Dodaj firmu

Domovi za stare Medaković

; Ažurirano 29.01.2024.
Domovi za stare Medaković

Jedno od gotovo idealnih naselja na području grada Beograda, u kome postoje i vrlo kvalitetni domovi za stare jeste Medaković, a najpre zato što kuće koje se u tom području nalaze, u potpunosti odgovaraju standardima postavljenim za smeštaj starih lica. Naime, predviđeno je da domovi za stare svakako moraju, osim lepo uređenog unutrašnjeg prostora, da poseduju i dvorište, a što svakako ne manjka kućama u ovom delu prestonice Srbije.

Domovi za stare Medaković

Najbitnije za članove porodica starijih osoba, a koje iz nekog razloga imaju potrebu da budu smeštene u specijalizovanim institucijama ovog tipa, jeste da su oni pod neprekidnim nadzorom i to kako medicinskih sestara, tako isto i lekara opšte prakse, a koji zajedno vode brigu o svakom pacijentu.

Podrazumeva se da svi domovi za stare Medaković poštuju pravila, odnosno standarde kvaliteta i usluge i smeštaja, a naročita pažnja se obraća na kvalitet ishrane korisnika usluga ovih institucija.

Standardno je da se služi tri glavna obroka tokom dana i dve užine, s tim što nutricionisti koji su zaposleni u ustanovama ovog tipa vode računa i o onim korisnicima, koji imaju potrebu zbog svog zdravstvenog stanja da budu na specijalnom režimu ishrane.

Što se smeštajnih jedinica tiče, po kvalitetu su one na visokom nivou, a domovi za stare Medaković nude sobe i apartmane kako za smeštaj samo jedne osobe, tako i za dve, a najviše ih može biti četvoro u jednoj smeštajnoj jedinici.

Naravno da stanari imaju sve što im je potrebno, a osim kupatila i kuhinje, stambene celine obuhvataju i trpezarijski deo, ali i onaj koji je namenjen dnevnom boravku korisnika.

Inače je omogućeno potpuno nesmetano funkcionisanje svakom stanaru doma, a koji koristi invalidska kolica, s tim da postoje i specijalizovani kreveti namenjeni za smeštaj nepokretnih stanara.

Osim sapuna i peškira, u cenu boravka domovi za stare Medaković uračunavaju i uslugu promene posteljine, a nude i pranje, odnosno peglanje veša svakom korisniku usluga.

Brojni savremeni medicinski tretmani su dostupni na zahtev, a kojom prilikom se koriste kvalitetni aparati i preparati.

Bitno je napomenuti da svi domovi za stare Medaković imaju odličnu saradnju kako sa specijalizovanim laboratorijama i državnim, odnosno privatnim medicinski institucijama, tako i sa službom hitne medicinske pomoći na području grada Beograda.

Svakoga dana se proverava zdravstveno stanje svakog stanara doma, a stručnjaci brinu i o tome da li pacijenti redovno uzimaju propisanu terapiju medikamentima.

Brojne su i usluge dostupne na zahtev, a one uključuju kako usluge frizera i manikira, tako i pedikira, te postoje i oni domovi za stare Medaković, koji za svoje korisnike organizuju izlete do nekih bližih lokacija, ali im nude i mogućnost da koriste usluge masaže.

Idi na vrh strane