Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Toyo gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Toyo gume

Kada čujete reč Toyo gume, verovatno pomislite da dolaze sa Istoka. I, u pravu ste. Ovo su „Japanke“, koje su poznate u celom svetu. Stručnjaci Toyo kompanije su poznati po svom umeću i iskustvu koje je sticano u preko sedamdeset godina.

 

Letnje Toyo gume

Zahvaljujući svom kvalitetu, Toyo pneumatici su se probili na međunarodno tržište. Preko pedeset godina Toyo poseduje filijale koje su smeštene u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gume ovog proizvođača se izvoze u SAD, Evropu, Aziju i Okeaniju i na Srednji Istok. 

Sve što smo naveli do sada, svakako predstavlja sjajnu preporuku da Toyo gume postanu vaš izbor za letnji period.

Zimske Toyo gume

Toyo pneumatici se mogu pohvaliti izuzetnim kvalitetom, pristupačnom cenom, lepim dizajnom. Šara na gumama omogućava vam sigurnu vožnju, jer će sneg lepo prijanjati na gazeći sloj. Sneg najviše skuplja sneg, pa ako primetite da je Toyo guma nakupila dosta ovog belog pokrivača, to samo govori u prilog njenom kvalitetu.

Toyo gume od 13’

Kada birate pneumatike, oni po sebi mogu imati različite oznake. Konkretno, na zimskim pneumaticima se nalazi utisnut znak pahulje ili planine, a takođe su prisutni i razni komercijalni nazivi poput Snow, Ice, Winter i slično.

Toyo gume od 14’

Pored tih oznaka, primetićete i (M+S), (MS), i (M&S), što bi značilo Mud and Snow, ili na srpskom jeziku – Blato i Sneg.

Takođe, možete da kupite gume koje imaju oznaku All season, i kao što im ime kaže, namenjene su svim sezonama, ali vodite računa da ovakva guma ipak nema karakteristike kao „pravi“ zimski pneumatik.

Toyo gume od 15’

Gde je granica zime? Odnosno, kada bi trebalo da počnemo da koristimo zimske gume umesto letnjih i obratno? Stručnjaci savetuju da je to temperatura od plus sedam stepeni Celzijusovih i da istu treba uzeti kao odrednicu.

 

Toyo gume od 16’

Naime, ispod ove temperature, letnja guma gubi svoje dobre karakteristike, pa čak i ako u gradu nema snega, leda i poledice. Asfalt može biti sasvim suv, ali hladan, i to je već dovoljno da se vaša letnja guma ne ponaša kako želite, tako što će se stvrdnuti.

Toyo gume od 17’

Razlog zbog koga će se letnja guma stvrdnuti na temperaturi ispod sedam stepeni je što je izrađena od takve mešavine koja je prilagođena visokim temperaturama. Na primer, ako biste vozili sa letnjim gumama kada za to nije vreme, prvo što bi se dogodilo jeste da biste loše kočili. A svi znamo koliko je to važno, i da produžen put kočenja često vodi saobraćajnim nezgodama, koje bi mogle biti izbegnute da ste koristili adekvatne pneumatike. 

Toyo gume od 18’

Takođe, pored slabijeg kočenja, letnje gume na niskim temperaturama lošije i skreću, što vas sve izlaže potencijalnoj opasnosti. Zimski pneumatici su obavezni po zakonu, ali osim toga što ćete izbeći nepotrebne kazne, vi produžujete vek i vašim letnjim i zimskim gumama, ako poštujete onu staru narodnu – sve u svoje vreme. 

Toyo gume – cena:

Za letnje Toyo gume cene se kreću u rasponu od 5200 din. sve do 39000 dinara. Za zimske Toyo pneumatike, potrebno je izdvojiti u proseku od 19000 dinara pa naviše, što zavisi od prečnika, širine i visine gume. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Nikola Majstorovic

Toyo gume su jedne od najboljih i najkvalitetniji guma na nasim prostorima. Jedini je problme u tome sto ne postoji mogucnost da se kupe na dosta mesta.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Kod Toyo guma je koliko samo mogu da vidim, najvaznija stvar u tome da se one debelo plate. Sve druge stvari su licno smatram cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Po mnogo cemu od ovih guma tesko da postoji nesto bolje.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, to su samo Tozo gume bez kojih se zaista ne moze.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po meni, ako nesto valja onda su to Toyo gume koje su po meni zaista nesto posebno. Sve drugo je onda samo gubljenje vremena.

23.03.2017
Todor Markovic

Ove gume su licno po meni odlicnog kvaliteta. Sve drugo je samo i vise nego vazno.

09.03.2017
Simona Vucinic

O ovim gumama zaista treba da govorimo sa stanovista dobrog kvaliteta.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Naravno da je po pitanju ovih guma kvaltiet veoma vazan. vazniji je od bilo cega drugog.

04.03.2017
Marta Dencevic

Nisu ovo ipak gume koje su svakome namenjenje.

14.02.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, od Toyo guma zaista nema boljih guma. Sve je to naravno idealno ako mene pitate.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Ako vec pricamo o ovim gumama, veoma je vazno da se bas za njih odlucite kada pricamo o kvalitetu. Pri tome su i cene koliko - toliko pristojne.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Mogu samo d akazem da su ovo vise nego posebne gume. Ako se bas za njih odlucite, sigurno se da se necete pokajati.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo su gume vrhunskog kvaliteta. AKo se bas za njih opredelite sigurno se necete pokajati.

13.12.2016
Marko Petrovic

Zaista nemam predstavu kako bi ove gume u stvarnosti mogle da izgledaju.

25.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju Toyo guma, samo treba da posetite radnju i ukoliko to uradite onda se sigurno po tom pitanju geenralno ne biste trebal pokajati.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite Toyo gume, mogu odmah da vam kazem da je u odredjenim situacijama do njih veoma tesko doci. Sa druge strane, verovatno da i nisu toliko povoljne. Mada, uvek mozete da svratite u Auto Pegaz i tamo se licno uverite u kvalitet.

16.09.2016
Dusan Markovic

Toyo gume su jedne od najboljih i najkvalitetniji guma na nasim prostorima. Jedini je problme u tome sto ne postoji mogucnost da se kupe na dosta mesta.