Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Staklo za sto
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Staklo za sto

Neko će reći da je drvo nezamenljivo, jer ima u sebi notu topline, dok će pobornici modernih stilova u opremanju domaćinstva i poslovnih prostora, odgovoriti da je kombinacija staklo-metal, ona koja je dobitna.

 

 

Po svojoj definiciji, staklo je relativno čvrst, providan i biološki neaktivan materijal, koji kao takav ima široku primenu.

Stakla za sto

Staklo se u enterijerima koristi za različite namene, veoma je atraktivno i inspiracija je mnogim dizajnerima. Šta je to što staklo čini tako privlačnim, da se od njega izrađuje nameštaj, kao što su stolovi?

Svojom transparentnošću i lakoćom, staklo ne opterećuje prostor, propušta svetlost, tako da je ono kao materijal idealno za manje stanove i poslovne prostore. Elementi od stakla se mogu koristiti u svim prostorijama u stanu.

Recimo, stakleni stolovi su vrlo simpatični ako dominiraju u tri različite prostorije. Veliki stakleni sto možete postaviti u trpezariji; klub stakleni sto u dnevnoj sobi, a svoje mesto mali stakleni stočići, pronaći će i u spavaćoj sobi. Na ovaj način se ostvaruje jedna interesantna povezanost elemenata, što daje određenu harmoniju vašem domu. 

Inače, stakleni sto vizuelno povećava prostor, ne mora imati oštre ivice, ukoliko vam je to bitno zbog dece. Dobra stvar jeste da se može napraviti sto od stakla po vašim zamislima. On može biti sasvim unikatnog oblika, recimo kao trougao, na tri metalna nogara. Ispod gornjeg providnog stakla, može se nalaziti deo sa peskiranim staklom, koji se po potrebi može izvlačiti, u slučaju da imate veći broj gostiju na okupu.

Staklo za sto – iskustva

Ako imate trpezariju malih dimenzija ili takvu kuhinju, idealno je u njihovom sklopu postaviti stakleni sto. On neće preopteretiti prostor i dodatno ga zatvoriti. Na taj način, dobijate vizuelno veću prostoriju, sa više svetlosti.

 

 

Kao što smo naveli, noćni stakleni stočići za spavaću sobu su posebno zanimljivi. Na određen način, oni postaju neutralni elementi uz krevet. 

Pošto smo iz dosadašnjeg dela teksta uvideli koliko su stolovi od stakla zaista praktični, moderni  i lepi, upoznajmo se sa vrstama stakla od kojih se oni prave.

To mogu biti dekorativna stakla, koja se dobijaju u različitim nijansama. Mat staklo je hemijski obrađeno, gde je efekat isti kao kod peskiranog stakla, ali se od njega razlikuje po tome što nema unutrašnju hrapavu površinu koja nije previše zgodna za održavanje.

Stakla mogu biti debljine od 4 mm, na primer, a postoji mogućnost i upotrebe i drugih vrsta stakala, u situaciji kada vi zatražite neku specifičnu vrstu stakla za sto.

Posebno je važno naglasiti, da ne morate biti ograničeni na kupovinu gotovih staklenih stolova, već posetom staklorezačkoj radnji možete dogovoriti izradu stola po svim vašim zahtevima i željama.

To znači da birate debljinu, vrstu i boju stakla, kao i oblik u kome će biti sto. Pored toga, dimenzije staklenog stola su posebno važne, jer ćete samo sečenjem stakla po meri dobiti sto koji će se maksimalno funkcionalno uklopiti u vaš prostor. 

Staklo za sto – cena:

Obično se koristi staklo debljine od 6 mm i tada je prosečna cena oko 3100 m/2, ako se radi o pravougaonim oblicima, dok za nepravilne oblike treba izdvojiti +50% na osnovnu cenu. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2018
Jovana Stefanovic

Uvek sam volela kada vidim neke lepo ukrasene stolove lepim detaljima od stakla. Naravno, po meni sa ukrasima nikada ne treba previse preterivati. Ukoliko se odlucite da nadjete kvalitetno staklo za sto, onda je svakako najbolje da posetite staklorezacku radnju Beostaklo.

10.08.2017
Lea Stankovic

Ova vrsta stakala bi trebalo da budu posebno obradjena i dovoljno dobra da mozete na jedan kvalitetan nacin da ih koristite. Sve drugo bi sto se mene licno tice moglo da bude jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.

15.05.2017
Todor Markovic

Po meni moze i treba ono da se lepo plati ali ako mene pitate nista vise od toga.

30.03.2017
Simona Vucinic

Po pravilu ovo staklo mora da se debelo plati. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

15.03.2017
Janko Zivanovic

Nije svako staklo za sto isto. Sve je to nesot sto treba i mora da se debelo plati.

23.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebno zanimljivo staklo. To je istaklo koje treba da bude poznato po kvalitetu.

07.02.2017
Petar Jankovic

u svakom slucaju, svako staklo za sto moze da bude bas onako kvalitetno. Samo treba dobro da se plati.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Licno mislim da je po ovom pitanju veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

10.01.2017
Ivan Stojanovic

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. Pri tome, ako to budete uradili sigurno se nikada necete pokajati.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Veoma je vazno da staklo za sto, bude bas onako ozbiljno kvlalitetno.

02.12.2016
Marko Petrovic

Licno, mislim da je ubedljivo najbolje da se po pitanju stakla za sto opredelite bas za jedan dobar kvalitet u koji prema tome mozete da imate puno poverenje.

17.11.2016
Jana Stankovic

Veoma je vazon da staklo za sto bude 100 post ispravnih dimenzija kako ne bi doslo do neke greske. Zato je ipak najbolje da svoje poverenje ukazete staklorezackoj radnji Lux Glass.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Slobodno treba da posetite staklorezacku radnju Biva i ukoliko to ucinite onda se sigurno necete po tom pitanju nikada pokajati.

27.07.2016
Dusan Markovic

Uvek sam voleo kada vidim neke lepo ukrasene stolove lepim detaljima od stakla. Naravno, po meni sa ukrasima nikada ne treba previse preterivati. Ukoliko se odlucite da nadjete kvlaitetan sto za staklo, onda je svakako najbolje da posetite staklorezacku radnju Biva.