Dodaj firmu

Domovi za stare Senjak

; Ažurirano 29.01.2024.
Domovi za stare Senjak

Ušuškani u lepom kraju, sa uređenim dvorištem i prostranim smeštajnim jedinicama se nalaze domovi za stare Senjak.

Uz to je ovaj kraj Beograda saobraćajno prilično dobro povezan sa ostalima, što značajno olakšava posete deci i rodbini, dok su brojni i oni starački domovi u tom delu grada, koji poseduju i parking namenjen gostima.

Domovi za stare Senjak

Za sve vreme boravka o stanarima vodi brigu tim stručnjaka, a koji čine kako iskusni lekari, tako isto i medicinske sestre i ostalo osoblje.

Osim toga, skoro svi domovi za stare Senjak imaju saradnju kako sa bolnicama na teritoriji grada Beograda, tako isto i sa specijalizovanim laboratorijama, ali i sa službom hitne pomoći. Sve to značajno olakšava rođacima i deci, zato što ne moraju da brinu kako provode dane njihovi rođaci, odnosno roditelji, koji su korisnici usluga staračkih domova.

Dežurstvo je obavezno u ovim institucijama, a posebna pažnja se obraća na higijenu prisutnih.

Ishrana je bazirana na tri glavna obroka, kao i dve užine, s tim što domovi za stare Senjak zapošljavaju i nutricioniste, koji naročito vode računa da prilagode ishranu osobama kojima je to neophodno.

Mahom su korisnici usluga smešteni u lepo uređenim apartmanima i stambenim jedinicama, a u kojima se istovremeno mogu naći i dve, tri ili četiri osobe, s tim što ima i onih soba koje su namenjene samo za po jednog stanara.

Da bi korisnici koji su nepokretni ili slabije pokretni mogli nesmetano da prolaze, domovi za stare Senjak su uređeni tako da nema pragova na ulasku u sobe, a mnogi od njih poseduju i liftove.

U cenu je osim boravka uračunat i sav prateći higijenski pribor, ali i usluge pranja i peglanja veša, kao i ishrana i osnovne medicinske usluge. Zapravo na dnevnom nivou nadležni lekar proverava stanje zdravlja svakog pacijenta pojedinačno, kojom prilikom vrši kako merenje pritiska i proverava nivo šećera u krvi, tako isto kontroliše i da li je korisnik uzeo predviđenu terapiju.

Sa ciljem da svim stanarima obezbedi najbolju moguću zaštitu, skoro svaki starački dom u ovom gradskom naselju ima i brojne savremene aparate, koji se koriste u predviđenim slučajevima, a dostupne su i usluge masaže. Takođe, korisnici usluga često imaju na raspolaganju i usluge manikira, frizera i pedikira, a postoje i oni domovi za stare Senjak koji za svoje korisnike organizuju i kraće izlete.

Idi na vrh strane