Sudski tumač – prevodilac za ceski jezik, koje usluge nudi? Možda aplicirate za posao u Češkoj, pa vam je potreban overeni prevod diplome? Ovo je samo jedan primer, od niza situacija u kojima vam mogu zatrebati usluge prevodilaca i sudskih tumača za češki jezik.

Prevodilac za češki jezik

Pročitaj više

Izaberite nekog od ovlašćenih sudskih tumača gde možete dobiti usluge SUDSKOG TUMACA - PREVODILAC ZA CESKI JEZIK

Beograd

BG prevodi Prevodilačka agencija
BG prevodi Prevodilačka agencija
Bulevar Zorana Đinđića 105/lok 21
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Bg se već 10 godina bavi prevodom svih vrsta dokumenata, uslugama sudskog tumača i prevoda na svim svetskim jezicima....
Pročitaj više

Vavilon prevodi d.o.o
Vavilon prevodi d.o.o
Kneza Milosa 83, Beograd
Savski venac Pozovi

Agencija za prevodilačke usluge Vavilon Prevodi počela je sa radom 2014. godine sa ciljem da ponudi visok kvalitet prevoda na preko 30 jezika. Pored standardnog pismenog prevođenja dokumentacije sa ili bez overe sudskog tumača, domen rada a...
Pročitaj više

Aber i Mar Prevodilačka agencija
Aber i Mar Prevodilačka agencija
Omladinskih Brigada 7d
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Aber i Mar nalazi se na Novom Beogradu. Prevodilačka agencija sa velikim iskustvom u prevođenju na skoro svim svetskim jezicima i više načina prevođenja; simultano prevođenje, usmeni prevodi, pismeni prevodi, konsekutivn...
Pročitaj više

Kragujevac

Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Gorana Kovačića 1a, Kragujevac Pozovi

Ovlašćena agencija za prevodilačke i usluge sudskih tumača za SVE jezike - Kragujevac, Beograd, Novi Sad i ceo svet!...
Pročitaj više

Sudski tumač – prevodilac za ceski jezik, koje usluge nudi? Možda aplicirate za posao u Češkoj, pa vam je potreban overeni prevod diplome? Ovo je samo jedan primer, od niza situacija u kojima vam mogu zatrebati usluge prevodilaca i sudskih tumača za češki jezik.

Prevodilac za češki jezik

Neki ljudi, u želji da uštede novac, idu tako daleko da prevode svoje tekstove koristeći usluge Google translator-a. Moramo malo da vas razočaramo, jer tekstovi, materijali i sadržaji prevedeni na ovaj način, u prevodilačkim agencijama se ne uzimaju kao validni da bi bili overeni; sa druge strane, čak i kada vam overa nije potrebna, već samo prevod, morate znati da bez stručnih lica, vaš tekst će, u najmanju ruku, izgledati smešno. Takav utisak sigurno ne želite da ostavite pred svojim poslovnim partnerima, ako biste recimo, prevodili sa srpskog na češki sadržaj svog web sajta ili internet prodavnice. U prevodilačkim agencijama zateći ćete visokoobrazovane, stručne, iskusne i ljubazne prevodioce za češki jezik, tako da će vam saradnja sa njima predstavljati zadovoljstvo, pri tome i uštedu vremena, a i očuvanje dobre poslovne reputacije, ako se osvrnemo na prethodno navedeni primer.Ako vam je potreban hitan prevod, kome nije neophodna overa, tekst možete uputiti preko mail-a, pa će prevodioci odmah pristupiti radu. Pošto ćete prevedeni materijal dobiti u rekordno kratkom vremenu, razumljivo je da se ova usluga tarifira na drugi način u odnosu na standardne prevode.

Sudski tumač za češki jezik

Čak i da nam je znanje češkoj jezika u vrlo visokom nivou, mi ipak nismo kompententni da dobijemo prevod dokumenta koji će biti pravno validan. Zašto? Razlog je što se mora ispoštovati zakonska procedura, koja nalaže da se prevod prekontroliše, uporedi sa originalom, pri čemu se utvrđuje istovetnost i na kraju, sledi overa sudskog tumača. Tek kada na prevodu dokumenta imate pečat i potpis ovlašćenog lica, odnosno sudskog tumača za češki jezik, takav dokument je zakonski važeći, te isti možete podnositi nadležnim institucijama kod kojih želite da ostvarite određena prava.Sudski tumači su položili zakletvu pred nadležnim Sudom, da će čuvati privatnost informacija i podataka sa kojima dolaze u kontakt kroz svakodnevni rad sa klijentima.

Sudski tumač i prevodilac za češki jezik – iskustva

Dostavu materijala za prevod najbolje je da obavite lično, ali možete koristiti i uslugu kurirske službe odabrane prevodilačke agencije, kao i preporučenu poštu. Isto tako će biti izvršena dostava prevedenog sadržaja.Važno je naglasiti, da se prevodi obavljaju sa srpkog na češki jezik, ali i obratno, a takođe je moguće prevesti bilo koji tekst ili dokument sa češkog na sve evropske i svetske jezike. Postoje prevodioci koji prevode sa češkog na latinski, ili sa češkog jezika na znakovni jezik. Dakle, jezičke barijere zaista ne postoje, a ukoliko imate nedoumica i nejasnoća u vezi sa overom i prevodom materijala, možete zakazati konsultaciju sa stručnim timom prevodilaca i sudskih tumača.Ekspeditivnost, profesionalnost i ljubaznost su glavne karakteristike koje preporučuju saradnju sa prevodilačkim agencijama, posle čega samo možete poneti lepe utiske i preporuke za sve druge klijente kojima je potreban prevod na češki jezik.

Sudski tumač – prevodilac za češki jezik – cena:

Za prevod na češki jezik, jedne strane teksta kojoj nije potrebna overa, potrebno je izdvojiti od 1000 dinara pa naviše. Pri tome, podrazumeva se broj slovnih mesta od 1650 do 1800, sa razmacima.Cenu uslovaljava i to da li ste fizičko ili pravno lice. Za fizička lica, cene su povoljnije. Ako vam je neophodna overa dokumenta od strane sudskog tumača, trebalo bi platiti u proseku 1400 dinara, sa tim da se dokument, bez obzira na broj karaktera, tretira kao jedna cela strana. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Uros Filipovic
  07.09.2018 03:25

  Koliko je meni poznato, ne postoji u Beogradu previse sudskih tumaca koji su specijalizovani za Ceski. Prijateljica moja je pre odredjenog vremena kupovala neke zivotinje iz te zemlje pa joj je bio potreban sudski tumac za ceski jezik.

  Filip Milutinovic
  06.09.2017 11:23

  Po svemu sudeci je ceski jezik kako god da okrenete veoma zahtevan jezik za ucenje. On samo na prvi pogled podseca da jeste jezik koji bi nama nesto mogao da bude slican ali to i nije bas previse tacno. Pored toga, potrebno je da se polozi strucni ispit.

  Lea Stankovic
  05.05.2017 07:17

  Koliko mi se samo cini, ovo je veoma zahtevan jezik i za njega ne psotoji dovoljno veliki broj sudskih tumaca.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 08:23

  U svakom slucaju je Ceski jezik pre svega jedan veoma zanimljiv jezik.

  Simona Vucinic
  07.04.2017 08:12

  Sto se ovog jezika tice, sigurno je kvalitet nesto do cega cete pre ili kasnije sigurno doci.

  Todor Markovic
  22.03.2017 08:03

  Od ovog jezika zaista retko ko moze da profitira.

  Marta Dencevic
  08.03.2017 12:36

  Sva sreca pa je ovo jezik koji veoma podseca na nas jezik. Od njega nema nista bolje. Sve drugo je mnogo losije resenje.

  Janko Zivanovic
  02.03.2017 08:38

  Sto se mene tice, nema sta ali ovo je zaista jedan od boljih jezika. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Ljubinka Sreckovic
  14.02.2017 07:08

  Sto se mene licno tice, svaki sudski tumac mora debelo da se plati. Sve drugo je daleko losije i gore potcenjivanje.

  Petar Jankovic
  17.01.2017 11:37

  Koliko je samo meni poznato, veoma je vazno da znate kada je neki sudski tumac, kvalitetno uradio svoj posao.

  Nikolina Pantelic
  28.12.2016 08:13

  Ovo je ipak poseban jedan jezik. Ukoliko se opredelite da pravite posao sa nekom ceskom firmom, onda cete svakako morati da imate sudskog tumaca bas za ovaj jezik.

  Ivan Stojanovic
  12.12.2016 07:51

  Licno mislim da je potreba za ceskim jezikom u danasnje vreme popirlicno izrazena posto postoji sve veci broj firmi okje posluju u ovoj oblasti.

  Jana Stankovic
  24.11.2016 11:09

  Po pitanju sudskog tumaca za ceski, samo treba da posetite agenciju Radic i da se tamo licno samo, tako je najbolje, uverite u kvalitet.

  Biljana Brankovic
  04.11.2016 01:50

  Po mom misljenju, ceski jezi i nije bas toliko slican nsem jeziku. Zato treba da angazujete nekog prevodioca iz agencije Poliglotika.

  Marko Petrovic
  14.09.2016 09:18

  Iako se cesto sa cesima mozemo sporazumeti bez problema, potreban vam je po ovom pitanju kvalitetan sudski tumac kako ne biste imali previse problema oko zvanicnih dokumenata.

  Dusan Markovic
  11.08.2016 09:29

  Ceski jezik je jedan jako lep jezik ali ga ne zalost ne govori nesto previse ljuid kod nas. Zbog toga ukoliko vam se ikada ukaze neka potreba da angazujete sudskog tumaac za ceski jezik, trebate da bude spremni da kvalitetno platite.

  Marta Dencevic
  12.07.2016 10:04

  Koliko je meni poznato, ne postoji u Beogradu previse sudskih tumaca koji su specijalizovani za Ceski. Prijateljica moja je pre odredjenog vremena kupovala neke zivotinje iz te zemlje pa joj je bio potreban sudski tumac za ceski jezik.