Svi smo čuli za pojmove kao sto su fizičko i tehničko obezbeđenje određenih objekata kao i lica koja u njima borave i rade. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti razlikama između te dve vrste zaštite, kao i pojedinostima vezanim za tehničko obezbeđenje.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje se bave TEHNIČKIM OBEZBEĐENJEM

Beograd

Sistem FPS agencija za fto obezbeđenje
Sistem FPS agencija za fto obezbeđenje
28 juna 25
Voždovac Pozovi

Sistem FPS agencija bavi se obezbeđenjem fizičkih lica i kompanija u širem smislu. Pruža usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja, transporta novca procena rizika, zaštita od požara....
Pročitaj više

Group Security & Loss Prevention obezbedjenje
Group Security & Loss Prevention obezbedjenje
Svetog Nauma 2 Pozovi

Firma Group Security & Loss Prevention pruža usluge obezbeđenja lica i imovine po najvišim svetskim standardima. Naš tim čine vrhunski stručnjaci obezbeđenja koji su završili specijalizovane obuke i poseduju sve neophodne licence...
Pročitaj više

Fizicko tehnicko obezbedjenje Protecta Group
Fizicko tehnicko obezbedjenje Protecta Group
Pukovnika Purica 4
Voždovac Pozovi

Pored fizičkog obezbeđenja, pružamo usluge kompletnih rešenja tehničke zaštite od projektovanja do izvođenja (ključ u ruke)....
Pročitaj više

Imperium Security
Imperium Security
Jovana Belića 11 Pozovi

Firma Imperium Security nudi sve oblike fizičke zaštite lica i imovine od strane licenciranog kadra sa iskustvom koji se trudi da ispuni sve zahteve klijenata. Domen našeg rada obuhvata i izradu Akta procene rizika prilagođenog potrebama Vaše...
Pročitaj više

Petković Tim Security
Petković Tim Security
Gandijeva 148a, II sprat, lok 71a
Novi Beograd

Obezbedite Vaš objekat ili imovinu na pravi način, pozovite Petković Tim Security. Naši stručno osposobljeni i iskusni radnici specijalizovani su za pružanje usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja i zaštite od požara. Posebno naglašavamo obez...

Sion Gard obezbedjenje
Sion Gard obezbedjenje
Cvetanova ćuprija 20k

SION GARD d.o.o. je privredno društvo čije delovanje počiva na uvažavanju principa savremenog poslovanja, primeni najmodernijih metoda, tehnika i procedura u radu, te na apsolutnoj diskreciji i lojanosti klijentu....

Obezbedjenje Beozastita
Obezbedjenje Beozastita
Dimitrija Tucovića 115

Beozaštita je specijalizovano preduzeće čije su težišne delatnosti fizičko-tehničko obezbeđenje, zaštita od požara, bezbednost i zdravlje na radu i higijensko-tehnički poslovi....

Obezbedjenje Sigurnost Vracar
Obezbedjenje Sigurnost Vracar
Cerska 76a, Svetozara Radojicica 4
Vračar

...

Svi smo čuli za pojmove kao sto su fizičko i tehničko obezbeđenje određenih objekata kao i lica koja u njima borave i rade. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti razlikama između te dve vrste zaštite, kao i pojedinostima vezanim za tehničko obezbeđenje.

Fizičko tehničko obezbeđenje

Kada govorimo o najzastupljenijim trendovima obezbeđenja u celom svetu, onda je to svakako tehničko obezbeđenje. Šta to tačno podrazumeva? U pitanju su razni sistemi u službi zaštite materijalnih dobara ali i prismotre.

To znači da postoje određeni uređaji, koji su konstruisani na poseban način, tako da korisnik usluga može da prati razna događanja koja se odigravaju unutar zaštićenog objekta ili neke druge površine.

Sada se postavlja pitanje šta sve spada u tehničko obezbeđenje? To su pre svega, alarmni uređaji, zatim video nadzor i monitoring, kontrola pristupa i evidencija radnog vremena, kao i raznorazni protivpožarni alarmni sistemi.

Kada je reč o fizičkom obezbeđenju, to bi značilo da postoje lica koja su prethodno prošla sve neophodne provere, da bi se mogla baviti takvim poslom, i ona pružaju dvadeset četvoročasnovnu zaštitu nekog objekta, imovine ili sredstava.

Pri tome, operativni centar kontroliše rad svih svojih zaposlenih, a po potrebi, mogu se angažovati lica koja nose oružje. Ukoliko se obratite na telefone agencija i firmi koje pružaju ovakvu vrstu usluga, može biti organizovana besplatna procena bezbednosti vašeg objekta. Naravno, o ovim i drugim detaljima, najbolje je da se informišete lično kod odabrane firme za obezbeđenje.

Kada jedan objekat pokrivaju kamere, alarmi, protivpožarni sistemi, kontrola pristupa i slično, uz uslugu ljudskog, to jest, fizičkog obezbeđenja, može se smatrati da je sigurnost objekta koji je zaštićen na takav način, podignuta na najviši nivo.

Tehničko obezbeđenje iskustva

Jedna od usluga je i projektovanje elektronskih sistema, njihova montaža – ugradnja, kao i servis. Sve to se odnosi na protivpožarne alarmne uređaje, kao i protivprovalne sisteme, zatim video sisteme za daljinski nadzor, kao i upravljanje takvim sistemima bezbednosti.

Moguća je i daljinska kontrola objekta koji je štićen; usluga video nadzora obezbeđivanog prostora, kao i kombinacija alarmnih sistema i video nadzora, a sve u cilju preventive od požara, pojave plina i mogućih provala i obijanja.

U širem smislu, tehničko obezbeđenje znači i kontrolu pristupa, to jest, kontrolisano kretanje zaposlenih i stranaka u objektu, uz pomoć posebnih kartica, kao i evidenciju o ulascima i izlascima iz objekta. Sve se to postiže zahvaljujući kartičnim sistemima, koji nam daju veoma tačne podatke.

Ako ste sa čitanjem našeg teksta stigli do ovih redova, onda vas svakako zanima da svoj objekat zaštitite tehničkim obezbeđenjem. U tom smislu, možemo reći da je takva odluka više nego korisna, iz razloga što predstavlja dobru investiciju, a nikako trošak.

To kažemo sa pravom, jer razmislite koliko ćete novca uštedeti ako sprečite razne neželjene situacije, kao što su provale, požari, ili nekontrolisano kretanje neovlašćenih lica kroz prostorije objekta? Osim toga, osećaj sigurnosti ništa ne može da zameni, kada znate da je dovoljno da mislite samo na svoje poslovanje, dok je vaša imovina adekvatno obezbeđena.

Tehničko obezbeđenje – cena:

Da biste saznali tačnu ili približnu cenu za tehničko obezbeđenje, neophodno je da se obratite firmama koje se tim poslom bave i da se izvrši kompletna bezbednosna procena. Koliko ćete novca izdvojiti zavisi od vaših stvarnih potreba, želja i zahteva u pogledu sigurnosti određenog objekta.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dusan Markovic
  06.09.2017 08:16

  Cesto je tehnicko obezbedjenje veoma zahtevno. Potrebno je na prvom mestu da u danasnje vreme rad bude uskladjen sa novim zakonskim propisima i da onaj subjekt koji vam pruza uslugu tehnickog obezbedjenja bude licenciran za taj posao.

  Milana Aleksic
  04.07.2017 11:48

  Kako godine prolaze , u ovoj drzavi je sve teze zaraditi novac a lopova i prevara je sve vise i vise. Muz i ja smo privatnici i mnogo puta su nam se desavale pljacke te smo odlucili da uvedemo tehnicko obezbedjenje tj kamere u svoje objekte, Svima bi ih preporucila , zasto da nosite na savesti kad sa kamerama mozete mirno da spavate !