Dodaj firmu

Koje vrste papira možete izabrati u štampariji?

Koje vrste papira možete izabrati u štampariji?

Kao što i sami znate vrsta i tip papira koji izaberete u štampariji iz Vršca, odrediće krajnji izgled konačnog proizvoda. Zaposleni u štampariji će vam objasniti razliku između određenih vrsta papira, a za štampu određenih reklamnih materijala moguće je koristiti samo određenu vrstu papira.

U zavisnosti od vrste reklamnog materijala koji želite, izabraćete neki od punuđenih papira,  na kojima je moguće odštampati reklamni materijal po vašoj želji.

Samolepljive nalepnice se štampaju na samolepljivoj foliji odnosno muflonu.

Za kutje i druge čvršće reklamne materijale, morate izabrati papir veće gramaže, odnosno kartone gramaže preko 200 g/m2.

Vrste kartona koji se koriste su najpopularniji kunsdrukt, ukoliko vam je potrebna kvalitetna kolorizacija sa obe strane. Najčešće se koristi za štampu korica na knjigama, kataloge i fascikle.

Nepremazni kartoni su eko kartoni koji spolja imaju mat sloj i ne plstificiraju se. Mogu biti dobar izbor za mat korice za knjige i brošure.

Lepenka je čvršći i deblji materijal koji se koristi za tvrde korice za knjige deele kataloge i albume za slike. Štamparije Vršac su pravo mesto, gde možete odabrati pravi papir za štampu i dobiti dobar savet za koji papir da se odlučite, kako bi dobili efekat koji očekujete.

Većina štamparija već ima izložene odštampane primerke u svim vrstama kartona, kako bi na licu mesta videli kako će finalni proizvod izgledati.

Veliki broj ljudi ne poznaje dovoljno mogućnosti koje nude različite vrste štampe i zato je potrebno da proizvod prvo vidite u relanom izdanju, ali i da imate već pripremnljeni dizajn, kako nakon prave štampe bili zadovoljni rezultatima.

Od drugih vrsta papira koriste se još i reciklirani papir, NCR papir, natron papir,etiketni papir i sintetički papir. Veoma je važno da zante da određeni reklamni materijali zahtevaju veću gramažu papira i da se ne mogu štampati na tanjim papirima, jer neće biti funkcionalni.  

Firme povezane sa tekstom

Joshua Print štamparija

2. Oktobra 61
Vršac
Idi na vrh strane