Kontakt podaci za vašu firmu

Ambalaža i materijali za pakovanje Innotrade

  • 1
  • %
5.0 | 1 ocena
Pronađite sve što Vam je potrebno za pakovanje hrane, voća i povrća na jednom mestu, izaberite firmu Innotrade. U našoj ponudi očekuju Vas kese, folije, tacne, posude, papirna konfekcija, kao i eko biorazgradiva ambalaža, renomiranih evrop...
Pročitaj više
Bulevar Vojvode Mišića 14, Sajam, aneks hale 11
Beograd

Boje i Lakovi Kum 1

  • 2
  • %
5.0 | 2 ocena
Nabavite kompletan molerski i građevinski materijal po pristupačnim cenama, posetite farbaru KUM 1 u Železniku. Pored bogatog asortimana boja, lakova, ručnog alata, lepkova, naša farbara je jedna od retkih u gradu koja nudi miksovanje poli...
Pročitaj više
Lole Ribara 34
Beograd

Alpha Box Trade kartonske kutije

  • 2
  • %
5.0 | 3 ocena
Bilo da su Vam potrebne kutije za selidbe, odlaganje stvari ili kancelarijski materijal, Alpha Box Trade kartonske kutije su pravi izbor za Vas. Pored kutija različitih oblika i namena, u našoj ponudi nalazi se streč i pucketava folija, le...
Pročitaj više
Jurija Gagarina 117
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Streč folija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Streč folija

Streč folija svoju najširu primenu nalazi kod pakovanja proizvoda prilikom transporta. 
 
 
Ovakve folije karakteriše niz odličnih osobina kao što su visoka providnost, otpornost na oštećenja, veliko istezanje i veoma su povoljnih cena.

Streč folije

Koju ćemo foliju izabrati, zavisi od proizvoda koji se pakuju ali i od mašina za pakovanje. Streč folija se najčešće koristi za obavijanje paleta, jer se na taj način sprečava padanje proizvoda, a pri tome oni se štite i od prljanja i vlage. 
Često ćemo ih susresti u domaćinstvima, jer čuvaju svežinu namirnica.

Proizvodnja streč folije

Može se reći da su streč folije izuzetno tanke, rastegljive i čvrste. Kada obmotate paletu ovom vrstom folije, ona postaje stabilna, ali i zaštićena od prašine i UV zračenja. 
Postoje ručne i strojne streč folije, koje se koriste i za različite namene u industriji. Spomenimo mini streč folije, koje služe za ručno omatanje manjih predmeta u industriji kao i u domaćinstvu.
Mašinske streč folije, mogu dostići i do 220% predistezanja, proizvode se u različitim debljinama, providne su u svojoj standardnoj verziji, sa lepljivom stranom na unutra. 

Prodaja streč folija

Kada je reč o mini streč folijama, one su veoma svestrane, i jednostavne za korišćenje. Ekonomski su vrlo isplative, a prednost im je u tome što obezbeđuju veću čvrstoću nego trake. Pri tome, lako se uklanjaju, a na proizvodu ne ostavljaju lepak.
 
 
Na ovaj način zaštićen predmet, neće doći u kontakt sa vlagom, prašinom, i biće sačuvan od ogrebotina. Ako se bavite takvim poslom da pakujete sitne delove ili proizvode, streč folija će biti pravi izbor. 
Njihova primena je zaista široka, pa ih možemo zateći kod pakovanja voća, povrća, ramova, vaza, ali i knjiga. 

Streč folije – iskustva

Svojim karakteristikama i dobrim osobinama, streč folije obezbediće vam značajne uštede, a navedimo i to da je folija tanka, pa samim tim na rolni ima više namotaja. 
Spomenimo i perforirane streč folije. One ovom svojom osobinom omogućavaju dobru provetrenost proizvoda. To su zapravo streč folije koje po sebi imaju rupice, i svoju široku primenu su pronašle u industriji, pa se najčešće koriste za pakovanje povrća, paleta sa flašama vode, cveća... Ili, drugim rečima kazano, perforirana streč folija je pogodna kod svih proizvoda koji isparavaju, pri čemu kondenzovana voda predstavlja problem kod pakovanja.
Kada se uradi perforacija, vazduh može nesmetano strujati, tako da se ne stvara kondenzacija jer vlaga isparava iz proizvoda. Ostale prednosti su da se roba brže suši, veća je produktivnost, finalni proizvod je lepši, manipulacija je lakša, i na kraju ostaje mnogo manje škarta. 
Streč folija je veoma praktična kod grupisanja proizvoda na paleti, i najčešće se koristi za pakovanje proizvoda prilikom transporta. Mašinsko obavijanje paleta streč folijom može biti poluautomatsko i automatsko, a kao dodatna zaštita, uz streč foliju, može se koristiti i pucketava folija. 
Kada je reč o ručnim streč folijama, većina njih je lakša od 5 kg po rolni. Kada govorimo o dimenzijama, reći ćemo da je standardna širina streč folije 500 mm, a debljina 23 mikrona. Debljina streč folije može biti i od 10 do 30 mikrona. 
Na kraju, zaključićemo da streč folija zaista košta simbolično u odnosu na svoju upotrebnu vrednost i uštedu koju ostvarujete njenim korišćenjem. 

Streč folija – cena:

Cena providne (transparentne) streč folije zavisi od težine rolne, njene širine, dužine, kao i debljine. U tom smislu, cene se kreću od 300 din. do 2100 dinara po komadu. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Po pitnaju strec folije, najbolje je da posetite JTM Plast. To je mesto koje mozete posetiti tokom radnog vremena i biti potpuno sigurni da niste pogresili.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je ovo veoma skupa folija.
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ona odlicna stvar.
Simona Vucinic
ukoliko po meni nesto valja u celoj prici, onda je to strec folija koja zapravo kako god da okrenete, nije ni malo jeftina.
Todor Markovic
Po meni je samo veoma vazno da se svaka strec folija dobro plati.
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta folije. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toda.
Janko Zivanovic
Po meni je strc folija zaista nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
Strec folija ce vam prilikom gradjenja sigurno pre ili kasnije biti bas onako ozbiljno potrebna.
Petar Jankovic
ne znam zbog cega ali posao sa strec folijom postaje sve vise unosan.
Nikolina Pantelic
Po meni je ovo zaista jedna od boljih folija na nasem trzistu od koje tesko da mozete da pronadjete bolju u ovoj oblasti.
Ivan Stojanovic
Po meni je ubedljivo najmanji problem to sto strec folija mora debelo da se plati. Sve drugo je po meni mnogo gore resenje.
Marko Petrovic
Koliko se meni samo cini, strc folija je jedan do boljih folija. Upravo iz tog razloga ona i kosta toliko koliko kosta.
Jana Stankovic
Moje je licno misljenje da sto se tice strec folije, pre ili jasnije se zapravo niakda necete pokajati.
Biljana Brankovic
Ovo je ipak posebna vrsta folija u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.
Dusan Markovic
Po pitnaju strec folije, najbolje je da posetite JTM Plast. To je mesto koje mozete posetiti tokom radnog vremena i biti potpuno sigurni da niste pogresili.