Dodaj firmu

Domovi za stare Bežanijska kosa

; Ažurirano 29.01.2024.
Domovi za stare Bežanijska kosa

Ono što je ranije bilo gotovo nezamislivo, danas se može smatrati potpuno normalnim, pa tako i ne čudi što se mnogi ljudi odlučuju da potraže neki starački dom, u kojoj će smestiti svoje roditelje.

Razloga za takve usluge ima mnogo, a obično se deca odlučuju da to učine kada njihovi roditelji nisu u mogućnosti da brinu više sami o sebi, a oni zbog svojih obaveza ne mogu da im posvete adekvatnu pažnju.

Sreća te na teritoriji grada Beograda postoje brojni domovi za stare, koji imaju uredne dozvole za pružanje tih usluga, pa deci i rođacima preostaje da izaberu onaj za koji smatraju da je najbolji.

Domovi za stare Bežanijska kosa

Budući da postoje standardi kvaliteta koji moraju biti ispoštovani, a koji uglavnom uključuju i obavezu posedovanja prostranog dvorišta, to ne čudi što su najbrojniji domovi za stare Bežanijska kosa. Zapravo je poznato da je ovaj kraj Beograda bogat zelenilom, ali i da se u njemu nalaze brojne prostrane kuće, u kojima su obično starački domovi i smešteni.

Kako je ponuda naročito bogata na području ovog dela prestonice, to postoje i manji i veći domovi za stare Bežanijska kosa. Neki od njih čak poseduju i liftove, da bi kretanje korisnicima bilo lakše, a isto tako se vodi računa i o tome da svaka ustanova ovog tipa ima nesmetan pristup osobama koje koriste invalidska kolica.

Svakom korisniku se mahom nudi smeštaj u onom prostoru, koji odgovara njegovim željama, pa tako u većini domova za stare u ovom delu Beograda postoje smeštajne jedinice namenjene za jednu, dve i tri osobe, mada postoje i oni starački domovi, koji čak nude apartmane namenjene smeštaju četvoro korisnika. U svakom apartmanu postoji kako TV prijemnik, tako i kupatilo i kuhinja, ali i deo koji se može smatrati dnevnim boravkom.

U cenu su uračunata sva sredstva za higijenu, kao i peškiri, a osoblje brine i o higijeni, u smislu da redovno obavlja menjanje posteljine i čisti zajedničke prostorije i sobe.

Vrlo je važno napomenuti i to da domovi za stare Bežanijska kosa obično poseduju i jednu zajedničku prostoriju u kojoj svi korisnici zajedno obeduju, a u cenu su uključena tri glavna obroka i dve užine.

Naravno da se obavljaju i standardne medicinske usluge, a posebna pažnja se obraća na one korisnike, koji se otežano kreću ili su možda nepokretni, te na one koji imaju određeno hronično oboljenje.

O prisutnima brine tim stručnjaka, a gotovo svi domovi za stare Bežanijska kosa imaju saradnju sa brojnim bolnicama u gradu, tako da su, praktično rečeno svi korisnici pod stalnim medicinskim nadzorom. Podrazumeva se da osoblje staračkog doma reaguje blagovremeno na sve poteškoće, koje korisnici imaju i koje se rešavaju vrlo brzo.

A u skladu sa pravilima se obavljaju i laboratorijske analize, dok o zdravlju korisnika brinu nadležni medicinski stručnjaci, koji im redovno proveravaju nivo šećera u krvi, krvni pritisak i telesnu temperaturu, ali se i unos lekova pažljivo prati za svakog korisnika usluga.

Dostupne su i usluge manikira i pedikira, a zaposleni u ovim institucijama se trude da pruže i podršku svakom korisniku kada mu je potrebna, dok postoje i oni domovi za stare Bežanijska kosa koji svojim korisnicima nude usluge kozmetičara i frizera, te organizuju izlete u okolini, kako bi kvalitet života svih stanara u velikoj meri poboljšali.

Idi na vrh strane