Termalni štampači su deo nase svakodnevnice, iako toga nismo ni svesni. U svakodnevnom poslovanju, neprekidno se javlja potreba za raznim uređajima koji rad zaposlenih čine lakšim, bržim i pre svega efektnijim. Osim toga, uz korišćenje tehnike, mogućnost za pojavom ljudske greške se svodi na minimum, što je veoma važno, kako za poslodavce i zaposlene, tako i za njihove kupce i klijente.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju TERMALNE ŠTAMPAČE

Beograd

Biroteh fiskalne kase
Biroteh fiskalne kase
10 Oktobra 2c
Barajevo Pozovi

Biroteh, firma iz Barajeva već 20 godina se uspešno bavi prodajom, proizvodnjom i servisom trgovačke opreme;trgovačke vage, etiketne vage, fiskalne kase, fiskalne štampače, POS sisteme i drugo...
Pročitaj više

Int Raster fiskalne kase
Int Raster fiskalne kase
Toše Jovanovića 11, TC Stankom
Čukarica Pozovi

Preduzeće INT RASTER je jedan od vodećih proizvođača fiskalnih uređaja koje uspešno posluje od 2004. godine na tržištu Srbije. Pored proizvodnje, bavimo se prodajom i servisiranjem fiskalnih uređaja, bar kod čitača, termalnih štampača i ost...
Pročitaj više

Termalni štampači su deo nase svakodnevnice, iako toga nismo ni svesni. U svakodnevnom poslovanju, neprekidno se javlja potreba za raznim uređajima koji rad zaposlenih čine lakšim, bržim i pre svega efektnijim. Osim toga, uz korišćenje tehnike, mogućnost za pojavom ljudske greške se svodi na minimum, što je veoma važno, kako za poslodavce i zaposlene, tako i za njihove kupce i klijente.

U našem tekstu će biti reči o termalnim štampačima, o tome gde ih možete nabaviti, po kojima cenama i slično.

Termalni štampač

Na početku ćemo napomenuti da možete da kupite i polovan termalni štampač, pošto se i takvi modeli nalaze u ponudi firmi koje se bave prodajom, servisiranjem i održavanjem opreme za poslovanje.

Ukoliko se odlučite za sasvim nov termalni štampač, tada imate priliku da birate između više modela. Naš predlog je da se posavetujete sa stručnim osobljem prilikom kupovine, kako biste dobili štampač koji odgovara potrebama i zahtevima vašeg posla.

Na primer, postoje modeli termalnih štampača koji poseduju sistem linijsko-tačkastog termalnog štampanja, dok je mehanizam štampe sa autosekačem.

Gustina tačaka je 203 dpi, što bi značilo da se 8x8 tačaka nalazi na jednom milimetru. Postoji horizontalni i vertikalni razmak tačaka, dok je maksimalna širina štampe pedeset i četiri milimetara ili 432 tačke po jednoj liniji.

Karaktera, odnosno slovnih mesta i brojeva, može biti 36 ili 48 po jednoj liniji. Svakako vas zanima koja je brzina štampe, pošto je to izuzetno važno. Ona iznosi do 150 mm po jednoj sekundi, ili drugačije kazano – 1200 tačaka u sekundi.

Koristi se termalni papir od 58 mm, dok je spoljni prečnik rolne maksimalnih 83 milimetara. Postoji bar kod 1D podrška i bar kod 2D podrška. Poseduje integrisane karaktere kao i karaktere koji se učitavaju.

Ovakav model ima moćan procesor, dobru spoljnu fleš memoriju, serijski interfejs; emulacija ECS/POS koja služi za rad sa neprekidnim papirom, a zanimaće vas da znate da je maksimalna potrošnja struje u toku štampanja 48W, dok je u Stand By režimu 300 mW.

Kada je štampač u radu, upaljena je zelena LED dioda, a kada se štampač od rada pregreje, ova dioda počinje da treperi. Ponekad će vam se uključiti i crvena LED dioda a to znači da je neka greška u pitanju – ili nema papira, i tada će trepnuti jednom u sekundi, a kada treperi pet puta u jednoj sekudni, to znači da imate problem sa autosekačem.

Tu je i dugme FEED, koje daje informacije o statusu i služi za povlačenje papira, dok su dugmad ON i OFF za isključivanje i uključivanje papira koji se koristi.

Termalni štampač radi na temperaturi od 5 do 40 stepeni.

Težina ovog uređaja je 550 grama, i relativno je manjih dimenzija.

Prodaja termalnih štampača

Ponudu termalnih štampača možete da pogledate kod firmi koje su oglašene ispod našeg teksta. Na lepo osmišljenim web prezentacijama se nalazi sve što bi moglo da vas zanima o termalnim štampačima, njihovim karakteristikama, i naravno, prikazana je cena.

Termalni štampač – cena:

Cena termalnih štampača se kreće u proseku od 13000 din. pa sve do 30000 dinara, što zavisi od karakteristika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve preicizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Snezana Aleksic
  06.08.2018 12:30

  Firma Int raster ima po meni najbolje termalne stampace u celom gradu. Savetujem svima da ih posete ukoliko im trebaju termalni stampaci.

  Dusan Markovic
  29.08.2017 12:11

  Nikada termalni stampaci nisu bili bas toliko naivni. Zbog toga smatram da pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do nekog kvaliteta i da vise nista dalje po tom pitanju ne brinete.