Dom za stare Arija

0.0 | 0 ocena
Ulica: Rada Končara 85
Grad: Beograd
Opština: Zemun
Dom za stare Arija
Telefon: 011/
Mobilni: 060/
arija.rs

O nama

DOM ZA STARE ARIJA

Dom za stare Arija nudi sve što je potrebno za mirnu i bezbrižnu starost na jednom mestu: komforan smeštaj, profesionalna medicinska nega, organizovan društveni život, harmonična atmosfera, toplina i udobnost doma. Naš dom poseduje licencu Ministarstva za rad i nalazi se u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Zemunu, u mirnom i prijatnom okruženju.

Izgrađen po najvišim standardima, dom za stara lica Arija obezbeđuje idealne uslove za smeštaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih korisnika na preko 1200 kvadrata moderno opremljenog prostora. Za smeštaj korisnika predviđene su luksuzne, prostrane, svetle i udobno nameštene sobe različitih struktura: jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne.

U okviru svake sobe nalaze se zasebno kupatilo i kutak za posete, a za maksimalnu udobnost naših korisnika tu su kablovska televizija, klima uređaj, telefonska linija, frižider i SOS taster za pozivanje osoblja, kao i besplatan wi-fi internet u celom objektu. Većina soba poseduje izlazak na terasu sa kojih se pruža prelep pogled na miran deo Zemuna.

Posebna pažnja je posvećena nepokretnim korisnicima čiji se smeštaj organizuje u sobama za intenzivnu negu sa specijalnim automatizovanim krevetima, stočićima za hranjenje, opremom za infuziju i drugim medicinskim aparatima.

Dom za stare Arija poseduje dva prostrana i svetla dnevna boravka sa velikim televizorom i klavirom u kojima korisnici mogu da provode svoje slobodno vreme u razgovoru, gledanju omiljenih emisija, čitanju ili učešću u društvenim igrama: karte, šah domine. Kretanje kroz objekat znatno olakšava savremeni lift.

Zdravstvena zaštita i nega korisnika u domu za stare Arija sprovodi se 24 časa od strane vrhunskog medicinskog tima koji čine: lekar, medicinske sestre, negovateljice i socijalni radnik. Lekarske vizite se obavljaju redovno, a sprovođenje propisane terapije (intra muskularna, intra venska, infuzija), kontrola vitalnih funkcija (temperatura, pritisak, puls), previjanje, plasiranje katetera i druge intervencije obavljaju medicinske sestre sa iskustvom. Takođe, redovno se sprovodi fizikalna terapija od strane lekara fizijatra, fizio i radnih terapeuta.

Dom za stare Arija svojim korisnicima obezbeđuje bogatu i kvalitetnu ishranu: tri glavna obroka i dve užine, koji se služe u velikoj zajedničkoj trpezariji ili sobama. Svi obroci se planiraju u dogovoru sa nutricionistom, tako da su u potpunosti prilagođeni zdravstvenim i drugim potrebama različitih korisnika. Postoji i mogućnost pripreme posebne hrane za dijabetičare, dijetalnih obroka i miksirane hrane za korisnike koji imaju problema sa gutanjem i žvakanjem.

U domu Arija naročita pažnja se posvećuje nezi i ličnoj higijeni korisnika: jutarnja i večernja toaleta, kupanje, redovno brijanje za muškarce..., kao i svakodnevnom održavanju čistoće na nivou objekta. Po želji, dostupne su usluge šišanja, friziranja i pedikira.

Ono po čemu se dom Arija izdvaja jeste maksimalna posvećenost individualnim potrebama korisnika u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem, navikama i hobijima. U cilju poboljšanja fizičkog i psihičkog života naših korisnika redovno se organizuju različite društvene aktivnosti: organizovana rekreacija, šetnje, škole slikanja i muzike, likovne radionice, izrada ručnih radova, obeležavanje rođendana i verskih praznika, kao i aktivnosti van objekta: izleti, boravak u prirodi, posete koncertima i predstavama.

Radno vreme:
svaki dan od 00-24h

Dom za stare Arija, Rada Končara 85, Zemun, kod Doma zdravlja, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Dom za stare Moja Oaza, Hercegovacka 13, Zemun, Zemun, Beograd
  Dom za negu starih Stara Bežanija, Surčinski put 11t, Bežanijska kosa, Novi Beograd, Beograd
  Dom Sveti Trifun Dorcol, Knićaninova 12, Stari grad, Beograd
  NADA dom za smeštaj odraslih i starijih osoba, Put za Crvenku, drugi prilaz br. 15, Borča, Beograd
  Dom za stara lica Najmiliji, Vojni put 2. 293A, Altina, Zemun, Beograd
  Udruzenje penzionera Dobro za Sve, Dusana Madzarcica 7, Zemun, Beograd
  Dom za stara lica REA MARTIA, Mihajla Pupina 5b, Zemun Polje, Zemun, Beograd
  ABC MEDIC Dom za stara lica, Vinogradska 64, Novi Beograd, Beograd
  Olga dom za stara lica, Veletinska 5d (Kotež), Palilula, Beograd
  VITALIS Dom za stare, Petra Kočića 35a, Zemun, Beograd