Dodaj firmu

Cecin Biošpajz zdrava hrana

4.5 | 19 ocena
Član 4 godine
Nedostupno

Zova poboljšava elastičnost krvnih sudova, kod povišenih masnoca i šečera u krvi, smanjuje nivo mokraćne kiseline.

Sirup od crne zove AVA ZOVA se preporučuje za jačanje imunog sistema i podizanje odbrambenih sposobnosti organizma. Tako što inhibira rane faze infekcije blokirajući ključne virusne proteine odgovorne za vezivanje virusa i njegov ulazak u ćelije domaćina.

Sastav:
šećer, voda, plod zove (Sambucus nigra), regulator kiselosti: limunska kiselina, list zelenog čaja aromatizovan aromom jasmina, konzervans: natrijum - benzoat.

Sirup od crne zove deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.

Brojne studije i analize su potvrdile lekovitost crne zove i otkrile da njen plod sadrži preko 40 aktivnih sastojka, flavonoida, polifenola, antocijanine, minerale i vitamine, koji se udruženo i uspešno bore protiv virusne infekcije.

Sirup od crne zove je bogat:
Vitaminom C u 100g crne zove nalazi se 6-35mg vitamina C što je gotovo 60% dnevne preporučene doze ovog vitamina.

Fenolnom kiselinom i polifenolom koji je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa.

Flavonoidima crna zova sadrži sledeće flavonoide važne za zdravo funkcionisanje ćelija: kvercetin, kemferol i izorhamnetin.

Antocijaninima

Dejstvo crne zove
Ove komponente daju voću karakterističnu tamnu crno-ljubičastu bolju i veoma su snažni antiokidansi koji ispoljavaju izražena antiupalna svojstva.

Sirup od crne zove sadrži antioksidante koji pojačavaju prirodni imunološki odgovor tela. Bobice crne zove sadrže flavonoide koji imaju antiinflamatorna (protivupalna) dejstva, kao i antioksidativne, analgetičke i antipiretičke efekte.

Klinička ispitivanja ukazuju da aktivna jedinjenja crne zove mogu skratiti trajanje simptoma gripa nakon što se osoba razboli za oko 3 dana.

Sinergiju između kvercetina kojim bobice zove obiluju i polifenola iz zelenog čaja najpre su opisali naučnici sa Univerziteta Rutgers navodeći da ovakva kombinacija pruža izuzetnu podršku imunitetu našeg tela.

Sastojci sadržani u bobici, posebno pospešuju zdravlje gornjeg respiratornog sistema. Za ove aspekte odgovoran je flavonoid kvercetin.

Rutin, još jedan flavonoid kojim bobice zove obiluju, podržava viskoznost, elastičnost krvnih sudova, pomažući im da budu jaki. Takođe podržava zdrav odgovor tela na povremene bolove u zglobovima i mišićima za zdrave osobe.

Pored navedenog, neka ispitivanja ukazuju da preparati na bazi bobica zove mogu uticati na smanjenje nivoa mokraćne kiseline u krvi.

Povišena mokraćna kiselina povezana je sa povišenim krvnim pritiskom i negativnim efektima na zdravlje srca. Zova može pomoći u lučenju insulina i tako poboljšai nivo šećera u krvi.

Zbog svojih antioksidativnih svojstava sirup se koristi da smanji holesterol u krvi, poboljša vid, unapredi zdravlje i snagu vašeg srca.

Sok u sebi sadrži veliki broj značajnih supstanci, a neke od njih su organski pigmenti, tanin, karotenoidi, aminokiseline, vitamine A, B i C u velikim količinama.

Fenolna jedinjenja u obliku flavonoida prisutna u ekstraktu zove takođe su pokazala sposobnost blokiranja prodiranja i infekcije GHOST ćelija virusom HIV-1 (Fink, Roschek i Alberte, 2009).

Takođe je demonstrirana antibakterijska aktivnost ekstrakta u odnosu na gram pozitivne Streptococcus piogenes.

Način upotrebe :
Sirup od crne zove se pije 5ml dnevno (najviše 10ml). Piti 2 nedelje, nakon čega se pravi pauza od 7 dana. Nakon otvaranja, bočicu držati u frižideru.

Kategorija: Zdrava hrana Beograd
Podkategorija: Super hrana Beograd
Objavljeno: 27.07.2021.
# ID Oglasa: 066388
Firma: Cecin Biošpajz zdrava hrana
Idi na vrh strane