Stari satovi se mogu pronaći u antikvarnicama. Antikvarnice su posebne trgovine, možemo slobodno reći da su to mesta sa dušom, koja čuvaju uspomene na neka davno proletela vremena.

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje u svojoj ponudi imaju STARE SATOVE

Beograd

VASILION Antikvarnica
Bulevar Kneza Aleksandra Karađordevića 20b
Savski venac

Prodaja retkih i raritetnih antikviteta u antikvarnici Vasilion na Savskom Vencu. Stare i unikatne slike, ikone,stari satovi, stilski nameštaj, lampe, porcelan....
Pročitaj više

Otkup dragocenosti Antika 011
Ruzveltova 8
Zvezdara

Antikvarnica Antika 011 vrši za Vas usluge komisione prodaje i besplatne procene svih vrsta dragocenosti....
Pročitaj više

Pre 7 h poslednji put pozvana firma
Antikvarnica Gadafi
Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)...
Pročitaj više

Pre 21 h poslednji put pozvana firma

Stari satovi se mogu pronaći u antikvarnicama. Antikvarnice su posebne trgovine, možemo slobodno reći da su to mesta sa dušom, koja čuvaju uspomene na neka davno proletela vremena.

U našem tekstu možete da pročitate sve što vas zanima o starim satovima, zidnim i ručnim, starim satovima sa jednim tegom, sa dva tega, sa tri tega, ali i korisne informacije o otkupu ovih satova, njihovoj prodaji i po kojim cenama ih je moguće prodati i kupiti.

Stari zidni satovi

U antikvarnicama se mogu pronaći stari kaminski satovi, stari i preko sto godina. Služe i kao lepi ukrasi, i najčešće se radi o renomiranim markama i proizvođačima toga vremena, iz koga potiču satovi.

Postoje modeli koji se nazivaju četvrtinci, i mogu da zvone različite melodije na svakih petnaest, trideset i četrdeset pet minuta. Kada se navrši pun sat, časovnik će zvoniti melodiju i plus gong, i to onoliko puta koliko je sati – dakle u podne će zvoniti dvanaest puta, u pet po podne pet puta itd.

Takvi stari satovi, koji se prodaju u antikvarnicama su obično ispravni, mada ponekad imaju male ogrebotine, ili zanemarljiva oštećenja, što sve svedoči o njihovoj starosti i velikoj antikvarnoj vrednosti.

Stari ručni satovi

Antikvarnice imaju u svojoj ponudi skupocene stare ručne satove. Obično je reč o kvalitetnim brendovima, i takvi satovi su prilično očuvani do današnjeg dana.

Kupci ovakvih satova su najčešće strastveni kolekcionari, koje uzbuđuju kontakt sa stvarima koje pripadaju nekom drugom vremenu i načinu života.

Stari zidni satovi sa jednim tegom (jednotegaši)

Ovakve satove možemo pronaći kao veoma stare, i mogu datirati od pre više od sto godina. Nisu retki primerci iz druge polovine devetnaestog veka. Takvi modeli se navijaju na trideset dana, a visina može da im bude sto dvadeset pet centimetara.

Stari satovi sa dva tega (dvotegaši)

Stare satove je moguće nabaviti iz 1900. ili 1870. godine, na primer, dakle sa kraja devetnaestog i samog početka dvadesetog veka. Mogu poticati iz Austrougarske, a model može da bude sat violina. Visina je oko sto deset centimetara, a navija se na sedam dana.

Gong je na pola sata i na pun sat.

Stari satovi sa tri tega (trotegaši)

Satove trotegaše možete naći u antikvarnicama kao veoma očuvane, i u ispravnom stanju. Ponekad na sebi imaju ogrebotine ili sitna oštećenja, tek da nas podsete da pripadaju nekom drugom vremenu i prostoru.

Modeli imaju odlične mehanizme, i u to vreme su bili izuzetno cenjeni.

Otkup starih satova

Ukoliko imate stare satove, bez obzira da li su to ručni ili zidni, možete da se obratite anktikvarnicama da bi pogledali šta posedujete i da biste se dogovorili oko cene otkupa. Možda vama takav sat više nije potreban, i više vam znači novac, dok će nekog strastvenog kolekcionara izuzetno usrećiti.

Antikvarnice nude veoma realne cene za otkup starih satova.

Prodaja starih satova

Satovi koji su otkupljeni, a zatim sređeni i popravljeni, mogu da se nađu u prodaji. Da li želite da ovom starinom ukrasite svoj dom, da poklonite sat dragoj osobi ili da dodate u svoju kolekciju – izbor je bogat, stoga je najbolje da sami posetitite antikvarnice i uverite se u to.

Kolika može da bude cena starih satova?

Koliko ćete novca izdvojit za stari sat, zavisi od toga da li je zidni ili ručni, iz kog veka potiče, da li je oštećen ili je očuvan, da li je ispravan ili ne...

Ipak, primera radi, cene se kreću od 100 evra do preko 1300 evra za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate antikvarnice koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Sinisa Peric
16.07.2018 12:40

Neki stari satovi danas imaju vecu vrednost nego satovi poznatih marki novije generacije. Antikvarnica Gadafi ima bogatu ponudu najkvalitetnijih statih satova u Beogradu.

Ostavite komentar
Ocenite firmu