Obrve su veoma važan detalj na licu. Dobro stilizovane i uredne obrve su moćan vid neverbalne komunikacije.

Nažalost, dešava se nekad da isčupana obrva prilikom oblikovanja nikada više ne izraste. Najgore je kada se desi da je ta dlačica pokvarila prirodan oblik obrve. 

Neke žene su jednostavno rođene sa retkim i svetlim obrvama, te imaju potrebu za iscrtavanjem kako bi ih naglasile. 

 

              

 

Nekim dama su obrve i njihov oblik stvar željenog izgleda ili trenda. 

Iz bilo kog razloga da ste se odlučili za ovu metodu ulepšavanja, možete biti sigurne da ćete nakon postupka trajnog iscrtavanja obrva dobiti potpuno novi, prirodan i vedriji izgled.

Tetoviranje obrva se preporučuje svim osobama koje nisu zadovoljne sa gustinom, dužinom ili oblikom obrva.

Tetoviranje obrva – iskusta

Tetoviranje obrva je danas razvijeno do te mere da se može rešiti apsolutno svaki problem. Tetoviranjem obrva je moguće napraviti sve od potpunog pomeranja luka do popunjavanja obrve kroz postojeće dlačice. Prateći fizionomiju lica obrve na ovaj način oblikovane daće vašem licu potpuno osvežen i vedriji izgled.

Pre konačnog iscrtavanja obrva, radi se proba tako što se prirodna obrva kreonom iscrta u više varijanti. Ovim postupkom se usaglašavaju klijentove želje sa mogućnostima i pronalazi se idealno rešenje.  

Nakon oblika bira se boja koja se usaglašava sa bojom tena, prirodnih dlačica i željom klijenta. Nakon svih ovih dogovora sa klijentom kreće se sa postupkom iscrtavanja obrva.

Nakon tretmana trajnog iscrtavanja obrva,  u prvih sedam dana potrebna je pažljiva i savesna nega. Briga o obrvama se ne završava izlaskom iz salona, u prvom periodu morate da se pridržavate saveta koje ste dobile od kozmetičara i da pazite na krastice koje se pojavljuju kako sa njima ne bi otišla i boja.

Takođe, treba obratiti pažnju i na laserske tretmane, hemijske pilinge i mezoterapiju jer ovi tretmani ubrzavaju regeneraciju ćelija.

Korekcija se preporučuje jednom godišnje u zavisnosti od izgleda obrva.

Veoma je bitno da su svi instrumenti sterilni, a pigmenti koji se unose pod kožu budu testirani i da imaju sertifikat po standardima Evropske Unije.  

Tretman u zavisnosti od tehnike kojom se radi iscrtavanje obrva traje od 45 do 90 minuta.

Trajna šminka 

Postupak se radi ubacivanjem boje pod kožu iglicama  i to na dv ubacivanjem boje pod kožu iglicama. 

Oprema kojom se tetoviranje danas radi:

  • Klasična mašinica za tetoviranje radi na elektromagnetnom principu i predstavlja najstarije i najmasovnije korišćenu alatku među tatto majstorima. Ovaj postupak je veoma uspešan za trajno šminkanje svih delova lica.
  • Rotari tattoo mašinica ima iste performanse kao i klasična tattoo mašinica, samo što funkcioniše na električnom principu i manje je bučna. Manje se koristi jer zbog nedostatka zvuka onaj ko tetovira ne može da odredi dubinu gde je uneta boja, a od toga zavisi i zadržavanje boje pod kožom. Ova mašinica je izvanredna za tetoviranje kojim se radi trajna šminka jer podseća na olovku i lakša je za upotrebu.
  • Manuelna metoda se radi oštricom ili sečivom uz simultano ubacivanje pigmenta

Boja kojom se radi trajna šminka razlikuje se od boje kojom se radi tetoviranje.

Japanska metoda iscrtavanja obrva 

Japanska metoda iscrtavanja obrva je polutrajno rešenje, odnosno “semi-permanent“, kojim se dobija prirodan izgled obrva. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između iscrtane i prirodne obrve gotovo nevidljiva. Svaka dlačica se crta upravo tamo gde prirodna nedostaje. 

Lice izgleda mlađe, skladnije i veselije jer su obrve prilagođene fizionomiji. Obrve su postojane te se ne mogu obrisati na bazenu, plaži ili u teretani. 

Nakon određenog vremena, u proseku tri godine, potrebno je ponoviti postupak. S obzirom da se pigment boje unosi u ćelije epiderma, a  koža se regenerišeu periodu od 3 do 5 godina tako se i sam pigment gubi u otprilike tom periodu.  

Posle japanske metode usavršavanje i dalje traje, te je naslednik ove metode MDC tehnika. Ovom metodom moguće je napraviti 50 % tanje i gušće dlačice u odnosu na japansku metodu

3d 

Sa 3d tehnikom, moguće je dobiti izuzetno realističnu dlačicu koja se teško može razaznati u odnosu na prirodnu. Dlačica iscrtana ovom metodom čak ima i odsjaj kao prirodna.

Ovom metodom se garantuje potpuno prirodan izgled obrva koje niko neće ni primetiti da su crtane.

Pigment i u ovom slučaju traje koliko i same ćelije.  Kod problematične kože, kao i prilikom izlaganja na suncu, zatim prilikom korišćenja raznih abrazivnih tretmana i krema sa aktivnim sastojcima vek trajanja obrva se smanjuje.

U proseku je dovoljno jednom u godin dana osvežiti pigment, kako bi se na taj način produžio intezitet boje.  

Tetoviranje obrva – cena

U zavisnosti kojom se metodom radi iscrtavanje obrva ova usluga može da košta od 12 000 do 25 000 dinara.  Cena se formira u zavisnosti od želje klijenta i potrebne promene oblika. Takođe na iznos utiče i to da li je u cenu uključena jedna ili više korekcija. 

 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za tetoviranje obrva predlažemo da kontaktirate tattoo i piercing kuće ispod teksta.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Tetoviranje obrva
Pitaj firme

Japansko iscrtavanje obrva

Akcija -% 5990 Din.
Japansko iscrtavanje obrva - 5.990 din! Iva Beauty Lab sludio za neku lica i tela!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Japansko iscrtavanje obrva + 1 korekcija GRATIS!

Akcija -% 80 Din.
Japansko iscrtavanje obrva + 1 korekcija GRATIS! - 80 evra! Studio lepote Bellora!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Farbanje obrva

Akcija -% 300 Din.
Farbanje obrva - 300 din! Kozmetički salon Palermo!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Puder obrve

Akcija -31% 90 Eur
Puder obrve - 90 evra! Beauty & Chic Profesionalni Šminker!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

02.10.2018
Zeljana Jeremic

Vidim da je tetoviranje obrva sada sve popularnije. U svakom slucaju mi se ne svidja. Znam da to na neki nacin predstavlja trajno resenje ali mi se definitivno ne svidja kako to izgleda. Nema mi u tome nikakve prirodnosti.

29.08.2017
Jovana Milinkovic

Ni jedno tetoviranje obrva ne bi trebalo ili smelo da bude nesto sto je previse bolno. Naravno, opet sve zavisi od toga ko vam to radi. Zbog toga, po meni zaista ne treba da zalite novac za tako nesto.

16.05.2017
Filip Milutinovic

Mora tetoviranje obrva debelo da kosta, kako god da okrenete. Nije ono bas previse za potcenjivanje.

28.04.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju bi ono trebalo da se dosta plati. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

18.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju ovo tetoviranje treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

31.03.2017
Simona Vucinic

pre ili kasnije je sto se ovog tetoviranja tice, kvalitet nesto sto vam svakako ne gine.

16.03.2017
Todor Markovic

Kako god da okrenete, u svakom slucaju treba da se pre ili kasnije debelo plati.

24.02.2017
Marta Dencevic

Sto se ovog tetoviranja tice, to je po meni namenjeno samo za posebne slucajeve.

08.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice ove vrste tetoviranja, odmah treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo onda i nije bas bitno

11.01.2017
Petar Jankovic

Ovo je ipak posebna vrsta tetovaza koja je postala narocito popularna u poslednjih nekoliko godina.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Ako mene licno pitate, niakda ne bih tetovirala obrve. Pre bi se onda moglo reci da je to nesto sto meni licno ne izgleda prirodno.

05.12.2016
Ivan Stojanovic

Po ovom pitanju samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.

17.11.2016
Jana Stankovic

Veoma kvalitetno tetoviranje obrava, mozete da uradite u tatoo centru Wolver u koji zaista mozete da imate puno poverenje.

28.10.2016
Marko Petrovic

I meni to izgleda poprilicno vestacki i neprirodno.

06.09.2016
Dusan Markovic

Licno sam nekoliko puta do sada video kako izgleda kada se devojka odluci da istetovira obrve. Meni se licno ne svidja pre svega zbog toga sto sve to izgleda nekako vestacki i neprirodno.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko pricamo o kvalitetnom tetovrianju obrva onda je svakako potrebno da nadjete neko pouzdano mesto na kojem biste to mogli da uradite. U svakom slucaju, meni se licno istetovirane obrve ne svidjaju. Naravno, ne znam za ostale.

01.07.2016
Lea Stankovic

Vidim da je tetoviranje obrva sada sve popularnije. U svakom slucaju mi se ne svidja. Znam da to na neki nacin predstavlja trajno resenje ali mi se definitivno ne svidja kako to izgleda. Nema mi u tome nikakve prirodnosti.