tome, morama da kazem da nokti u tom slucaju izgledaju nekako istroseno i iskrzano.

29.07.2016
Biljana Brankovic

Ja licno sumnjam da postoji nesto sto se zove trajni lak u pravom smislu te reci. OPre svega sam misljenja da i ukoliko postoji sam po sebni je porpilicno ogranicavajuc, odnosno ne dozvolja mogucnost prilagodjavanja i korekcije.

30.06.2016
Jovana Milinkovic

Cena za trajni lak koji je meni poznato u proseku se krece oko 1500 dinara. Ukoliko vec planirate da za to izdvojite neku znacajnu sumu novca onda dobro treba da se raspitate o nekom kvalitetnom salonu koji ga radi.