Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sudski tumač – prevodilac za holandski jezik
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sudski tumač – prevodilac za holandski jezik

Ako aplicirate za posao u Amsterdamu, u nekoj prestižnoj kompaniji, biće vam neophodna prevedena i overena diploma na holandskom jeziku. Takođe, ako ste dobili na poklon knjigu na tom jeziku, neophodan vam je prevod na srpski, da biste mogli uživati u štivu.

 

 

Ovakvih primera ima bezbroj, a sav materijal koji dolazi u prevodilačke agencije, može se podeliti u dve kategorije: sadržaji kojima overa nije potrebna i dokumenta koja je nužno overiti od strane sudskog tumača za holandski jezik.

Prevodilac za holandski jezik

Možda imate svoju web prodavnicu na kojoj nudite raznorazne artikle. Prodaja vam dobro napreduje u Srbiji, ali ste procenili da biste mogli da počnete da osvajate i tržište Holandije. Svaka web prodavnica poseduje određeni tekstualni sadržaj u kome se navode detalji o proizvodu, njegove karakteristike i slično, a tu su i drugi koraci koji prate proceduru poručivanja. 

Da bi Holanđani razumeli šta želite da im ponudite, i to na pravi način, neophodno će biti prevođenje obaviti tako da ono bude sasvim u duhu holandskog jezika. Sem toga, stručni tim agencije za prevođenje izvršiće i optimizaciju teksta, tako da vaš sajt bude vidljiv internet pretraživačima.

U drugom primeru, možda imate knjigu, koju želite da plasirate holandskim čitaocima. Potrebno je znati, da osim samog prevoda, koji se obavlja maksimalno profesionalno, u cenu je uključena i lektura i korektura. Tako da će vaša knjiga po stilu i formi u potpunosti odgovarati holandskom jeziku. 

Sudski tumač za holandski jezik

Da se vratimo primeru sa početka našeg teksta. Konkurišete za posao u određenoj holandskoj firmi, tako da vam je potreban sudski tumač za holandski jezik, koji će diplomu prevesti i overiti. Tek tada, ovaj dokument postaje pravno važeći i sa njim aplicirate za radno mesto.

 

 

Sudski tumači su lica koja su položila zakletvu pred nadležnim Sudom, da će štititi privatnost informacija sa kojima dolaze u kontakt u svakodnevnom radu. Pored toga, oni su ovlašćeni od strane Republike Srbije da mogu vršiti overe dokumenata, na taj način što otiskuju svoj pečat i stavljaju potpis, čime potvrđuju i garantuju da je prevod istovetan izvornom tekstu, to jest originalu.

Kao što iz svega navedenog sledi, da bi ceo postupak bio sproveden kako slovo zakona nalaže, u obavezi ste da donesete original diplome, svedočanstva, izvoda iz matičnih knjiga i sl. sudskom tumaču na uvid. 

Sudski tumač – prevodilac za holandski jezik – iskustva

Originale je najbolje doneti lično u prostorije prevodilačke agencije. Kada je reč o materijalima za koje nije neophodna overa sudskog tumača, oni se mogu dostaviti mail-om, i na taj isti način, dakle u elektronskoj formi, biće vam dostavljen prevod, uključujući i dva štampana primerka.

Dostava štampanih primeraka se vrši kurirskom službom odabrane prevodilačke agencije, ili preporučenom poštom. To važi za Beograd, kao i sve druge gradove u Srbiji.

Ukoliko pre započinjanja saradnje sa sudskim tumačem i prevodiocima za holandski jezik, imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, uvek možete zakazati konsultativni sastanak. Ova usluga se obično ne naplaćuje.

Ekspeditivnost, ljubaznost i podrazumevana profesionalnost, glavne su karakteristike koje preporučuju prevodilačke agencije da im možete pokloniti svoje poverenje i uspešno završiti potreban posao. 

Sudski tumač – prevodilac za holandski jezik – cena:

Za prevod sa srpskog na holandski jezik, kao i sa holandskog na bilo koji drugi evropski ili svetski jezik, trebalo bi izdvojiti 1600 dinara u proseku, po jednoj strani. Cenu uzmite samo kao orijentacionu, jer na nju utiče više faktora.

Na primer, cenu povećava hitnost prevoda, a smanjuje ukoliko ste fizičko lice a ne pravno, odnosno preduzeće. Takođe, složenost prevoda će uticati na nešto višu cenu, i na kraju, ističemo da se svaki dokument, bez obzira na broj slovnih mesta, računa kao jedna prevodilačka strana.

Inače, prevodilačka strana ima od 1650 do 1800 karaktera, sa razmacima.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Zorica Simic

Prijateljica moja koja je zivela i radila u Holandiji imala je relativno skoro sudski spor po pitanju radno-pravnog zakonodavstva u Holandiji. Na kraju je za prevodjenje angazovala agenciju ABC prevodi i bas je bila zadovoljna.

06.09.2017
Filip Milutinovic

Jeste da je ovo malo tezi jezik za ucenje ali nista tu posebno mene ne moze da iznenadi. Sve ostale stvari su u tom slucaju koliko samo mogu da vidim jedno samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

05.05.2017
Simona Vucinic

Naravno da je po mnogo cemu ovo i vise nego dobar jezik. Mada, ne postoji dovoljno veliki broj kvalietnih i sa velikim iskustvom sudskih tumaca za njega.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo jedan i vise nego zanimljiv jezik.

21.04.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, hilandksi jezik je po mnogo cemu odlican jezik. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

07.04.2017
Todor Markovic

Koliko mi je samo poznato, ovo je odlican jezik. Ukoliko se vec za njega opredelite sigurno je samo to da se pre ili kasnije sigurno necete pokajati.

22.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Meni je ovo zaista jedan jako ruzan jezik i zaista nemam neku posebnu zelju da ga naucim.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi je samo poznato, sto se ovog jezika tiec, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Nikolina Pantelic

Nije problem da pronadjete nekog ko ce da vam nesto prevede na holandski jezik, vec taj neko treba da ima licencu (pecat) za to a sve to inace dosta kosta.

17.01.2017
Petar Jankovic

Koliko je samo meni poznato, po pitanju holandkog jezika, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ostalo ipak ne treba nesto puno da vas brine.

28.12.2016
Dusan Markovic

Meni se holandski jezik ni malo ne svidja. Nekoliko puta do sada sam slusao kako ga pricaju i odmah mogu da kazem da mi se ni malo ne svidja.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Holandski jezik je ipak jezik koji u svakom slucaju moze da bude u mnogim upotrebama, sve naravno zavisi od toga za sta vam je potreban.

24.11.2016
Jana Stankovic

Zaista, licno smatram da po pitanju holandskog jezika je ubedljivo najbolje resenje da posetite agenciju ciji je vlasnik Maksimovic Maja i da se bas na tom mestu opredelite za kvalitet.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Poznajem jednog veoma dborog prevodioca za holandski u agenciji Calluna.

14.09.2016
Marko Petrovic

Koliko god vam se cinilo to nemogucim, holandski jezik nije ni malo jednostavan jezik i potrebno je da ga kvalitetno naucite kako biste mogli sa njim kvalitetno da upravljate.

11.08.2016
Dusan Markovic

Holandija je nekada bila velika imperijalna sila i njen jezik je bio popularan sirom sveta. Sada se vec situacija znacajno promenila i primera radi kod nas postoji svega par kvalitetnih tumaca za holandski jezik.

12.07.2016
Marta Dencevic

Prijateljica moja koja je zivela i radila u Holandiji imala je relativno skoro sudski spor po pitanju radno-pravnog zakonodavstva u Holandiji. Na kraju je za prevodjenje angazovala agenciju ABC prevodi i bas je bila zadovoljna.