Dom za stara lica Medikalija

4.8 | 9 ocena
Ulica: Save Kovacevica 4b, II deo, Krnjača
Grad: Beograd
Opština: Borča
Dom za stara lica Medikalija
Telefon: 011/
Mobilni: 064/
www.medikalija.rs

O nama

DOM ZA STARE MEDIKALIJA

Dom Medikalija je visokokategorizovana ustanova za smeštaj starih lica koja je registrovana u Privrednom sudu i poseduje licencu Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Pored udobnog smeštaja i medicinske nege, našim korisnicima na raspolaganju je internistička ambulanta koja se nalazi u sklopu objekta, po čemu je naš dom jedinstven.

Sa radom smo počeli sada već davne 1992. godine kao prva privatna patronažna služba na prostoru bivše Jugoslavije. Iskustvo koje smo stekli tokom decenije uspešnog poslovanja, ugradili smo u novi objekat za smeštaj starih lica Medikalija koji je otvoren 2009. godine u naselju Krnjača.

Dom za stare Medikalija je namenski građen objekat koji se prostire na 1.100 m2. Kapacitet doma je 59 korisnika kojima je omogućen smeštaj po najvišim svetskim standardima i cenama prilagođenim prilikama u našoj zemlji. Posebno naglašavamo da se dom nalazi u ličnom vlasništvu direktora i upravnika te ustanove, tako da su naši korisnici zaštićeni od eventualnih selidbi, što je često slučaj sa drugim domovima.

Smeštaj korisnika u domu Medikalija organizovan je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama površine od 16 m2 do 25m2, sa intenzivnom negom. Ono po čemu se naš dom izdvaja jeste da se prostorije namenjene korisnicima nalaze isključivo u prizemlju objekta, bez podova i pragova, što znatno olakšava kretanje. Takođe, podovi su prekriveni posebnim medicinski neklizajućim materijalom.

Sve sobe su opremljene namenskim inventarom za kvalitetnije pružanje pomoći korisnicima: sistemi za pozivanje osoblja, medicinski kreveti sa rukohvatima, ogradicom i daljinskim upravljačem, antidekubitalni dušeci, antidekubitalni silikonski šlaufi, vazdušasti podmetači za laktove i pete, invalidska kolica, hodalice, lestvice za vežbanje, razboj za vežbanje, medicinske natkasne koje se mogu prilagoditi korisniku prema visini i položaju.

Nezavisnim korisnicima na raspolaganju su zasebni jednokrevetni i dvokrevetni apartmani koji poseduju sopstvenu čajnu kuhinju i kupatilo. U sklopu doma za stare Medikalija nalaze se i kuhinja, četiri trpezarije, četiri dnevna boravka, vešeraj, gardarober, a grejanje je u funkciji 24 časa. Naročito smo ponosni na prelepo dvorište koje je ograđeno i ima dobru rasvetu za večernje uslove. Za maksimalnu sigurnost korisnika celokupan prostor je pokriven video nadzorom i obezbeđen sistemom protivpožarne zaštite, hidrantima i gromobranom.

Dom za stare Medikalija može da se pohvali najvećim brojem zaposlenih zdravstvenih radnika koji poseduju licencu i dugogodišnje iskustvo u radu sa starim licima. Naš medicinski tim pruža širok spektar zdravstvenih usluga koje su uključene u cenu smeštaja:

-Lekara – Interniste i Supspecijalista:
* urgentne medicine, kardiologija, pulmologa, gastroenterologa, radiologa, udologa, ortopeda, hirurga, vaskularnog hirurga, hematologa, ginekologa, dermatologa, orl...

-Medicinske sestre – tehničara:
* davanje injekcija, infuzije, plasiranje urinalnog katetera, davanje klizme-klistir, previjanje operativnih i dekubitalnih rana, nega bolesnika (0-24), umivanje, obrada usne duplje, kupanje, pranje genitalija, masaža i vežbe za pospešivanje cirkulacije, evidencija redovne i vanredne terapije u terapijskoj listi. Kada je reč o vitalnim funkcijama nudimo sledeće usluge: evidencija temperature, disanja, krvnog pritiska, pulsa, unosa i iznosa tečnosti, stolice, prema kojima se prati stanje bolesnika itd.

-Fizioterapeuta:
* vežbe pasivnog i aktivnog tipa (kod preloma kuka, butne kosti, nadlaktice, podlaktice itd., moždanih udara, infarkta srca, paraliza, paraplegija, multipleks skleroze, parkinsonizma, alchajmerove bolesti itd.)

-Licenciranog socijalnog radnika:
* pomoć u prilagođavanju uslovima života u Domu, razgovori sa korisnicima i starateljem, pomoć u ostvarivanju određenih prava (npr. novčana naknada za tuđu pomoć i negu), kao i posredovanje kod drugih institucija.

Posebno smo specijalizovani za rad sa korisnicima koji imaju različite dijagnoze: demencija, parkinsonova i alchajmerova oboljenja, kardiološka, pulmološka, vaskularne bolesti (amputacija i gangrene), karcinomi, postoperativni program...

Dom za stara lica Medikalija opremljen je savremenim aparatima ukoliko dođe do eventualnog pogoršanja zdravstvenog stanja korisnika: EKG, ultrazvuk, oksinometar, koncetrator kiseonika, aspirator, inhalator, lampe sa polarizovanom svetlošću sa aktivnim kiseonikom (za bržu sanaciju različitih rana), autoklave za sterilizaciju sanitetskog materijala i posteljine, setove za previjanje, setove za postavljanje ur. katetera, klizme, infuzije, sonde, kvarclampu za sterilizaciju prostora.

Korisnicima doma Medikalija obezbeđena je redovna i raznovrsna ishrana koja je podeljena u tri glavna obroka i dve užine. Naročita pažnja je posvećena održavanju higijene u objektu od strane profesionalnih higijeničara. Eventualne kvarove otklanja naš domar koji je dostupan 24 časa dnevno. Takođe, korisnicima su na raspolaganju usluge kurirske službe za preuzimanje različitih uputa, recepata, lekova i sl.

Starački dom Medikalija ima uspešnu saradnju sa renomiranim zdravstvenim ustanovama u zemlji: Zavod za zaštitu zdravlja, VMA, UKC, Gradska bolnica i svim domovima zdravlja na teritoriji Beograda. Takođe, poseduje ugovor o saradnji sa Hitnom pomoć, Sanitetom za prevoz bolesnika, laboratorijama i drugim.

Između ostalog, dom Medikalija pruža uslugu brige starih lica od doručka do večere. U četiri dnevna boravka koja se nalaze u sklopu doma organizuju se čuvanje i briga o starim licima koja mogu da dođu svako jutro od 07h i kvalitetno provedu dan uz druženje, a svojoj kući se vraćaju predveče.

Dom za stare Medikalija, Save Kovačevića 4b drugi deo, Krnjača, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  15.05.2020 14:16

  Dobar dom za stare na zrenjaninskom putu

  Milica
  06.01.2014 05:28

  Da li vam je potrebno osoblje,po struci sam medicinska sestra?

  dr. Miloje Tamić
  13.11.2012 07:28

  Ovo je jedina kvalitetna ustanova koju sam do sada posetio ( kako bih za moju tetku našao adekvatan smeštaj ) Moje iskrene preporuke.

  Dejan
  16.01.2012 06:24

  Ja sam fizioterapeut sa 11 godina iskustva pa me zanima da li Vam je potreban radnik moje struke?

  Nikola Djordjevic
  12.08.2011 01:09

  Zavrsio sam srednju medicnku skolu u Pancevu,smer zdravstevni negovatelj.Pa me zanima da li vam je potrebna osoba u toj struci?Unapred hvala

  Halil Selmani
  26.06.2011 00:06

  Isa radnim iskustvom od 25 god.Trenutno radim kao menadzer za vakcinaciju u Domu zdravlja u gori. Inace porodica mi zivi i boravi u Borci.Radio sam do sad u svim profilima svoje struko pocev od kateterizacije pa do hitne sluzbe.Inace imam jos zavrseni kurs ispred Finske fondacije u trajanju od 864 sata i dobio sam certifikat infermijera porodicne medicine.Ukoliko s6te zainteresovani javite mi jer promenio bih posao iskljucivo radi spajanje porodice. Unapred vam se zahvaljijem. Halil Selmani nteresuje me dali vam je potreban radnik.Po struci sam med._tehnicar opsteg smera

  MARIJANA\
  05.11.2009 16:26

  KOLIKO KOSTA SMESTAJ MESECNO SA KOMPLETNOM USLUGOM A DA LI MOZE I GODISNJE

  Firme u blizini

  Dom za stare Siguran Život, Pančevački put 148, Krnjača, Borča, Beograd
  Dom za stare Elizabeta, Četvrte Flavijeve Legije 16, Višnjica, Palilula, Beograd
  Dom za smestaj starih osoba Kruna, Svetog Nikole 43, Zvezdara, Zvezdara, Beograd
  Dom Sveti Trifun Dorcol, Knićaninova 12, Stari grad, Beograd
  NADA dom za smeštaj odraslih i starijih osoba, Put za Crvenku, drugi prilaz br. 15, Borča, Beograd
  Lela Dom Plus dom za stare, Igora Vasiljeva 2m, Krnjača, Palilula, Beograd
  Dom za stara lica vila Sveti Nikola, Antiohijska 24a, Palilula, Beograd
  Royal dom za stara lica, Igora Vasiljeva 32, Krnjača, Palilula, Beograd
  Olga dom za stara lica, Veletinska 5d (Kotež), Palilula, Beograd
  VITALIS Dom za stare, Petra Kočića 35a, Zemun, Beograd