Aegea doo

5.0 | 3 ocena
Ulica: Velikoremetska 2/1, Beograd
Grad: Beograd
Opština: Palilula
Aegea doo
Telefon: 063/
Mobilni: 063/
www.aegea.rs

O nama


Osnovna delatnost naše kompanije je proizvodnja i distribucija toplotnih pumpi najnovije generacije. Dugogodišnje iskustvo u radu i stečeno znanje u smo pretvorili u toplotne pumpe vrhunskih karakteristika, efikasnosti i pouzdanosti.

U mogućnosti smo da našim klijentima ponudimo kompletna sistemska rešenja za grejanje i klimatizaciju pomoću toplotnih pumpi domaće proizvodnje, koje u sebi sublimiraju najkvalitetnije komponente renomiranih svetskih proizvođača i domaće znanje i iskustvo. Da bi smo uspeli u ostvarenju svojih ciljeva, okupili smo tim iskusnih inženjera, elekroničara, programera i dizajnera zahvaljujući čijem radu možemo da Vam ponudimo toplotne pumpe skrojene po Vašoj meri.

Prepoznatljivi po vrhunskom dizajnu, kvalitetu, besprekornoj usluzi i tehničkoj podršci, predstavljamo Vašeg sigurnog partnera pri odabiru načina grejanja i hlađenja, koje će Vam obezbediti toplinu, udobnost, uštedu, komfor i zadovoljstvo.

Naša kompanija je jedina kompanija u Srbiji koja proizvodi i distribuira invertorske toplotnih pumpe. Ove pumpe su opremljene frekventnim regulatorima koji upravljaju radom kompresora i bunarskom pumpom tako da se njihov rad reguliše kontinualno od 30 do 120% deklarisane snage, čime se postižu visoka efikasnost, maksimalna ušteda energije i rešava problem neuravnoteženosti zahteva za grejanjem i hlađenjem.

Invertorske toplotne pumpe, u skladu sa spoljašnjim temperaturama, proizvode onoliko energije koliko je objektu potrebno, čime se dobija ušteda od oko 20% u odnosu na klasičnu toplotnu pumpu. Koeficijenti iskorištenja u režimu rada na nižim frekvencijama su i do 10% veći od onih sa kompresorima bez invertera. Tehnologija promene kapaciteta uređaja zahteva i naprednu tehnologiju za kontrolu protoka i ekspanzije radnog fluida. Ovo je rešeno pomoću elektronskog ekspanzionog ventila (EEV) visoke preciznosti koji omogućava kontrolu protoka radnog fluida pri svim snagama, čime se dobija visoka efikasnost, brzina odziva sistema i dodatna ušteda obzirom na idealno balansiranje sistema u svim režimima rada.

Grejanje i hlađenje

Toplotne pumpe iz naše ponude konstrusane su tako da se izborom opcije na touch screen display-u ili preko korisničkog interface-a na internetu, veoma lako mogu prebaciti sa režima grejanja na režim hlađenja i obrnuto.
Tokom hlađenja dobija se znatno veća efikasnost u odnosu na klasične split sisteme, budući da dolazi do efikasnije predaje toplote na sekundaru. Prema istraživanjima kanadske agencije za obnovljivu energiju uređaji koji rade s vodom imaju oko 25% veću efikasnost. Za potrebe hlađenja, najbolji rezultati u pogledu temperature i vlažnosti vazduha se dobijaju upotrebom toplotne pumpe u kombinaciji sa fan coil-ovima.

Servis

Zahvaljujući modulu za komunikaciju u Aegea toplotnim pumpama, omogućena je kontrola i pristup putem interneta. Osim toga, pumpe su opremljene software-om za automatsko alarmiranje putem maila u slučaju da se sistem zaustavi, tako da korisnik toplotne pumpe i naša servisna služba imaju pravovremenu informaciju o tome da je pumpa prestala sa radom. Uvidom u istoriju rada pumpe, servisna služba je u mogućnosti da utvrdi o kakvom problemu se radi i da spremna dođe na intervenciju tako da u najkraćem mogućem roku otkloni uzrok prestanka rada. Na ovaj način, korisnici usluge servisa dobijaju pomoć u roku od 24h, a samim tim i miran san tokom sezone upotrebe.

Karakteristike – bešuman rad i komfor

Aegea uređaji su opremljeni klipnim, poluhermetik kompresorima koji su dobro izbalansirani, i koji obezbeđuju visoku pouzadnost i gotovo bešuman rad. Prema istraživanjima, prosečan radni vek ovakvih uređaja je 20 godina. Vibracije koje kompresor proizvodi prilikom svog rada su kompenzovane gumenim nosačima, a kućište pumpe je dodatno zvučno izolovano tako da je buka svedena na minimum. Zahvaljujući ovim prednostima toplotna pumpa se može postaviti i u prostorijama koje nisu zvučno izolovane. Mogućnost paljenja toplotnih pumpi na početku sezone i gašenja na kraju, obezbeđuje korisnicima apsolutni komfor. Korisnici upravljaju radom pumpe putem računara, telefona ili nekog drugog uređaja, pomoću korisničkog interface-a tako da nemaju potrebe za silazak u kotlarnicu ili podrum.

Aegea invertorske pume su tehnološki vrh u svetu toplotnih pumpi. Od konkurentnih proizvoda izdvajaju se dizajnom, efikasnošću i visokom pouzdanošću. Dimenzije pumpe iznose 600 x 650 x 1300 mm, što znači da zahvaljujući svojoj kompaktnosti mogu pronaći svoje mesto i u manjim kotlarnicama. Njihovo kućište napravljeno je od plastificiranog lima i dizajnirano je tako da omogućava servisni pristup svim vitalnim delovima pumpe. Poklopac omogućava pristup automatici i elektronici, i na njemu se nalazi touch screen display. Nivelisanje same pumpe se obavlja pomoću nožica sa navojem. Elektronika i automatika su odvojene od motora i instalacija, što je značajna zaštita u slučaju havarije.
Za upravljanje smo upotrebili vrhunsku automatiku i elektroniku.

Najvažniji deo sistema je industrijski PLC računar koji služi za prikupljanje i obradu podataka o temperaturama, pritisku i protoku u svim delovima ciklusa, na osnovu čega se određuje optimalan režim rada pumpe. U sprezi sa PLC-om rade i EEV kontroler i elementi elektrozaštite, kao i zaštita potapajuće pumpe za slučaj da se nivo u eksploatacionom bunaru spusti ispod kritičnog tako da se sve informacije mogu prikupiti i pravovremeno poslati u servisni centar.

Zaštita životne sredine

Toplotne pumpe omogućavaju upotrebu obnovljivih izvora energije čime se smanjuje upotreba struje za Odnovljivi izvori energije u vidu korišćenja toplotnih pumpi smanjuju potrebu za drugim gorivom do 75%. Ukoliko se opredelite za zamenu peći na čvrsta goriva sa sistemom sa toplotnom pumpom, obezbedićete sebi grejanje i hlađenje po najnižoj ceni i znatno smanjiti emisiju CO2 u atmosferu. Energetska efikasnost i najbolji odnos uložene i dobijene energije obezbediće vam prijatnost i komfor u Vašem domu.

Upotrebom podzemnih voda u toplotnim pumpama se ne utiče na njihov kvalitet, a sva upotrebljena voda se vraća u podzemlje, u isti vodonosni sloji iz koga je i uzeta, tako da se ne utiče ni na njihov bilans.
Naša kompanija je pre svega posvećena zaštiti prirodnih resursa i njihovoj racionalnoj upotrebi u svakodnevnom životu.

Detaljnije informacije možete potražiti na našem sajtu:
https://www.aegea.rs/

Energetska nezavisnost, odličan odnos uložene i dobijene energije, obnovljivi izvori energije i kontrola potrošnje. Toplina, udobnost, ušteda, zadovoljstvo i komfor postaće i Vaša svakodnevica.
Energetska efikasnost i ušteda energije.
Toplotne pumpe vrhunskog kvaliteta.
Kompanija „Aegea d.o.o“ Beograd.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dragica Pavlović
  14.08.2015 09:38

  Najbolja proizvodnja toplotnih pumpi sa promenljivim kapacitetom u Beogradu!

  Jovan Toskovic
  10.04.2015 11:55

  Veoma kvalitetna ugradnja toplotnih pumpi. Preporuka za sve kojima trebaju toplotne pumpe za grejanje. Mi smo veoma zadovoljni.

  Firme u blizini

  DDMS Hidraulik servis visko ventilatora amortizera pumpi za vodu, Bulevar kralja Aleksandra 638a, Zvezdara, Beograd
  Filter-Frigo doo, Ustanička 135, Voždovac, Voždovac, Beograd
  Toplotne pumpe Zubadan Mitsubishi Electric, Ugrinovački put 11 deo br.7, Zemun, Beograd
  Prosperity doo, Đure Đakovića 10, Lazarevac, Beograd