Dodaj firmu

Domovi za stare Železnik

; Ažurirano 16.01.2024.
Domovi za stare Železnik

Domovi za stare su jedna od najboljih opcija kada je u pitanju nega i zbrinjavanje najstarijih. Oni brinu o najstarijima na toliko mnogo načina a tako su koncipirani da se pokriju svi aspekti života starih lica kako bi se oni osećali prihvaćenim, zdravim i sigurnim u suživotu sa svojim vršnjacima uz adekvatnu medicinsku pomoć.

Domovi za stare u Železniku:

Domovi za stare u Železniku nude kompletne usluge koje nude i drugi domovi za stare u Beogradu. Ukoliko i sami živite u Železniku a vašim najstarijim ukućanima je potrebna nega i pažnja koju niste u mogućnosti da im pružite na pravi način, dobar izbor je jedan od domova za stare u Železniku, kako bi vam vaši najmiliji bili blizu i kako bi mogli češće da ih posećujete.

Dom za stare Železnik:

Dom za stare Železnik nudi kompletne usluge stalnog ili dnevnog boravka uz adekvatnu medicinsku pomoć. U svakom domu za stare Železnik radi kompetentno medicinsko osoblje koje prati zdravstveno stanje svih korisnika i vodi računa o terapiji svakog korisnika u zavisnosti od njihove zdravstvene slike.

Starački dom Železnik:

Starački dom Železnik nudi prijatan i dobro opremljen smeštaj sa različitim smeštajnim kapacitetima, Sobe su dobro opremljene a raspored i nameštaj su prilagođeni kako slabo pokretnim tako  i nepokretnim licima, kako bi njihova bezbednost bila na najvišem nivou.

Starački domovi u Železniku:

Starački domovi u Železniku imaju kvalitetnu ishranu za svoje korisnike kao i detaljan plan ishrane koji propisuje nutricionista imajući u obzir nutritivne potrebe starijih lica. Takođe, za svakog korisnika jelovnik se posebno definiše u skladu sa njihovom zdravstvenom slikom i uzimajući u obzir namirnice koje su im zabranjene kao i namirnice koje su im preporučene za brži oporavak. Teško bolesnim licima, osoblje najčešće donosi hranu do sobe i pomaže im prilikom svakog obroka.

Licencirani domovi za stara lica Železnik:

Licencirani domovi poseduju posebnu licencu za rad koju im dodeljuje Ministarstvo za socijalni rad. Licencirani domovi imaju najkvalitetnije usluge a da bi tu licencu dobili potrebno je da ispune najzahtevnije kriterijume koji se odnose na sam objekat koji je predviđen sa dom za stare kao i poseban kvalitet usluga, ishrane, nege i posebnu medicinsku pomoć koja često uključuje i transport do zdravstvenih centara i klinika za korisnike.

Licencirani domovi za stare moraju biti otvoreni u objektu koji zadovoljava posebne standarde u izgradnji. Licencirani domovi za stare ulivaju određenu sigurnost u kvalitet usluge koju dobijaju korisnici, na taj način su i  sami korisnici ali i njihovi najbliži sigurni da će njihovi najmiliji biti adekvatno zbrinuti. Ukoliko dom za stare nema licencu ili je licencu izgubio, radije izbegavajte da svoje najmilije prepustite njima. Takvi domovi ne garantuju potreban nivo kvaliteta, tako da samim tim nisu najpouzdaniji.

Cena smeštaja starih lica u domu za stare:

Cena smeštaja starih lica u domovima za stare ne može se precizno definisati. Ona zavisi pre svega od kvaliteta i broja usluga koje se podrazumevaju tokom boravka kao i kvalitet boravka, ishrane, nege i vrste medicinske pomoći.

Prosečna cena za smeštaj starih lica u domu za stare iznosi oko 300 evra mesečno,a ona varira u odnosu na to koliko je sam korisnik zahtevan u zdravstvenom smislu, kakav je kvalitet samog smeštaja, higijene, ishrane, kao i od vrste medicinskih usluga koji su im na raspolaganju.

Na cenu utiče i kvalitet ishrane i izrada posebnog menija za korisnike, stalni nadzor lekara, prisustvo fizijatra i drugog medicinskog osoblja. Mogućnost transporta pacijenata do zdravstvenih centara, bogat sadržaj društvenih i socijalnih aktivnosti.

Ukoliko je korisnik zahtevniji u medicinskom smislu i zahteva konstatntni nadzor i posebnu terapiju kao i pomoć prilikom hodanja, to takođe utiče na konačnu cenu.

Pre konačne odluke o izboru adekvatnog doma za stare za vaše najosetljivije ukućane, uzmite u obzir sve navedene pojedinosti, lokaciju i iskustva drugih korisnka kako bi pronašli najoptimalnije rešenje u skladu sa svojim mogućnostima.

Idi na vrh strane