Sterilizacija pasa Beograd

Adresa: Radnička 37b
Beograd
Adresa: Pilota Mihaila Petrovića 5
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Nehruova 59
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 518v
Beograd
Adresa: Slobodana Jovanovića 6, Višnjička Banja
Beograd
Adresa: Crnotravska 13a
Beograd
Adresa: Lomina 41, lok 5
Beograd
Adresa: Bore Vukmirovića 12a
Beograd
Adresa: Orfelinova 21, Banovo brdo
Beograd
Adresa: Marijane Gregoran 34a, Karaburma
Beograd
Adresa: Borska 9c, Miljakovac
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Matije Gupca 3, Kosutnjak
Beograd
Adresa: Susedgradska 26a
Beograd
Adresa: Bulevar JNA 34, Jajinci
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd
Adresa: Gandijeva 115a, ( stari zanatski centar, blok 70 )
Beograd
Adresa: Vojvodjanska 228, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Omladinskih Brigada 7dj, Novi Beograd
Beograd
Adresa: Marka Čelebonovića bb
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Vitanovačka 44
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd
Adresa: Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd

Sterilizacija pasa Novi Sad

Adresa: Bate Brkića 32, Novi Sad
Novi Sad
Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Pasterova 18
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad

Sterilizacija pasa Šabac

Adresa: Knez Mihajlova 22, Šabac
Šabac
Adresa: Stojana Novakovića 17, lok. 2
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sterilizacija pasa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sterilizacija pasa (ženke male i srednje rase)

Akcija -25% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke male i srednje rase) po ceni od 6.000 din samo u Veterinarskoj ambulanti Palvet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa (ženke)

Akcija -50% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke) - 6.000 din! Veterinarska ambulanta VetKomplet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa (ženke)

Akcija -50% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke) - 6.000 din! Vetvizija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa

Ako imate ženku psa, ona će svoje prvo teranje, dobiti između šestog i desetog meseca života. To bi značilo da već može da ima mladunce. Međutim, estrusi, ili teranja, javljaće se tokom života vašeg psa na svakih šest meseci. 

 

 

Ukoliko nemate rasnog psa, ili ukoliko ne planirate da se bavite uzgojem potomstva, sterilizacija kuja je nešto što se preporučuje, pre svega, zbog zdravlja vaše ljubimice.

Sterilizacija pasa – da ili ne?

Skoro svi vlasnici ženki se nađu pred ovim pitanjem i ne znaju šta da rade. Nekima je žao, a neki smatraju da to nije humano, uskratiti mogućnost psu da ima potomstvo. Sa druge strane, postavlja se pitanje: šta je humanije, da li uskratiti vašem psu da zadovolji svoje prirodne potrebe ili uraditi sterilizaciju?

Istraživanja pokazuju, da vaša ženka psa neće patiti za potomstvom koje neće imati; ona ni ne zna za taj osećaj, i vi joj time ništa ne uskraćujete, zbog izvršene sterilizacije ona neće biti manje srećna ili imati manje kvalitetan život.

Generalno gledano, sterilizacija pasa je samo jedan mali deo uticaja čoveka na život psa; mi smo ih udomili, oni ne žive u prirodi, u čoporima; hranimo ih drugačijom hranom, vakcinišemo ih, nose ogrlice ili preparate protiv buva i krpelja... Tako da je sterilizacija samo jedan segment uticaja, koji je poželjan, ukoliko se ne mogu ispratiti prirodni tokovi.

Šta su to prirodni tokovi u životu vaše kuje? Najpre, ukoliko ne želite da je sterilišete, moraćete je pustiti da se pari najmanje posle svakog drugog teranja. U protivnom, ako je ne parite, stvara se mogućnost da dođe do lažnih trudnoća, što dalje vodi upali mlečnih žlezda a potom i tumoru; u materici vaše ljubimice pojaviće se ciste, pa je velika mogućnost da dobije gnojnu upalu materice; u kasnijim godinama, psi mogu biti skloni dobijanju tumora materice i jajnika.

Sterilizacija pasa – prednosti

Sve gorenavedeno, vi izbegavate sterilizacijom vašeg psa, odnosno, rizike svodite na minimum. Statistike govore da sterilisane ženke duže žive. Moramo svi imati u vidu da je životni vek pasa veoma kratak, i u zavisnosti od rase, iznosi u proseku od 12 do 15 godina. Svakako ne želite da rano ostanete bez svog pridruženog člana porodice.

 

 

Jedino u slučaju, ako imate psa sa pedigreom, i nameravate da se bavite uzgojem mladih, te da redovno uparujete svoju kuju, sterilizacija vam neće biti potrebna. Ali, veoma je mali procenat ljudi koji to žele i imaju mogućnosti za tim. 

Negativna strana sterilizacije, ogleda se u tome što će se vaša ljubimica malo ugojiti, jer prestaju da rade polni hormoni, ali se to lako koriguje odgovarajućom ishranom. 

Sterilizacija pasa – kako se radi?

Vašeg psa ćete u veterinarsku ordinaciju dovesti rano ujutru. Pas će biti detaljno pregledan i pripremljen za operaciju. Sama operacija traje oko 45 minuta, a pri tome se vade oba jajnika, jajovodi i materica. Naravno, izvodi se u opštoj anesteziji, u koju će vas pas ući potpuno smiren, jer će primiti odgovarajuće sedative. Posle buđenja, vaša četvoronožna ljubimica ostaje često do kraja dana kraj veterinara, kako bi je on pratio, a kada sve bude u redu, uveče je možete povesti kući. Psi se relativno brzo oporavljaju od ovog zahvata, potrebno je nekoliko dana.

Sve su prednosti na strani sterilizacije, govori savremena veterinarska praksa. Ne dozvolite da vam neznanje, neinformisanost, ili zablude budu kočnica da učinite ono što je dobro, pre svega za vašeg psa.

Sterilizacija pasa – cena:

Cene se kreću u rasponu od 60€ - 150€, u okviru čega je uključena jednodnevna hospitalizacija, takođe cena varira od težine psa. Neke ordinacije odobravaju popust, ukoliko se odlučite za sterilizaciju do 8 meseci starosti psa.

*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Александар Филић Александар Филић
Cao, mislim da mi je kuja u gradivitetu , zeleo bih to da prekinem jer je sa nezeljenim muzjakom i nemam uslova za to pa bih hteo da se raspitam ?
Lea Stankovic
Ukoliko vec po meni nesto valja u celoj prici, onda je to sterilizacija pasa.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju nije ova sterilizacija ni malo naivna kako god da okrenete.
Simona Vucinic
Po meni je ubedljivo najvaznije da se ona uradi na vreme i onda vise nista oko toga ne treba da brinete.
Todor Markovic
Ukoliko ne planirate da vas vije neki maler, onda je sterilizacija pasa nesto sto vam svakako treba.
Marta Dencevic
Kako god da okrenete, cene treba da budu veoma jeftine i pristupacne.
Janko Zivanovic
Kako god da okrenete, ovo je posebna vrsta steriliazcije. Ako se bas za nju odlucite sigurno se necete pokajati.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod sterilizacije pasa je da se odlcuite za kvalitet. sve drugo je inace manje vazno.
Petar Jankovic
osnovni je problem u tome sto skoro svaka sterilizaicja mora i debelo da se plati. To je osnovni problem sto se mene tice.
Nikolina Pantelic
Ja bih ovo svom muzjaku uradila tek kada bi napunio dve i vise godina.
Ivan Stojanovic
Najbolje je da ovo uradite na vreme, kako vam se kojim slucajem ne bi desio problem ranije.
Jana Stankovic
Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju sterilizacije pasa, posetite veterinsku ambulantu Obvet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.
Biljana Brankovic
Ukoliko trazite kvalitet po pitnaju sterilizacije pasa, a to biste svakako trebali da uradite, treba da posetite veterinarsku ordinaciju Vidikovac i bas tamo se uverite u kvalitet.
Marko Petrovic
Za pravilnu i pre svega bezbedno sterilizaciju, potreban vam je jedan iskusan veterinar. Svima mogu slobodno da preporucim svog veterinara, to je Dambo veterinarska ambulanta. To je jedna ambulanta koju svakako morate posetiti i ukazati joj svoje poverenje.
Marijana Jović
Izabrala sam Palvet pošto živim na Voždovcu i nisam se pokajala. Ljubazno,profesionalno efikasno. Bez suvišnih reči i smaranja. Za sat - dva rešeno sve! Bravo ljudi.
Dusan Markovic
Ukoliko volite svog kucnog ljubimca onda cete u svakom slucjau gledati da mu na najbolji moguci nacin obezbedite negu. To se odnosi i na sterilizaciju pasa. Pri tome, situacija je karakteristicna posto je zaista velika ponuda veterinara u danasnje vreme u Beogradu.
Lea Stankovic
Veoma je vazno u kom se zivotnom dobu sterilizacija pas arada. Nije isto da li je odrastao ili nesto mladji pas u pitanju. U svakom slucaju svim vlasnicima pasa toplo preporucujem da dobro razmisle pre nego sto se upute u te aktivnosti.