Vratite se na mobilnu verziju sajta
Sterilizacija pasa Sterilizacija pasa - ove veterinarske ambulante nude sterilizaciju pasa. Saznajte kako se izvodi ova intervencija, kao i cene i akcije za sterilizaciju pasa. www.navidiku.rs Sterilizacija pasaSTERILIZACIJA PASA Beograd cena STERILIZACIJA PASA Šabac cena STERILIZACIJA PASA Novi Sad cena STERILIZACIJA PASA Novi Beograd cena STERILIZACIJA PASA Čukarica cena STERILIZACIJA PASA Palilula cena STERILIZACIJA PASA Rakovica cena STERILIZACIJA PASA Savski venac cena STERILIZACIJA PASA Stari grad cena STERILIZACIJA PASA Voždovac cena STERILIZACIJA PASA Zemun cena STERILIZACIJA PASA Zvezdara cena STERILIZACIJA PASA Surčin cena STERILIZACIJA PASA cena

Sterilizacija pasa

Ako imate ženku psa, ona će svoje prvo teranje, dobiti između šestog i desetog meseca života. To bi značilo da već može da ima mladunce. Međutim, estrusi, ili teranja, javljaće se tokom života vašeg psa na svakih šest meseci. 
 
 
Ukoliko nemate rasnog psa, ili ukoliko ne planirate da se bavite uzgojem potomstva, sterilizacija kuja je nešto što se preporučuje, pre svega, zbog zdravlja vaše ljubimice.

Sterilizacija pasa – da ili ne?

Skoro svi vlasnici ženki se nađu pred ovim pitanjem i ne znaju šta da rade. Nekima je žao, a neki smatraju da to nije humano, uskratiti mogućnost psu da ima potomstvo. Sa druge strane, postavlja se pitanje: šta je humanije, da li uskratiti vašem psu da zadovolji svoje prirodne potrebe ili uraditi sterilizaciju?
Istraživanja pokazuju, da vaša ženka psa neće patiti za potomstvom koje neće imati; ona ni ne zna za taj osećaj, i vi joj time ništa ne uskraćujete, zbog izvršene sterilizacije ona neće biti manje srećna ili imati manje kvalitetan život.
Generalno gledano, sterilizacija pasa je samo jedan mali deo uticaja čoveka na život psa; mi smo ih udomili, oni ne žive u prirodi, u čoporima; hranimo ih drugačijom hranom, vakcinišemo ih, nose ogrlice ili preparate protiv buva i krpelja... Tako da je sterilizacija samo jedan segment uticaja, koji je poželjan, ukoliko se ne mogu ispratiti prirodni tokovi.
Šta su to prirodni tokovi u životu vaše kuje? Najpre, ukoliko ne želite da je sterilišete, moraćete je pustiti da se pari najmanje posle svakog drugog teranja. U protivnom, ako je ne parite, stvara se mogućnost da dođe do lažnih trudnoća, što dalje vodi upali mlečnih žlezda a potom i tumoru; u materici vaše ljubimice pojaviće se ciste, pa je velika mogućnost da dobije gnojnu upalu materice; u kasnijim godinama, psi mogu biti skloni dobijanju tumora materice i jajnika.

Sterilizacija pasa – prednosti

Sve gorenavedeno, vi izbegavate sterilizacijom vašeg psa, odnosno, rizike svodite na minimum. Statistike govore da sterilisane ženke duže žive. Moramo svi imati u vidu da je životni vek pasa veoma kratak, i u zavisnosti od rase, iznosi u proseku od 12 do 15 godina. Svakako ne želite da rano ostanete bez svog pridruženog člana porodice.
 
 
Jedino u slučaju, ako imate psa sa pedigreom, i nameravate da se bavite uzgojem mladih, te da redovno uparujete svoju kuju, sterilizacija vam neće biti potrebna. Ali, veoma je mali procenat ljudi koji to žele i imaju mogućnosti za tim. 
Negativna strana sterilizacije, ogleda se u tome što će se vaša ljubimica malo ugojiti, jer prestaju da rade polni hormoni, ali se to lako koriguje odgovarajućom ishranom. 

Sterilizacija pasa – kako se radi?

Vašeg psa ćete u veterinarsku ordinaciju dovesti rano ujutru. Pas će biti detaljno pregledan i pripremljen za operaciju. Sama operacija traje oko 45 minuta, a pri tome se vade oba jajnika, jajovodi i materica. Naravno, izvodi se u opštoj anesteziji, u koju će vas pas ući potpuno smiren, jer će primiti odgovarajuće sedative. Posle buđenja, vaša četvoronožna ljubimica ostaje često do kraja dana kraj veterinara, kako bi je on pratio, a kada sve bude u redu, uveče je možete povesti kući. Psi se relativno brzo oporavljaju od ovog zahvata, potrebno je nekoliko dana.
Sve su prednosti na strani sterilizacije, govori savremena veterinarska praksa. Ne dozvolite da vam neznanje, neinformisanost, ili zablude budu kočnica da učinite ono što je dobro, pre svega za vašeg psa.

Sterilizacija pasa – cena:

Cene se kreću u rasponu od 60€ - 150€, u okviru čega je uključena jednodnevna hospitalizacija, takođe cena varira od težine psa. Neke ordinacije odobravaju popust, ukoliko se odlučite za sterilizaciju do 8 meseci starosti psa.
*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za STERILIZACIJU PASA

Sterilizacija pasa :
Sterilizacija pasa Beograd:
Sterilizacija pasa Šabac:
Sterilizacija pasa Novi Sad:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na STERILIZACIJU PASA

Sterilizacija kuce (male ili srednje rase)

popust 25%

Sterilizacija kuce (male ili srednje rase)

Sterilizacija kuca - male i srednje rase po ceni od 6.000 din samo u Veterinarsk...Pročitajte više

Cena kupona: 8.000din./6.000din.

Firma: Veterinarska ambulanta Palvet
Bulevar JNA 34, Jajinci,

13d:11h:40m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Sterilizacija pasa
Napišite komentar:
Александар Филић Александар Филић

Utorak, 13.11.2018. 12:21

Cao, mislim da mi je kuja u gradivitetu , zeleo bih to da prekinem jer je sa nezeljenim muzjakom i nemam uslova za to pa bih hteo da se raspitam ?

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:08

Ukoliko vec po meni nesto valja u celoj prici, onda je to sterilizacija pasa.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:42

U svakom slucaju nije ova sterilizacija ni malo naivna kako god da okrenete.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 01:50

Po meni je ubedljivo najvaznije da se ona uradi na vreme i onda vise nista oko toga ne treba da brinete.

Todor Markovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:50

Ukoliko ne planirate da vas vije neki maler, onda je sterilizacija pasa nesto sto vam svakako treba.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:10

Kako god da okrenete, cene treba da budu veoma jeftine i pristupacne.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:32

Kako god da okrenete, ovo je posebna vrsta steriliazcije. Ako se bas za nju odlucite sigurno se necete pokajati.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:14

Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod sterilizacije pasa je da se odlcuite za kvalitet. sve drugo je inace manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:00

osnovni je problem u tome sto skoro svaka sterilizaicja mora i debelo da se plati. To je osnovni problem sto se mene tice.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 02:46

Ja bih ovo svom muzjaku uradila tek kada bi napunio dve i vise godina.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:30

Najbolje je da ovo uradite na vreme, kako vam se kojim slucajem ne bi desio problem ranije.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:12

Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju sterilizacije pasa, posetite veterinsku ambulantu Obvet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:21

Ukoliko trazite kvalitet po pitnaju sterilizacije pasa, a to biste svakako trebali da uradite, treba da posetite veterinarsku ordinaciju Vidikovac i bas tamo se uverite u kvalitet.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:36

Za pravilnu i pre svega bezbedno sterilizaciju, potreban vam je jedan iskusan veterinar. Svima mogu slobodno da preporucim svog veterinara, to je Dambo veterinarska ambulanta. To je jedna ambulanta koju svakako morate posetiti i ukazati joj svoje poverenje.

Marijana Jović

Sreda, 19.10.2016. 05:07

Izabrala sam Palvet pošto živim na Voždovcu i nisam se pokajala. Ljubazno,profesionalno efikasno. Bez suvišnih reči i smaranja. Za sat - dva rešeno sve! Bravo ljudi.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:00

Ukoliko volite svog kucnog ljubimca onda cete u svakom slucjau gledati da mu na najbolji moguci nacin obezbedite negu. To se odnosi i na sterilizaciju pasa. Pri tome, situacija je karakteristicna posto je zaista velika ponuda veterinara u danasnje vreme u Beogradu.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:31

Veoma je vazno u kom se zivotnom dobu sterilizacija pas arada. Nije isto da li je odrastao ili nesto mladji pas u pitanju. U svakom slucaju svim vlasnicima pasa toplo preporucujem da dobro razmisle pre nego sto se upute u te aktivnosti.