Sterilizacija pasa Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sterilizacija pasa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sterilizacija pasa (ženke težine do 10kg)

Akcija -25% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke težine do 10kg) - 6.000 din! Veterinarska ambulanta VetHome!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa (ženke male i srednje rase)

Akcija -25% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke male i srednje rase) po ceni od 6.000 din samo u Veterinarskoj ambulanti Palvet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa (ženke)

Akcija -50% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke) - 6.000 din! Vetvizija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sterilizacija pasa

Ako imate ženku psa, ona će svoje prvo teranje, dobiti između šestog i desetog meseca života. To bi značilo da već može da ima mladunce. Međutim, estrusi, ili teranja, javljaće se tokom života vašeg psa na svakih šest meseci. 

 

 

Ukoliko nemate rasnog psa, ili ukoliko ne planirate da se bavite uzgojem potomstva, sterilizacija kuja je nešto što se preporučuje, pre svega, zbog zdravlja vaše ljubimice.

Sterilizacija pasa – da ili ne?

Skoro svi vlasnici ženki se nađu pred ovim pitanjem i ne znaju šta da rade. Nekima je žao, a neki smatraju da to nije humano, uskratiti mogućnost psu da ima potomstvo. Sa druge strane, postavlja se pitanje: šta je humanije, da li uskratiti vašem psu da zadovolji svoje prirodne potrebe ili uraditi sterilizaciju?

Istraživanja pokazuju, da vaša ženka psa neće patiti za potomstvom koje neće imati; ona ni ne zna za taj osećaj, i vi joj time ništa ne uskraćujete, zbog izvršene sterilizacije ona neće biti manje srećna ili imati manje kvalitetan život.

Generalno gledano, sterilizacija pasa je samo jedan mali deo uticaja čoveka na život psa; mi smo ih udomili, oni ne žive u prirodi, u čoporima; hranimo ih drugačijom hranom, vakcinišemo ih, nose ogrlice ili preparate protiv buva i krpelja... Tako da je sterilizacija samo jedan segment uticaja, koji je poželjan, ukoliko se ne mogu ispratiti prirodni tokovi.

Šta su to prirodni tokovi u životu vaše kuje? Najpre, ukoliko ne želite da je sterilišete, moraćete je pustiti da se pari najmanje posle svakog drugog teranja. U protivnom, ako je ne parite, stvara se mogućnost da dođe do lažnih trudnoća, što dalje vodi upali mlečnih žlezda a potom i tumoru; u materici vaše ljubimice pojaviće se ciste, pa je velika mogućnost da dobije gnojnu upalu materice; u kasnijim godinama, psi mogu biti skloni dobijanju tumora materice i jajnika.

Sterilizacija pasa – prednosti

Sve gorenavedeno, vi izbegavate sterilizacijom vašeg psa, odnosno, rizike svodite na minimum. Statistike govore da sterilisane ženke duže žive. Moramo svi imati u vidu da je životni vek pasa veoma kratak, i u zavisnosti od rase, iznosi u proseku od 12 do 15 godina. Svakako ne želite da rano ostanete bez svog pridruženog člana porodice.

 

 

Jedino u slučaju, ako imate psa sa pedigreom, i nameravate da se bavite uzgojem mladih, te da redovno uparujete svoju kuju, sterilizacija vam neće biti potrebna. Ali, veoma je mali procenat ljudi koji to žele i imaju mogućnosti za tim. 

Negativna strana sterilizacije, ogleda se u tome što će se vaša ljubimica malo ugojiti, jer prestaju da rade polni hormoni, ali se to lako koriguje odgovarajućom ishranom. 

Sterilizacija pasa – kako se radi?

Vašeg psa ćete u veterinarsku ordinaciju dovesti rano ujutru. Pas će biti detaljno pregledan i pripremljen za operaciju. Sama operacija traje oko 45 minuta, a pri tome se vade oba jajnika, jajovodi i materica. Naravno, izvodi se u opštoj anesteziji, u koju će vas pas ući potpuno smiren, jer će primiti odgovarajuće sedative. Posle buđenja, vaša četvoronožna ljubimica ostaje često do kraja dana kraj veterinara, kako bi je on pratio, a kada sve bude u redu, uveče je možete povesti kući. Psi se relativno brzo oporavljaju od ovog zahvata, potrebno je nekoliko dana.

Sve su prednosti na strani sterilizacije, govori savremena veterinarska praksa. Ne dozvolite da vam neznanje, neinformisanost, ili zablude budu kočnica da učinite ono što je dobro, pre svega za vašeg psa.

Sterilizacija pasa – cena:

Cene se kreću u rasponu od 60€ - 150€, u okviru čega je uključena jednodnevna hospitalizacija, takođe cena varira od težine psa. Neke ordinacije odobravaju popust, ukoliko se odlučite za sterilizaciju do 8 meseci starosti psa.

*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Sterilizacija pasa (ženke)

Akcija -50% 6000 Din.
Sterilizacija pasa (ženke) - 6.000 din! Veterinarska ambulanta VetKomplet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

13.11.2018
Александар Филић Александар Филић

Cao, mislim da mi je kuja u gradivitetu , zeleo bih to da prekinem jer je sa nezeljenim muzjakom i nemam uslova za to pa bih hteo da se raspitam ?

09.05.2017
Lea Stankovic

Ukoliko vec po meni nesto valja u celoj prici, onda je to sterilizacija pasa.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju nije ova sterilizacija ni malo naivna kako god da okrenete.

11.04.2017
Simona Vucinic

Po meni je ubedljivo najvaznije da se ona uradi na vreme i onda vise nista oko toga ne treba da brinete.

27.03.2017
Todor Markovic

Ukoliko ne planirate da vas vije neki maler, onda je sterilizacija pasa nesto sto vam svakako treba.

13.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, cene treba da budu veoma jeftine i pristupacne.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete, ovo je posebna vrsta steriliazcije. Ako se bas za nju odlucite sigurno se necete pokajati.

03.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, najvaznija stvar kod sterilizacije pasa je da se odlcuite za kvalitet. sve drugo je inace manje vazno.

24.01.2017
Petar Jankovic

osnovni je problem u tome sto skoro svaka sterilizaicja mora i debelo da se plati. To je osnovni problem sto se mene tice.

05.01.2017
Nikolina Pantelic

Ja bih ovo svom muzjaku uradila tek kada bi napunio dve i vise godina.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Najbolje je da ovo uradite na vreme, kako vam se kojim slucajem ne bi desio problem ranije.

30.11.2016
Jana Stankovic

Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju sterilizacije pasa, posetite veterinsku ambulantu Obvet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite kvalitet po pitnaju sterilizacije pasa, a to biste svakako trebali da uradite, treba da posetite veterinarsku ordinaciju Vidikovac i bas tamo se uverite u kvalitet.

24.10.2016
Marko Petrovic

Za pravilnu i pre svega bezbedno sterilizaciju, potreban vam je jedan iskusan veterinar. Svima mogu slobodno da preporucim svog veterinara, to je Dambo veterinarska ambulanta. To je jedna ambulanta koju svakako morate posetiti i ukazati joj svoje poverenje.

19.10.2016
Marijana Jović

Izabrala sam Palvet pošto živim na Voždovcu i nisam se pokajala. Ljubazno,profesionalno efikasno. Bez suvišnih reči i smaranja. Za sat - dva rešeno sve! Bravo ljudi.

24.08.2016
Dusan Markovic

Ukoliko volite svog kucnog ljubimca onda cete u svakom slucjau gledati da mu na najbolji moguci nacin obezbedite negu. To se odnosi i na sterilizaciju pasa. Pri tome, situacija je karakteristicna posto je zaista velika ponuda veterinara u danasnje vreme u Beogradu.

20.07.2016
Lea Stankovic

Veoma je vazno u kom se zivotnom dobu sterilizacija pas arada. Nije isto da li je odrastao ili nesto mladji pas u pitanju. U svakom slucaju svim vlasnicima pasa toplo preporucujem da dobro razmisle pre nego sto se upute u te aktivnosti.