O nama - STOMATOLOŠKA ORDINACIJA PROF. DR ČUPIĆ


U današnjem svetu jako je teško pronaći pružaoce usluga za koje bismo bili sigurni da će ispuniti naše zahteve i očekivanja, kako u pogledu kvaliteta usluga, tako i prijateljskog odnosa prema nama. Imajući sve ovo u vidu mi smo se, prilikom formiranja našeg tima, opredelili da članovi našeg tima budu isključivo specijalisti za svaku stomatološku oblast i da istovremeno polovina od njih budu profesori univerziteta. Na ovaj način uspeli smo da spojimo najviši stepen teoretskog znanja sa najvećim kliničkim iskustvom iz stomatologije stečenim u lečenju najtežih slučajeva koji se susreću na univerzitetskim klinikama. Pored navedene izuzetne stručnosti, kojoj smo težili prilikom formiranja tima, takođe smo odredili sebi, kao izuzetno važan zadatak u radu, odvojiti dovoljno vremena za svakog pacijenta, da bismo mogli da mu se potpuno posvetimo i detaljnom analizom sagledamo sve njegove stomatološke probleme i predložimo mu najadekvatniju terapijsko rešenje koja današnja stomatološka nauka i praksa mogu da pruže.

Iza našeg tima su godine školovanja i iskustva, kao i konstantno usavršavanje u oblastima za koje smo se opredelili. Naš tim čine članovi naše porodice: Prof. dr Slobodan - specijalista ortodoncije, dr Vesna - posebno edukovana tokom poslediplomske nastave za rad sa decom, dr Ivana - specijalista ortodoncije, dr Dejan - specijalista stomatološke protetike i tri spoljna saradnika - dva profesora Univerziteta (oralni hirurg i specijalista bolesti usta i parodontologije) i specijalista stomatološke protetike. Ukupno 7 članova tima.

Posebno smo ponosni na činjenicu da u našu ordinaciju pored odraslih, rado dolaze i deca, jer ljubav, šarm i iskustvo udruženi sa strpljenjem i znanjem koje ima dr Vesna, mališanima od najranijeg doba ulivaju poverenje i čine posete zubaru prijateljskim i korisnim, što sve zajedno ima za rezultat širok, lep i pre svega zdrav osmeh.

Usluge ordinacije Prof. dr Čupića pokrivaju sve oblasti stomatologije:

ORTODONCIJA
Ortodontske nepravilnosti tj. nepravilnosti zuba i vilica, pa samim tim i lica, korigujemo uz pomoć ortodontskih aparata, fiksnih i mobilnih koje naši pacijenti popularno nazivaju protezama ili protezicama. Koji je ortodontski aparat najbolji u konkretnom slučaju, odlučujemo nakon pregleda, a u zavisnosti od uzrasta pacijenta, vrste ortodontske nepravilnosti kao i drugih relevantnih faktora. U našoj ordinaciji ne postoji gornja starosna granica za uspešnu primenu ortodontske terapije.
Iz oblasti ortodoncije izdvajamo se od drugih ordinacija time što radimo izuzetno teške slučajeve, zahvaljujući dugogodišnjem kliničkom iskustvu na nekoliko stomatoloških fakulteta vlasnika ordinacije i napisanih 8 udžbenika i monografija iz oblasti ortodoncije, preko stotinu objavljenih radova, predavanjima po pozivu na kongresima. Zbog svega toga Prof.dr Slobodan Čupić je postao član američke Akademije Pierre Fauchard (PFA) u SAD i nosilac je priznanja, za doprinos razvoju stomatologije od Društva lekara Vojvodine - Srpskog lekarskog društva i Stomatološke sekcije Društva lekara Vojvodine.

PROTETIКA
Protetika se odnosi na nadoknadu izgubljenih ili oštećenih zuba. Stomatološka ordinacija profesora Čupića iz ove oblasti bavi se izradom sledećih protetskih radova: keramičke fasete, inleje, onleje, pune keramičke krunice, metalokeramičke krunice, mostove, parcijalne skeletirane proteze (wisil), klasične parcijalne proteze, kao i totalne proteze.

RESTAURATIVNA STOMATOLOGIJA
Iz ove oblasti vršimo sanaciju zuba zahvaćenih karijesom, lečenje kanala korena zuba (endodoncija), nadogradnje zuba …

DEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
Vlasnik ordinacije je koautor tri univerzitetska udžbenika iz ove oblasti, a usluge koje pružamo obuhvataju - edukaciju o pravilnom održavanju oralne higijene, preventivne postupke, zalivanje fisura, sanaciju karijesom oštećenih mlečnih i stalnih zuba i izradu splintova za decu koja se bave sportom. Posebno izdvajamo tzv. ''Kompletni integralni program preventivne zaštite zuba“, koji je opisan u monografiji „Organizovana prevencija u stomatologiji“ gde je jedan od autora vlasnik ordinacije Prof. dr Slobodan Čupić. Vođa tima za ovu oblast je dr Vesna koja ima 40-godišnje iskustvo u radu iz ove oblasti, posebno u radu sa decom koja su prethodno doživela strah zbog neadekvatnog psihološkog pristupa kod stomatologa.

ORALNA HIRURGIJA
Vađenje zuba, oštećenih i zaostalih korenova zuba, operacije na korenu zuba (apikotomija), vađenje umnjaka operativno, vađenje drugih impaktiranih zuba, hirurško-ortodontski tretmani, pripremu mekih i koštanih struktura za što bolju protetsku rehabilitaciju, hirurgiju desni (parodontalna hirurgija) i rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine, možete bez brige poveriti našem dugogodišnjem spoljnom saradniku, specijalisti oralne hirurgije i profesoru Univerziteta sa 35-godišnjim iskustvom.

PARODONTOLOGIJA
Rešavanje parodontoloških problema i danas često predstavlja poseban izazov i pored najnovijih naučnih dostignuća iz ove oblasti, te je veoma važno da u svakom trenutku imate iskusnog i predanog profesionalca ispred sebe za rešavanje problema iz ove oblasti. Naš stručni konsultant za oblast parodontologije je Prof. dr sc stom. Dragoslav Đukanović, bivši upravnik Klinike za parodontologiju i oralnu medicinu Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Dugogodišnji potpredsednik i predsednik Naučnog komiteta Svetske stomatološke federacije – FDI. Član tri akademije: Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, Akademije Pierre Fauchard (PFA) u SAD i Međunarodne Stomatološke Akademije (ADI) u SAD, u kojoj je i potpredsednik za Evropu. Objavio je 25 knjiga, monografija i udžbenika i ima 324 štampanih radova širom sveta. Spektar usluga u ovoj oblasti obuhvata: tretman gingivitisa i parodontopatija, održavanje postignutih rezultata, hirurško lečenje parodontopatija, odstranjivanje parodontalnih džepova i primenu drugih savremenih terapijskih postupaka iz ove oblasti.

ESTETSКA STOMATOLOGIJA
Estetska stomatologija je danas posebna oblast stomatologije koja je nastala iz potrebe i zahteva za što boljim estetskim rezultatima prilikom rešavanja stomatoloških problema, kao što su estetski defekti boje i oblika zuba, blaga nepravilnost položaja zuba, nadoknada nedostajućih zuba i drugo. Ove zahteve je moguće ispuniti zahvaljujući savremenim kompozitnim i keramičkim materijalima kojima je moguće restaurirati zube oštećene usled traume, zatvoriti dijasteme (razmake) između zuba ili pak prebojenim zubima kojima je izvađen živac vratiti prirodnu, izvornu boju. Za oblast estetske stomatologije posebnu edukaciju tokom specijalizacije na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a i nakon toga, prošao je član našeg tima dr Dejan Čupić, specijalista stomatološke protetike. U okviru toga, posebno izdvajamo njegovu veštinu i znanje u izradi faseta (vinira).

USLUGE DIODNIM LASEROM
Produženje kliničke krunice zuba, gingivektomija, uklanjanje papiloma, oslobađanje krunice poluimpaktiranog zuba, tretman gingivalnih i parodontalnih džepova, primena u endodonciji, frenulektomija, tretman afti...Sve ovo bezbedno i sigurno omoćuje nam diodni laser za meka tkiva najnovije generacije koji primenjujemo u skladu sa strogo stručnim indikacijama.

Novosadska porodična ordinacija Prof. dr Čupić već 25 godina brine o zdravlju i lepoti zuba i vilica ne samo Novosađana, već i stanovnika Vojvodine kao i okolnih država - bivših republika. Takođe, naše pacijente čine i naši ljudi koji žive u inostranstvu, kao i pacijenti u okviru tzv. dentalnog turizma. O iskustvima i utiscima naših pacijenata možete više saznati na stranici našeg sajta koja govori o tome.

Radno vreme:
ponedeljak – petak od 13 - 21 čas
subota: 9 - 15 čas

E-mail: ordinacija@drcupic.rs

Stomatološka ordinacija Prof. dr Čupić, Svetosavska 17, Novi Sad

Iskustva i komentari posetilaca

17.07.2019 09:03
Nikola Pejovic
Ako zelite da vam zubar bude nesto oko cega ne zelite da brinete onda definitivno idite kod dr Cupica! Covek je pravi profesionalac u svom poslu a o referencama i strucnoscu msm da nema potrebe da se prica. DR Cupic i bez brige.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
ZDRAVSTVO Stomatoloske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Specijalistička stomatološka ordinacija prof dr Čupić
  • Stomatološka ordinacija dr Čupić,
  • Ordinacija prof dr Čupić,
  • prof dr Čupić Stomatolog,
  • Stomatološka ordinacija u Novom Sadu,
  • Stomatolog u Novom Sadu,
  • Stomatološka ordinacija dr Čupić radno vreme