Kada čujete reč Toyo gume, verovatno pomislite da dolaze sa Istoka. I, u pravu ste. Ovo su „Japanke“, koje su poznate u celom svetu. Stručnjaci Toyo kompanije su poznati po svom umeću i iskustvu koje je sticano u preko sedamdeset godina.

Letnje Toyo gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti TOYO GUME

Beograd

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501 Pozovi

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...
Pročitaj više

Auto gume Panter
Auto gume Panter
Darvinova 23a Pozovi

Auto centar Panter pruža Vam kompletne vulkanizerske usluge veoma kvalitetno. Radimo sa auto gumama 20. Stručnost i profesionalizam su naše glavne odlike....
Pročitaj više

Kada čujete reč Toyo gume, verovatno pomislite da dolaze sa Istoka. I, u pravu ste. Ovo su „Japanke“, koje su poznate u celom svetu. Stručnjaci Toyo kompanije su poznati po svom umeću i iskustvu koje je sticano u preko sedamdeset godina.

Letnje Toyo gume

Zahvaljujući svom kvalitetu, Toyo pneumatici su se probili na međunarodno tržište. Preko pedeset godina Toyo poseduje filijale koje su smeštene u Sjedinjenim Američkim Državama.Gume ovog proizvođača se izvoze u SAD, Evropu, Aziju i Okeaniju i na Srednji Istok. Sve što smo naveli do sada, svakako predstavlja sjajnu preporuku da Toyo gume postanu vaš izbor za letnji period.

Zimske Toyo gume

Toyo pneumatici se mogu pohvaliti izuzetnim kvalitetom, pristupačnom cenom, lepim dizajnom. Šara na gumama omogućava vam sigurnu vožnju, jer će sneg lepo prijanjati na gazeći sloj. Sneg najviše skuplja sneg, pa ako primetite da je Toyo guma nakupila dosta ovog belog pokrivača, to samo govori u prilog njenom kvalitetu.

Toyo gume od 13’

Kada birate pneumatike, oni po sebi mogu imati različite oznake. Konkretno, na zimskim pneumaticima se nalazi utisnut znak pahulje ili planine, a takođe su prisutni i razni komercijalni nazivi poput Snow, Ice, Winter i slično.

Toyo gume od 14’

Pored tih oznaka, primetićete i (M+S), (MS), i (M&S), što bi značilo Mud and Snow, ili na srpskom jeziku – Blato i Sneg.Takođe, možete da kupite gume koje imaju oznaku All season, i kao što im ime kaže, namenjene su svim sezonama, ali vodite računa da ovakva guma ipak nema karakteristike kao „pravi“ zimski pneumatik.

Toyo gume od 15’

Gde je granica zime? Odnosno, kada bi trebalo da počnemo da koristimo zimske gume umesto letnjih i obratno? Stručnjaci savetuju da je to temperatura od plus sedam stepeni Celzijusovih i da istu treba uzeti kao odrednicu.

Toyo gume od 16’

Naime, ispod ove temperature, letnja guma gubi svoje dobre karakteristike, pa čak i ako u gradu nema snega, leda i poledice. Asfalt može biti sasvim suv, ali hladan, i to je već dovoljno da se vaša letnja guma ne ponaša kako želite, tako što će se stvrdnuti.

Toyo gume od 17’

Razlog zbog koga će se letnja guma stvrdnuti na temperaturi ispod sedam stepeni je što je izrađena od takve mešavine koja je prilagođena visokim temperaturama. Na primer, ako biste vozili sa letnjim gumama kada za to nije vreme, prvo što bi se dogodilo jeste da biste loše kočili. A svi znamo koliko je to važno, i da produžen put kočenja često vodi saobraćajnim nezgodama, koje bi mogle biti izbegnute da ste koristili adekvatne pneumatike.

Toyo gume od 18’

Takođe, pored slabijeg kočenja, letnje gume na niskim temperaturama lošije i skreću, što vas sve izlaže potencijalnoj opasnosti. Zimski pneumatici su obavezni po zakonu, ali osim toga što ćete izbeći nepotrebne kazne, vi produžujete vek i vašim letnjim i zimskim gumama, ako poštujete onu staru narodnu – sve u svoje vreme.

Toyo gume – cena:

Za letnje Toyo gume cene se kreću u rasponu od 5200 din. sve do 39000 dinara. Za zimske Toyo pneumatike, potrebno je izdvojiti u proseku od 19000 dinara pa naviše, što zavisi od prečnika, širine i visine gume. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nikola Majstorovic
  23.10.2018 12:36

  Toyo gume su jedne od najboljih i najkvalitetniji guma na nasim prostorima. Jedini je problme u tome sto ne postoji mogucnost da se kupe na dosta mesta.

  Filip Milutinovic
  14.09.2017 07:52

  Kod Toyo guma je koliko samo mogu da vidim, najvaznija stvar u tome da se one debelo plate. Sve druge stvari su licno smatram cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Jovana Milinkovic
  05.05.2017 11:38

  Po mnogo cemu od ovih guma tesko da postoji nesto bolje.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 01:52

  Ukoliko nesto valja u celoj prici, to su samo Tozo gume bez kojih se zaista ne moze.

  Lea Stankovic
  07.04.2017 01:56

  Po meni, ako nesto valja onda su to Toyo gume koje su po meni zaista nesto posebno. Sve drugo je onda samo gubljenje vremena.

  Todor Markovic
  23.03.2017 07:45

  Ove gume su licno po meni odlicnog kvaliteta. Sve drugo je samo i vise nego vazno.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 09:19

  O ovim gumama zaista treba da govorimo sa stanovista dobrog kvaliteta.

  Janko Zivanovic
  05.03.2017 03:10

  Naravno da je po pitanju ovih guma kvaltiet veoma vazan. vazniji je od bilo cega drugog.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 04:07

  Nisu ovo ipak gume koje su svakome namenjenje.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:19

  Sto se mene licno tice, od Toyo guma zaista nema boljih guma. Sve je to naravno idealno ako mene pitate.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 08:05

  Ako vec pricamo o ovim gumama, veoma je vazno da se bas za njih odlucite kada pricamo o kvalitetu. Pri tome su i cene koliko - toliko pristojne.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:57

  Mogu samo d akazem da su ovo vise nego posebne gume. Ako se bas za njih odlucite, sigurno se da se necete pokajati.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 09:06

  Ovo su gume vrhunskog kvaliteta. AKo se bas za njih opredelite sigurno se necete pokajati.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 08:14

  Zaista nemam predstavu kako bi ove gume u stvarnosti mogle da izgledaju.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:56

  Po pitanju Toyo guma, samo treba da posetite radnju i ukoliko to uradite onda se sigurno po tom pitanju geenralno ne biste trebal pokajati.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:54

  Ukoliko trazite Toyo gume, mogu odmah da vam kazem da je u odredjenim situacijama do njih veoma tesko doci. Sa druge strane, verovatno da i nisu toliko povoljne. Mada, uvek mozete da svratite u Auto Pegaz i tamo se licno uverite u kvalitet.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:41

  Toyo gume su jedne od najboljih i najkvalitetniji guma na nasim prostorima. Jedini je problme u tome sto ne postoji mogucnost da se kupe na dosta mesta.