Sudski tumač – prevodilac za hrvatski jezik, koje usluge nudi? Sudski tumači su lica koja su ovlašćena od strane Republike Srbije da svojom overom jamče da je prevod nekog dokumenta istovetan njegovom originalu. Pored toga, sudski tumač polaže zakletvu pred nadležnim Sudom da će čuvati privatnost informacija i podataka sa kojima dolazi u kontakt. Svakako, jasno je da je vaša obaveza da sudskom tumaču dostavite original dokumenta, jer se samo na taj način valjano poštuje zakonska procedura. Upoređivanje originala i prevoda pre overe je obavezno, da bi se još jednom utvrdila identičnost.

Sudski tumač za hrvatski jezik

Pročitaj više

Izaberite nekog od ovlašćenih sudskih tumača gde možete dobiti usluge SUDSKOG TUMACA - PREVODILAC ZA HRVATSKI JEZIK

Beograd

BG prevodi Prevodilačka agencija
BG prevodi Prevodilačka agencija
Bulevar Zorana Đinđića 105/lok 21
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Bg se već 10 godina bavi prevodom svih vrsta dokumenata, uslugama sudskog tumača i prevoda na svim svetskim jezicima....
Pročitaj više

Agencija za prevodjenje Lexis
Agencija za prevodjenje Lexis
Preševska 26
Zvezdara Pozovi

Agencija za prevođenje Lexis je jedna od vodećih u Srbiji koja nudi usluge pismenog prevođenja, sa ili bez overe sudskog tumača, kao i usmenog prevođenja. Tokom dugogodišnjeg rada ostvarili smo uspešnu saradnju sa brojnim kompanijama iz zem...
Pročitaj više

Vavilon prevodi d.o.o
Vavilon prevodi d.o.o
Kneza Milosa 83, Beograd
Savski venac Pozovi

Agencija za prevodilačke usluge Vavilon Prevodi počela je sa radom 2014. godine sa ciljem da ponudi visok kvalitet prevoda na preko 30 jezika. Pored standardnog pismenog prevođenja dokumentacije sa ili bez overe sudskog tumača, domen rada a...
Pročitaj više

Prevodilica
Prevodilica
Vranjska 4/1, (Lion)
Zvezdara

Prevodilačka agencija Prevodilica pruža usluge usmenog i pismenog prevođenja, kao i sudskih tumača za veliki broj jezičkih kombinacija. Pored vrhunskog kvaliteta prevoda, našim klijentima garantujemo posvećenost, predanost, preciznost i tač...

Aber i Mar Prevodilačka agencija
Aber i Mar Prevodilačka agencija
Omladinskih Brigada 7d
Novi Beograd

Prevodilačka agencija Aber i Mar nalazi se na Novom Beogradu. Prevodilačka agencija sa velikim iskustvom u prevođenju na skoro svim svetskim jezicima i više načina prevođenja; simultano prevođenje, usmeni prevodi, pismeni prevodi, konsekutivn...

Kragujevac

Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Gorana Kovačića 1a, Kragujevac Pozovi

Ovlašćena agencija za prevodilačke i usluge sudskih tumača za SVE jezike - Kragujevac, Beograd, Novi Sad i ceo svet!...
Pročitaj više

Sudski tumač – prevodilac za hrvatski jezik, koje usluge nudi? Sudski tumači su lica koja su ovlašćena od strane Republike Srbije da svojom overom jamče da je prevod nekog dokumenta istovetan njegovom originalu. Pored toga, sudski tumač polaže zakletvu pred nadležnim Sudom da će čuvati privatnost informacija i podataka sa kojima dolazi u kontakt. Svakako, jasno je da je vaša obaveza da sudskom tumaču dostavite original dokumenta, jer se samo na taj način valjano poštuje zakonska procedura. Upoređivanje originala i prevoda pre overe je obavezno, da bi se još jednom utvrdila identičnost.

Sudski tumač za hrvatski jezik

Kada je reč o dostavi dokumenata kojima je potrebna overa, najbolje je da to učinite lično, tako što ćete doći u sedište prevodilačke agencije, a isto važi i za isporuku gotovih i overenih prevoda.Ako je u pitanju kratak rok, pa niste u mogućnosti da dođete, dokument možete skenirati i poslati putem mail-a. Na taj način se ceo postupak ubrzava, jer se prevod vodi kao hitan, pa će prevodioci odmah pristupiti radu. Ipak, vaša zakonska obaveza i dalje stoji da morate dostaviti original dokumenta na uvid, jer drugačije sudski tumač ne može staviti svoj pečat i potpis na prevod, odnosno ne može ga verifikovati.Kada se radi o hitnim prevodima, cena se koriguje u odnosu na standardnu, što je i razumljivo, obzirom da ćete biti u potpunosti ispoštovani, i što se tiče rokova i kada se radi o kvalitetu prevoda.

Prevodilac za hrvatski jezik

Hrvatski jezik, površno gledano, liči na srpski, ali ima mnogo hrvatskih reči kojima uopšte ne možemo da dokučimo značenje. Ako smo, na primer, napisali knjigu na srpskom i sada želimo da je plasiramo na hrvatsko govorno područje, ukoliko bismo je sami prevodili, ona svakako ne bi bila u potpunosti u duhu hrvatskog jezika, a kao takva i nedovoljno razumljiva stanovništvu te zemlje. U tom smislu su nam neophodni prevodioci sa srpskog na hrvatski, ali se često dešava da je potrebno prevođenje u obrnutom smeru – sa hrvatskog na srpski. U praksi se događaju razne situacije, kao što je prevođenje sa hrvatskog na neki drugi evropski ili svetski jezik.Stručni timovi agencija za prevođenje mogu se pohvaliti znanjem preko 50 svetskih jezika, uključujući i latinski i znakovni jezik. Tako neće predstavljati problem ako poželite prevod sa hrvatskog na japanski, kineski, arapski, engleski, holandski ili bilo koji drugi jezik kojim se ljudi u svetu služe.

Sudski tumač – prevodilac za hrvatski jezik - iskustva

Kada govorimo o dokumentima, u prevodilačke agencije stiže mnogo ličnih isprava, kao što su lične karte, izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, diplome, svedočanstva, uverenja o neosuđivanju i nekažnjavanju, uverenja o slobodnom bračnom stanju i mnoga druga.Za pravna lica, često zatreba prevod izvoda iz registra, razni ugovori, tužbe, zapisnici, prevodi ovlašćenja...Prevodioci rade i na medicinskoj, farmaceutskoj kao i na tenderskoj dokumentaciji.U veoma kratkom roku, prevod će biti odrađen na potpuno profesionalan način, dok se lektura i korektura podrazumevaju i već su uračunati u cenu. Ako postoje bilo kakve nejasnoće, uvek možete okrenuti broj telefona odabrane prevodilačke agencije, i zakazati konsultativni sastanak, na kome će biti razjašnjene sve eventualne nedoumice.Stručni timovi prevodilaca i sudskih tumača poštuju vaše vreme i novac, na taj način što vam omogućavaju maksimalno profesionalnu uslugu u najkraćem mogućem roku.

Sudski tumač – prevodilac za hrvatski jezik – cena:

Jedna prevodilačka stranica se računa od 1650 do 1800 slovnih mesta, uključujući i razmake. U praksi se dešava da stranke donesu prevod, pa je potrebna samo overa sudskog tumača, kada je cena niža, ili je potrebno i prevođenje i overa, kada ćete platiti u proseku 1400 dinara za stranu. Overa prevedenih tekstova u proseku je 5 evra po strani, uz prethodnu proveru prevoda.Cena za fizička lica je niža nego za pravna, a ističemo da se svaki dokument, bez obzira na broj slovnih mesta računa kao jedna prevodilačka strana. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Kristina Milojevic
  07.09.2018 03:27

  Mozda zvuci smesno ali je za neke poslove definitivno potreban prevodilac za hrvatski jezik. U proseku prevodjenje jedne strane kosta oko 1500 dinara. Naravno ukoliko vam treba danas za sutra, sigurno je cena jos i veca.

  Jovana Milinkovic
  06.09.2017 11:29

  Hvatski jezik jeste veoma tezak i zahteva jezik ali je problem u tome sto bi u svakom pogledu trebao da se dosta plati ukoliko mislite da uspete u njegovom ucenju. Druge stvari i ne bi trebalo da samim tim budu bas toliko vazne.

  Filip Milutinovic
  05.05.2017 07:21

  Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo i vise nego dobar jezik ali je problem pre svega u tome sto i nije bas previse lagan za ucenje.

  Lea Stankovic
  21.04.2017 08:26

  Ukoliko mene pitate, pre ili kasnije se sigurno trebate odluciti za kvalitet. Sve druge stvari su po meni i sto se mene licno tice daleko manje vazne i bitne.

  Mihajlo Nastasovic
  07.04.2017 08:28

  Po pravilu je ovo odlican jezik, sve drugo je sto se mene licno tice samo gubljenje vremena i ista vise od toga.

  Simona Vucinic
  22.03.2017 08:06

  Ovo je po pravilu odlican jezik. Ukoliko se bas za njega odlucite sigurno se necete pokajati.

  Todor Markovic
  08.03.2017 12:42

  Nema sta, ovo je posebna vrsta jezika u koji svakako treba da imate puno povernje.

  Marta Dencevic
  08.03.2017 12:41

  Ovo je jedan I vise nego odlican jezik. Sve drugo je cisti gubljenje vremena.

  Janko Zivanovic
  02.03.2017 08:41

  Sto se ovog jezika tiec, naravno da je kvalitet i vis enego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Ljubinka Sreckovic
  14.02.2017 07:12

  kako go da okrenete neko ce za ovu uslugu debelo da vas odere. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.

  Petar Jankovic
  17.01.2017 11:46

  Koliko je samo meni poznato, ipak vam je i po pitanju ovog jezika potreban jedan veliki strucnjak, sa potrebnom licencom.

  Nikolina Pantelic
  28.12.2016 08:17

  Ovo je poseban jedan jezik. Ukoliko se bas za njega odlucite, sigurno se necete pokajati. Mada, ne znam sta tu zapravo treba i da se toliko uci.

  Ivan Stojanovic
  12.12.2016 07:57

  Mozda vam to na neki nacin zvuci smeno, ali ako vec imate neku zvanicnu poslovnu korenspodenciju za hrvatskom drzavom, onda je potrebno da imate i overeni prevod nekog njehovog ili svog dokumenta.

  Jana Stankovic
  24.11.2016 11:14

  Po pitanju hrvatskog jezika, samo treba da posetite agenciju Mediante. Mislim da biste tamo svakako trebali da dobijete neki konkretan savet.

  Biljana Brankovic
  04.11.2016 01:56

  Verovali ili ne, sudski tumac za hrvatsk postoji i radi veoma kvalitetno u agenciji Poliglotika.

  Marko Petrovic
  14.09.2016 09:24

  Hrvatksi jezik je svakako jedan od najboljih jezika za prevodjenje kod nas medjutim, ipak vam je potreban pecat nekog ovlascenog lica.

  Dusan Markovic
  11.08.2016 09:36

  Malo zvuci cudno ali zaista vam je po meni potreban kvalitetan prevodilac za hrvatki jezik. Na prvo slusanje, nas jezik i hrvatski jezik zvuce porpilicno slicno ali kada se radi o nekim strucnim terminima, onda je svakako bolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem.

  Marta Dencevic
  12.07.2016 10:11

  Mozda zvuci smesno ali je za neke poslove definitivno potreban prevodilac za hrvatski jezik. U proseku prevodjenje jedne strane kosta oko 1500 dinara. Naravno ukoliko vam treba danas za sutra, sigurno je cena jos i veca.