Sudski tumač – prevodilac za portugalski jezik, koje usluge nudi? Kada govorimo o portugalskom jeziku, možemo reći da postoje dve glavne varijante, a to su dominantni, brazilski portugalski, i evropski ili luzitanski portugalski koji je službeni jezik u Portugalu. Bitno je naglasiti da brazilskim portugalskim, govori oko 80% svih govornika ovog jezika. Ime Portugal potiče od rimskog imena „Portus Cale“, a znači u prevodu „Lepa luka“. Svoju ekspanziju portugalski jezik doživljava u petnaestom i šesnaestom veku, kada su portugalski moreplovci otkrili pomorski put do Amerike, Afrike, Indije i dalekog Istoka. Iz svih tih razloga, portugalski jezik se može pohvaliti time da je zvaničan u čak osam država.

Prevodilac za portugalski jezik

Pročitaj više

Izaberite nekog od ovlašćenih sudskih tumača gde možete dobiti usluge SUDSKOG TUMACA - PREVODILAC ZA PORTUGALSKI JEZIK

Beograd

BG prevodi Prevodilačka agencija
Bulevar Zorana Đinđića 105/lok 21
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Bg se već 10 godina bavi prevodom svih vrsta dokumenata, uslugama sudskog tumača i prevoda na svim svetskim jezicima....
Pročitaj više

Vavilon prevodi d.o.o
Kneza Milosa 83, Beograd
Savski venac Pozovi

Agencija za prevodilačke usluge Vavilon Prevodi počela je sa radom 2014. godine sa ciljem da ponudi visok kvalitet prevoda na preko 30 jezika. Pored standardnog pismenog prevođenja dokumentacije sa ili bez overe sudskog tumača, domen rada a...
Pročitaj više

Pre 2 h poslednji put pozvana firma
Prevodilica
Vranjska 4/1, (Lion)
Zvezdara Pozovi

Prevodilačka agencija Prevodilica pruža usluge usmenog i pismenog prevođenja, kao i sudskih tumača za veliki broj jezičkih kombinacija. Pored vrhunskog kvaliteta prevoda, našim klijentima garantujemo posvećenost, predanost, preciznost i tač...
Pročitaj više

Aber i Mar Prevodilačka agencija
Omladinskih Brigada 7d
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Aber i Mar nalazi se na Novom Beogradu. Prevodilačka agencija sa velikim iskustvom u prevođenju na skoro svim svetskim jezicima i više načina prevođenja; simultano prevođenje, usmeni prevodi, pismeni prevodi, konsekutivn...
Pročitaj više

Sudski tumač – prevodilac za portugalski jezik, koje usluge nudi? Kada govorimo o portugalskom jeziku, možemo reći da postoje dve glavne varijante, a to su dominantni, brazilski portugalski, i evropski ili luzitanski portugalski koji je službeni jezik u Portugalu. Bitno je naglasiti da brazilskim portugalskim, govori oko 80% svih govornika ovog jezika. Ime Portugal potiče od rimskog imena „Portus Cale“, a znači u prevodu „Lepa luka“. Svoju ekspanziju portugalski jezik doživljava u petnaestom i šesnaestom veku, kada su portugalski moreplovci otkrili pomorski put do Amerike, Afrike, Indije i dalekog Istoka. Iz svih tih razloga, portugalski jezik se može pohvaliti time da je zvaničan u čak osam država.

Prevodilac za portugalski jezik

Ukoliko imate uspešnu poslovnu firmu, i sarađujete sa kompanijama iz Portugala, kada vam u goste dođu poslovni partneri, ako niste sasvim vični ovom jeziku, biće vam neophodna usluga simultanog prevođenja.Druge mnogo običnije situacije su kada želite da vam se bilo kakav materijal, tekst, ili sadržaj sa interneta prevede na portugalski.Bitno je naglasiti da jezičke barijere ne postoje, jer se u praksi često dešava da ljudi žele prevođenje ne samo sa srpskog na portugalski i obratno, već i sa portugalskog na neki drugi evropski ili svetski jezik.Prilikom prevođenja, osim perfekcije kada je u pitanju tačnost, izuzetno se vodi računa da prevod bude u duhu portugalskog jezika, jer je samo tako na pravi način prijemčiv za Portugalce, koji mogu biti vaši poslovni partneri, kupci ili klijenti. Ako imate pitanja vezana za prevođenje, prevodilačke agencije vam nude besplatnu procenu prevoda, i to na taj način što ćete zakazati konsultantski razgovor. Pri tome, možete dostaviti na uvid originale dokumenata kojima je neophodna overa sudskog tumača za portugalski jezik.

Sudski tumač za portugalski jezik

Zamislimo situaciju: vi ste Srbin, ali ste se zaljubili u Portugalku. U tom slučaju, prilikom sklapanja braka, ako vaša izabranica ne govori srpskim jezikom, sudski tumač obavezno mora biti prisutan na dan zakazivanja venčanja i na dan samog venčanja. Dakle, ko su sudski tumači? To su ovlašćena lica od strane Republike Srbije, da svojim pečatom i potpisom mogu jamčiti da je određeni prevod dokumenta veran njegovom originalu. Samo na taj način verifikovan dokument ima pravnu snagu i omogućava vam da ostvarite razna prava pred nadležnim institucijama. Pri tome, sve informacije sa kojima sudski tumač dolazi u kontakt su zaštićene, na taj način što je sudski tumač za portugalski jezik položio zakletvu pred nadležnim Sudom o čuvanju tih podataka.Građani kod sudskih tumača prilažu razna lična dokumenta kao što su svedočanstva, diplome, lične karte, izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, tužbe, punomoćja, uverenja o nekažnjavanju i neosuđivanju, kao i uverenja o slobodnom bračnom stanju i mnoga druga dokumenta.Pravna lica, tj. preduzeća i firme, kod sudskih tumača za portugalski jezik donose izvode iz sudskih registra, ugovore, sertifikate, tendersku dokumentaciju...Neretko se i medicinska i farmaceutska dokumentacija nađe na stolu sudskih tumača i prevodilaca za portugalski jezik, kao što su razni izveštaji stručnjaka, laboratorijske analize i mnogo sličnih predmeta.Strankama se ponekad čini da je to veoma komplikovan proces snaći se u ogromnoj papirologiji, koja je još na jeziku koji oni ne razumeju, ili tek treba da bude prevedena, ali ne brinite – za vas na raspolaganju stoje prevodilačke agencije, sa svojim stručnim timovima, koje pre svega krasi ekspeditivnost i ljubaznost, uz podrazumevanu visoku profesionalnost.

Sudski tumač – prevodilac za portugalski jezik – cena:

Potrebno je izdvojiti u proseku oko 2000 dinara za jednu stranu dokumenta, uz overu sudskog tumača. Ako već imate prevod, i samo vam je potreban pečat i potpis, za to treba izdvojiti u proseku 5 evra, što uključuje i prethodnu proveru sadržaja. U svim drugim situacijama, dakle kada nisu dokumenta u pitanju, prevodilačka strana se računa kao 1650 do 1800 karaktera, uključujući i razmake.Na to koliko ćete novca izdvojiti uticaće rokovi u kojima želite da budete ispoštovani, kao što na primer hitni prevodi imaju drugačiju cenu od standardne, a na cenu utiče i zahtevnost sadržaja i slično. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mihajlo Nastasovic
  06.09.2017 12:20

  Jeste portugalski lep i raskosan jezika ali nije bas toliko jednostavan za ucenje. Pre svega je veoma bitno da znate da je potrebno da pocente na vreme da ga ucite i da vise nista ne brinete.

  Simona Vucinic
  05.05.2017 07:34

  Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo dosta redak jezik kod nas i zbog toga ne postoji za njega dovoljno veliki broj sudskih tumaca.

  Todor Markovic
  21.04.2017 08:36

  Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo jedan i vise nego odlican jezik. Druge stvari nisu bas toliko znacajne.

  Marta Dencevic
  07.04.2017 08:38

  Sto se ovog jezika tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do nekog ozbiljnog kvaliteta.

  Janko Zivanovic
  22.03.2017 08:21

  Po pravilu je ovo odlican jezik. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.

  Ljubinka Sreckovic
  08.03.2017 12:52

  Ovo je jedan veoma lep jezik ali je sigurno I vise nego tezak za ucenje.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 07:23

  Sto se portugalskog jezika tice, veoma je bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Nikolina Pantelic
  17.01.2017 11:57

  Koliko se meni samo cini, po pitanju portugalskog jezika, postoj dosta skola u koima mozete da ga ucite.

  Ivan Stojanovic
  28.12.2016 08:30

  Po pitanju portuglaskog jezika. Situacija nije ni malo laka. Samo treba u tom pogledu da se odluciteza kvalitetnog tumaca koji je polozio specijalizovani ispit.

  Jana Stankovic
  24.11.2016 11:32

  generalno, mislim da je po pitnaju portugalskog jezika, ubedljivo najbolje resenje da posetite agenciju MRP editorial i da se bas u toj agenciji odlucite za kvalitet.

  Biljana Brankovic
  04.11.2016 02:10

  Portugalski jezikje veoma lep ali ne moze svako da ga prevede. Zbog toga po tom pitanju saradjujem sa agencijom Poliglotika.

  Marko Petrovic
  15.09.2016 08:29

  Prevodica za portugalski jezik koji je ujedno i sudski tumac veoma je tesko pronaci u danasnje vreme.

  Dusan Markovic
  11.08.2016 10:02

  Portugalija kao bivsa kolonijalan sila je nekada imala veliko govorno podrucje.Sada se situacija poprilicno preokrenula, tako dana prste jedne ruke mozete da nabrojiti kvalitetne i strucne tumace za portugalski jezik u Beogradu.

  Marta Dencevic
  12.07.2016 10:33

  Portugal je nekada bio velika kolinijalna sila. Medjutim, portugalaca nema previse u Srbiji. Zbog toga je i tesko pronaci dobrog udskog tumaca za ovaj jezik. Trebalo bi dobro da se raspitate.