Dom za stare Banjica Lux

4.5 | 2 ocena
Ulica: Beranska 18b
Grad: Beograd
Opština: Voždovac
Dom za stare Banjica Lux
Telefon: 011/
Mobilni: 069/
www.dombanjicalux.rs

O nama

DOM ZA STARE BANJICA LUX

Dom za stare Banjica Lux je licencirani dom koji pruža stalni ili dnevni boravak korisnika u mirnom kraju na Voždovcu, po pristupačnim cenama. Potpuno nov objekat koji je namenski građen prostire se na 350m2 i nudi idealne uslove za smeštaj zavisnih, nezavisnih i poluzavisnih korisnika, dementnih osoba, kao i korisnika sa onkološkim oboljenjima.

Vođeni željom da korisnicima naših usluga omogućimo da se osećaju kao kod kuće, dom za stare Banjica Lux Beograd je uređen po najvišim svetskim standardima. Kuća poseduje dva zasebna ulaza, kao i visoku ogradu, što našim stanarima garantuje maksimalnu sigurnost, mir i privatnost. Kapacitet doma je 29 ljudi što garantuje pravu porodičnu atmosferu i brižan odnos prema korisnicima.

Posebnu pažnju posvetili smo uređenju unutrašnjosti objekta, koji krase tople i prijatne boje, kao i moderan nameštaj. U prizemlju kuće nalaze se čajna kuhinja, trpezarija i prostran dnevni boravak u kome korisnici mogu da provode svoje slobodno vreme u čitanju ili druženju. Posebno smo ponosni na veliko dvorište, sa prelepim travnjakom i dva letnjikovca za odmor i opuštanje.

Smeštaj korisnika u domu organizovan je u moderno opremljenim sobama različitih struktura: jednokrevetne (1 soba), dvokrevetne (4 sobe) i četvorokrevetne (5 soba). Pored udobnih kreveta koji su prilagođeni potrebama korisnika, svaka soba poseduje plakar za odlaganje stvari, LED televizor i internet konekciju.

Zato što nam je zdravlje korisnika na prvom mestu, Dom Banjica Lux Beograd obezbeđuje medicinsku negu 24 časa dnevno od strane stručnog i iskusnog tima koji čine: lekar interne medicine, diplomirani licencirani socijalni radnik, psihijatar, fizioterapeut, glavne medicinske sestre, medicinski tehničari i negovateljice.

Dom za stare Banjica Lux nudi sledeće medicinske usluge:

 • pregled, kontrola, ordiniranje 7h od strane neuropsihijatra
 • pregled, kontrola, ordiniranje 7h od strane interniste
 • kontrola glikemije
 • merenje TA 3 puta dnevno
 • previjanje po potrebi i nalogu lekara
 • svakodnevna nega dekubitalnih rana
 • plasiranje i zamena običnog i silikonskog katetera i ispiranje mokraćne bešike
 • u slučaju potrebe klizura
 • zamena stoma (kesa i diskova)

Posebnu pažnju u domu Banjica Lux Beograd poklanjamo ličnoj higijeni korisnika, što podrazumeva svakodnevno umivanje, odnosno jutarnju toaletu. Svim našim korisnicima obezbeđena su sredstva za ličnu higijenu: šamponi, sapuni, posteljina, peškiri, kao i pranje i peglanje ličnih stvari i posteljine. Jednom nedeljno se praktikuje menjanje posteljine, kupanje korisnika, brijanje i sečenje noktiju, a po potrebi i ranije. Takođe, dostupne su usluge frizera, pedikira i manikira jednom mesečno.

Tokom boravka u domu za stare Banjica Lux obezbeđena su tri glavna obroka i dve užine, propisane od strane nutricioniste. U zavisnosti od težine bolesti i propisane terapije, ishrana je prilagođena potrebama korisnika. Omogućen je i neograničen unos kafe, čajeva i sokova tokom celog dana.

Banjica Lux dom za stare organizuje bogat društveni život za svoje korisnike, što podrazumeva brojne aktivnosti, proslave rođendana, slave, verskih praznika, Nove godine i drugih bitnih datuma. Takođe, nudimo usluge dnevnog boravka za sve one koji žele da posete prijatelja ili provedu prijatan dan u druženju sa svojim vršnjacima u pravoj kućnoj atmosferi.

Dom Banjica Lux je specijalizovan i za zbrinjavanje onkoloških bolesnika, dementnih i pacijenata koji boluju od Alchajmerove bolesti. Visokim kvalitetom usluge, prijatnom atmosferom i stručnim osobljem trudimo se da bar malo olakšamo život korisnicima koji boluju od najtežih bolesti i njihovim porodicama.

Radno vreme:
Svaki dan 00-24h

Dom za stare Banjica Lux, Beranska 18b, Voždovac, Beograd.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Bg Dom 56 Dom za stare, Jovana Popovica 13, Vozdovac, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Nina Plus, Vojvode Vlahovića 6, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Medmaris, , Voždovac, Beograd
  Livenega gerontološki centar, Deli Radivoja 29, Voždovac, Beograd
  Dom za stara lica Plavi horizonti, Velisava Vulovića 47, Dedinje, Savski venac, Beograd
  Dom za stare Palma, Vojvode Vlahovića 16, Voždovac, Beograd
  Viva Flora dom za negu starih lica, Branka Bulata 10, Voždovac, Beograd
  Dom za stare Lara, Torlački vis 2, Jajinci, Voždovac, Beograd
  Dom Vožd dom za stara lica, Vojvode Stepe 118, Voždovac, Beograd
  Senjački Kutak 2 Dom za stare, Bulevar JNA 107b, Voždovac, Banjica, Jajinci, Voždovac, Beograd