Viva Flora dom za negu starih lica

5.0 | 9 ocena
Ulica: Branka Bulata 10
Grad: Beograd
Opština: Voždovac
Viva Flora dom za negu starih lica
Telefon: 011/
Mobilni: 060/
www.domvivaflora.com

O nama

DOM ZA NEGU STARIH LICA VIVA FLORA


Dom za negu starih lica VIVA FLORA je novootvoreni dom koji nudi luksuzan smeštaj i medicinsku negu 24 časa dnevno, u mirnom i tihom okruženju na Banjici. Uređen po najvišim svetskim standardima, naš licencirani dom zadovoljava sve potrebe starih lica.

Zahvaljujući idealnoj lokaciji na samo 5 minuta od centra grada i 3 minuta od VMA, do doma VIVA FLORA možete stići brzo i lako velikim brojem autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih linija iz svih delova grada. Kapacitet doma je 27 korisnika, što garantuje prijatan i udoban smeštaj, u pravoj domaćinskoj atmosferi.

Smeštaj naših korisnika organizovan je u luksuznim sobama različitog kapaciteta: dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Sve sobe su klimatizovane i moderno opremljene vrhunskim bolničkim krevetima, telefonom, LCD televizorom sa kablovskim kanalima, kao i SOS tasterom za pozivanje medicinskog osoblja.

Korisnicima su, takođe, na raspolaganju prostran dnevni boravak, kao i velike terase, a posebno ističemo visoko funkcionalna kupatila koja su prilagođena i za osobe sa invaliditetom, teško pokretne korisnike, kao i osobe sa specijalnim potrebama u smislu nege. Naročito smo ponosni na veliko dvorište koje se prostire na 1.200 m2 i koje predstavlja pravu zelenu oazu za odmor, druženje i relaksaciju naših korisnika, uz umirujući žubor vode sa predivne fontane.

Svim našim korisnicima je obezbeđena adekvatna medicinska nega 24h dnevno od strane stručnog i iskusnog medicinskog osoblja. Naš tim čine lekari opšte prakse, specijalisti, fizioterapeuti, nutricionista, medicinske sestre, negovateljice, socijalni radnik i drugo osoblje koje se trudi da obezbedi dobro zdravlje i komfor svih naših korisnika. Od trenutka kada korisnik dođe u dom ocenjuje se njegovo stanje i prati tokom celog boravka korisnika u domu.

Akcenat stavljamo na kvalitet medicinskih usluga, tako da se u okviru doma nalazi ambulanta u kojoj se vrše svi opšti i specijalistički pregledi naših korisnika. Takođe, nudimo sledeće medicinske usluge:

 • kontrola krvnog pritiska
 • merenje šećera u krvi
 • kontrola telesne temperature
 • EKG
 • plasiranje i sprovođenje medikamentne terapije (lekovi)
 • davanje infuzije
 • obrada dekubitalnih rana
 • plasiranje katetera
 • organizovanje svih vrsta specijalističkih pregleda
 • fizikalna terapija i masaža
 • u slučaju medicinske indikacije dom obezbeđuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajuće zdravstvene ustanove
 • mogućnost otvaranja zdravstvenog kartona u obližnjem domu zdravlja i na taj način mogućnost brže i efikasnije nabavke mesečnih lekova
 • nabavka lekova na recept
 • mogućnost doživotnog izdržavanja
 • usluge vođenja korisnika na zakazane lekarske preglede, kontrole, intervencije...

Dom za stare VIVA FLORA posebnu pažnju posvećuje nezi korisnika, tako da se kupanja sprovode dva puta nedeljno, uz jutarnju i večernju toaletu (umivanje, pranje zuba, ispiranje usne duplje…). Specijalan tretman se sprovodi za nepokretne osobe koje se sređuju posle svake promene pelena, što se čini najmanje četiri puta tokom 24 časa.

Zahvaljujući sopstvenoj kuhinji, korisnicima doma VIVA FLORA obezbeđeni su uvek sveži i kvalitetni obroci 3 puta dnevno, kao i 2 užine. Plan ishrane je napravljen od strane nutricioniste i prilagođen zdravstvenim potrebama korisnika. Za stanare koji su na posebnom režimu ishrane, npr. dijabetičari, obroci se spremaju posebno.

Sa ciljem da zadovoljimo socijalnu, psihološku, zdravstvenu i fizičku dimenziju života naših korisnika, doma za stare VIVA FLORA organizuje celokupan kulturno-zabavni život koji uključuje brojne individualne i grupne aktivnosti: gledanje TV-a, čitanje štampe, društvene igre, kreativne radionice, organizovanje društvenih događaja, proslave praznika, rođendana, izleti i šetnje.

Pored stalnog, dom VIVA FLORA pruža i usluge kratkodnevnog boravka na jedan, dva dana kada imate da završite neke obaveze ili vikend kada želite da otputujete negde, a nemate kome da ostavite najstarije članove Vaše porodice na čuvanje. Tokom boravka kod nas Vaši najmiliji će imati adekvatnu zdravstvenu negu, usluge socijalnog radnika, radne aktivnosti i psihosocijalnu rehabilitaciju.

Osetite toplinu doma u luksuznom ambijentu i prijatnom društvu!

Dom za negu starih lica VIVA FLORA, Branka Bulata 10, Voždovac, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Dom za stare Banjica Lux, Beranska 18b, Voždovac, Beograd
  Bg Dom 56 Dom za stare, Jovana Popovica 13, Vozdovac, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Nina Plus, Vojvode Vlahovića 6, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Medmaris, , Voždovac, Beograd
  Livenega gerontološki centar, Deli Radivoja 29, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Plavi horizonti, Velisava Vulovića 47, Dedinje, Savski venac, Beograd
  Dom za stare Palma, Vojvode Vlahovića 16, Voždovac, Beograd
  Dom za stare Lara, Torlački vis 2, Jajinci, Voždovac, Beograd
  Dom Vožd dom za stara lica, Vojvode Stepe 118, Voždovac, Beograd
  Senjački Kutak 2 Dom za stare, Bulevar JNA 107b, Voždovac, Banjica, Jajinci, Voždovac, Beograd