Sudski tumač – prevodilac za bugarski jezik, koje usluge nudi? Bugarska je nama susedna zemlja, ili država komšinica, međutim, bugarskim jezikom u Srbiji se služi veoma mali broj ljudi. Možda se javlja potreba da otputujete u Sofiju, ili neki drugi grad, da biste završili svoje poslovne ili privatne obaveze, pa su vam neophodna dokumenta koja će biti prevedena na bugarski jezik.

Prevodilac za bugarski jezik

Pročitaj više

Izaberite nekog od ovlašćenih sudskih tumača gde možete dobiti usluge SUDSKOG TUMACA - PREVODILAC ZA BUGARSKI JEZIK

Beograd

BG prevodi Prevodilačka agencija
BG prevodi Prevodilačka agencija
Bulevar Zorana Đinđića 105/lok 21
Novi Beograd Pozovi

Prevodilačka agencija Bg se već 10 godina bavi prevodom svih vrsta dokumenata, uslugama sudskog tumača i prevoda na svim svetskim jezicima....
Pročitaj više

Agencija za prevodjenje Lexis
Agencija za prevodjenje Lexis
Preševska 26
Zvezdara Pozovi

Agencija za prevođenje Lexis je jedna od vodećih u Srbiji koja nudi usluge pismenog prevođenja, sa ili bez overe sudskog tumača, kao i usmenog prevođenja. Tokom dugogodišnjeg rada ostvarili smo uspešnu saradnju sa brojnim kompanijama iz zem...
Pročitaj više

Vavilon prevodi d.o.o
Vavilon prevodi d.o.o
Kneza Milosa 83, Beograd
Savski venac Pozovi

Agencija za prevodilačke usluge Vavilon Prevodi počela je sa radom 2014. godine sa ciljem da ponudi visok kvalitet prevoda na preko 30 jezika. Pored standardnog pismenog prevođenja dokumentacije sa ili bez overe sudskog tumača, domen rada a...
Pročitaj više

Aber i Mar Prevodilačka agencija
Aber i Mar Prevodilačka agencija
Omladinskih Brigada 7d
Novi Beograd

Prevodilačka agencija Aber i Mar nalazi se na Novom Beogradu. Prevodilačka agencija sa velikim iskustvom u prevođenju na skoro svim svetskim jezicima i više načina prevođenja; simultano prevođenje, usmeni prevodi, pismeni prevodi, konsekutivn...

Kragujevac

Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan
Gorana Kovačića 1a, Kragujevac Pozovi

Ovlašćena agencija za prevodilačke i usluge sudskih tumača za SVE jezike - Kragujevac, Beograd, Novi Sad i ceo svet!...
Pročitaj više

Sudski tumač – prevodilac za bugarski jezik, koje usluge nudi? Bugarska je nama susedna zemlja, ili država komšinica, međutim, bugarskim jezikom u Srbiji se služi veoma mali broj ljudi. Možda se javlja potreba da otputujete u Sofiju, ili neki drugi grad, da biste završili svoje poslovne ili privatne obaveze, pa su vam neophodna dokumenta koja će biti prevedena na bugarski jezik.

Prevodilac za bugarski jezik

U praksi, često se dešava da se određeni materijal prevodi sa srpskog na bugarski, ali obrnuto, kao i prevođenje sa bugarskog na neki drugi evropski ili svetski jezik. Šta god da vam zatreba, stručni timovi prevodilačkih agencija vam stoje na raspolaganju. U pitanju su prevodioci koji mogu prevoditi i dokumente sa bugarskog i na latinski i znakovni jezik, pored pedeset jezika kojima ljudi govore širom sveta.Ako imate nekih nedoumica oko cene ili bilo kakvih pitanja, dovoljno je da pozovete broj telefona odabrane prevodilačke agencije i da zakažete konsultaciju i dogovor. Ova usluga se veoma često ne naplaćuje.Kada je reč o dokumentima za prevod na ili sa bugarskog jezika, originale morate dostaviti na uvid. U daljem tekstu objasnićemo zašto je to neophodnost, i zbog čega nije moguće da se ovaj posao završi isključivo elektronskim putem.

Sudski tumač za bugarski jezik

Prevod dokumenta mora biti istovatan originalu. Kada takav prevod bude bio overen pečatom i potpisom sudskog tumača, tek onda se smatra pravno važećim, i sa njim možete ostvarivati određena prava kod nadležnih institucija. Sudski tumač je lice koje će čuvati vaše podatke i informacije, odnosno njihovu privatnost, jer je time obavezan zakletvom koja se polaže pred nadležnim Sudom. Dakle, tek pošto sudski tumač za bugarski jezik utvrdi da je prevod identičan izvornom tekstu, može overiti prevod čime on postaje pravno validan.Kao što smo naveli, najbolje je lično doći u sedište prevodilačkih agencija, ali ako to niste u mogućnosti, materijal možete poslati koristeći uslugu kurirske službe, ili kao preporučenu pošiljku.E mail se ne preporučuje za dokumenta kojima je potrebna overa prevoda, jer ćete ipak morati da dostavite izvorni tekst na uvid. Slanje mailo-om može biti praktično kada nemate dovoljno vremena jer vas pritiskaju određeni rokovi, pa skenirate dokument, čijem prevođenju će se pristupiti odmah. Ovakva usluga spada u hitne prevode, i tarifira se na drugačii način, uz određene korekcije u odnosu na standardnu cenu. Ali, prednost je u tome što se dobija na vremenu.Dostava overenih prevoda se vrši na isti način kao i njihov prijem, dakle, lično, kurirskom službom prevodilačke agencije ili putem preporučene pošte.

Sudski tumač – prevodilac za bugarski jezik – iskustva

U praksi, fizičkim licima često zatreba prevod i overa ličnih dokumenata, a isto tako prevodioci redovno dolaze u kontakt sa poslovnom ili tenderskom dokumentacijom, medicinskim i farmaceutskim dokumentima.Takođe, prevode se i sadržaji sajtova i web prodavnica, softveri, programi ili aplikacije. Lektura i korektura je sastavni deo posla prevodilaca, pa će svaki tekst i materijal odgovarati duhu bugarskog jezika i po stilu i po formi.

Sudski tumač – prevodilac za bugarski jezik – cena:

Prevodilačku stranu predstavlja od 1650 do 1800 karaktera, računajući i prazna mesta. Ako vam je potrebna overa dokumenta, bez obzira koliko on slovnih mesta ima, tarifira se kao jedna strana, pa ćete platiti u proseku 1200 dinara. Ukoliko overa nije neophodna, cena jedne strane je od 1000 dinara pa naviše, što sve zavisi od složenosti teksta, kao i od rokova u kojima je potrebno da se isporuči prevod materijala. Cenu uslovljava i to da li ste fizičko ili pravno lice.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije i sudske tumače koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Sinisa Peric
  07.09.2018 03:24

  Cuo sam da je veoma kvalitetan strucni tumac-prevodilac za bugrski jezik ABC prevodi. To nije konkretno jedan covek u pitanju vec citava agencija koja po veoma povoljnim cenama prevoda po strani, pruza kvalitetnu uslugu.

  Filip Milutinovic
  06.09.2017 10:40

  Naravno da je bugarski jezik uvek bio veoma zahtevan jezik. Sve drugo je onda u tom slucaju jedno gubljenje vremena i nista vise od toga. Naravno da tosamo pravi problem i nista vise od toga.

  Lea Stankovic
  05.05.2017 07:16

  U svakom slucaju kako god da okrenete, sa bugarskim jezikom zaista postoji i vis enego veliki broj problema.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 08:21

  Po pravilu, sto se ovog jezika tice, sigurno se necete pokajati ukoliko se bas za njegovo ucenje odlucite.

  Simona Vucinic
  07.04.2017 08:11

  Sto se sudskih tumaca tice po pitanju ovog jezika osnovni je problem sto ih ipak nema dovoljno.

  Todor Markovic
  22.03.2017 08:02

  U svakom slucaju je ovo po meni odlican sudski tumac.

  Marta Dencevic
  08.03.2017 12:34

  Sto se mene licno tice, ovo je jedan odlican jezik. Sve ostalo je cisti gubljenje vremena.

  Janko Zivanovic
  02.03.2017 08:38

  Sto se ovog jezika tie, kvalitet je i vise nego vazan.

  Ljubinka Sreckovic
  14.02.2017 07:06

  Sto se tice bugarskog jezika, odmah treba da znate da je kvalitet veoma bitan. Sve u svemu ovo je jedan veoma dobar jezik ali sve usluge po ovom pitanju jako puno kostaju. To je ipak osnovni problem.

  Petar Jankovic
  17.01.2017 11:34

  Koliko je samo meni poznato, sve su ovo suluge kojesu inace veoma skupe.

  Nikolina Pantelic
  28.12.2016 08:11

  Moje licno misljenje je da bugarksi jezik moze da bude bas onako kvalitetan za ucenje. Ne u smislu pravog kvaliteta vec koristan.

  Ivan Stojanovic
  12.12.2016 07:49

  Meni bi licno da imam nekog posla sa bugarskim jezikom, sudski tumac - prevodilac bas bio potreban i neophodan.

  Jana Stankovic
  24.11.2016 11:05

  Mislim da po pitanju bugarskog jezika, jedan veoma kvalitetan i strucan prevodilac radi u agenciji Lisicic Marka, sa naravno visegodisnjim iskustvom u radu.

  Biljana Brankovic
  04.11.2016 01:48

  Za bugarski jezik, mogu da vam preporucim jednog veoma kvalitenog prevodioca kakva je agencija Lana.

  Marko Petrovic
  14.09.2016 09:10

  Ukolio vam je potreban kvalitetan sudksi tumac za bugarksi jezik onda po tom pitanju svakako treba da se poavetujete sa nekim strucnim licem, koje ima diplomu da je stvarno zavrsilo bukarski jezik.

  Dusan Markovic
  11.08.2016 09:17

  neko bi rekao da je bukarski jezika poprilicno slican nasem jeziku. To nije daleko od istine. Licno, kada pricam sa Bugarinom imam utisak da ga sve razumem. Medjutim, za prevodjenje zvanicnih dokumenata je ipak potrebno da angazujete profesionalca i da ne zalite novac.

  Stojance Ristovski
  11.07.2016 12:49

  Cuo sam da je veoma kvalitetan strucni tumac-prevodilac za bugrski jezik ABC prevodi. To nije konkretno jedan covek u pitanju vec citava agencija koja po veoma povoljnim cenama prevoda po strani, pruza kvalitetnu uslugu.