Staklene ograde za stepenice ce znatno doprineti estetici svakog prostora. Ponekad se može činiti da stepenice lebde u vazduhu, a sve to zahvaljujući materijalu od koga su sačinjene, a to je staklo. Prošlo je vreme raznih skrivenih stepeništa i nepotrebnih hodnika, došla je jedna sasvim nova dimenzija u opremanju eksterijera i enterijera, pri čemu stepeništa postaju atraktivan detalj, koji pronalazi svoju harmoniju sa modernističkim uređenjem okoline. Obično su lep par, oduvek bili, metal i staklo, ili aluminijum i staklo, pri čemu refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma, svakoga ostavlja bukvalno bez teksta i bez daha.

Ograde za stepenice od stakla

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za izradu i ugradnju STAKLENE OGRADE ZA STEPENICE

Beograd

Des Design - Kapije i ograde
Des Design - Kapije i ograde

Palilula Pozovi

Firma „Des Design“ bavi se proizvodnjom unikatnih kapija i ograda od kovanog gvožđa i dizajnu po želji klijenta....
Pročitaj više

MG Ogledalo staklorezačka radnja
MG Ogledalo staklorezačka radnja
Borska 68
Rakovica Pozovi

Već 35 godina uspešno se bavimo svakom vrstom staklorezačkih usluga. Garantujemo kvalitet, mogućnost ugradnje i izradu stakla za sve namene u dimenzijama po želji i potrebama kupca...
Pročitaj više

Glass Urban
Glass Urban

Zvezdara Pozovi

Glass Urban je firma za izradu tuš kabina, staklenih ograda,ogledala, police, vrata, stepenica od stakla....
Pročitaj više

Fom Okovi
Fom Okovi
Janka Čmelika 2, Dobanovci
Surčin Pozovi

Fom Okovi bavi se dustribucijom okova za vrata i klizne sisteme, izradom kliznih staklenih vrata sa kompletnom uslugom od ideje do ugradnje...
Pročitaj više

Staklo Kristal staklorezačke usluge
Staklo Kristal staklorezačke usluge
Ozrenska 102
Voždovac

Staklorezačka radnja „Staklo Kristal“ na tržištu postoji već 25 godina. Svojim trudom i zalaganjem uspela je da postane jedna od vodećih imena na tržištu u oblasti zanatskih usluga. Danas zanatska radnja „Staklo Kristal“ svojim kvalitetom ...

Ograde i kapije Vuxa 10
Ograde i kapije Vuxa 10
Bulevar Vojvode Mišića 39
Savski venac

Ograde i kapije Vuxa 10 pružaju maksimalnu bezbednost, ali i ulepšavaju Vaš stambeni ili poslovni objekat. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala poput inoxa, sve naše proizvode karakteriše moderan dizajn, funkcionalnost i postojanost...

Staklorezac Jojic Zeljko
Staklorezac Jojic Zeljko
Gandijeva 99b, blok 64
Novi Beograd

Obrada i ugradnja svih vrsta stakala i ogledala, uramljivanje slika i ogledala, tuš kabine od kaljenog stakla po meri, staklena stepeništa, izrada kaljenog stakla, izrada i ugradnja plastificirane i eloksirane stolarije...

Staklorezac Staklopan plus 6
Staklorezac Staklopan plus 6
Kraljice Marije 29, Beograd
Palilula

...

Staklene ograde za stepenice ce znatno doprineti estetici svakog prostora. Ponekad se može činiti da stepenice lebde u vazduhu, a sve to zahvaljujući materijalu od koga su sačinjene, a to je staklo. Prošlo je vreme raznih skrivenih stepeništa i nepotrebnih hodnika, došla je jedna sasvim nova dimenzija u opremanju eksterijera i enterijera, pri čemu stepeništa postaju atraktivan detalj, koji pronalazi svoju harmoniju sa modernističkim uređenjem okoline. Obično su lep par, oduvek bili, metal i staklo, ili aluminijum i staklo, pri čemu refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma, svakoga ostavlja bukvalno bez teksta i bez daha.

Ograde za stepenice od stakla

Kada vas neko gleda iz prizemlja, kako silazite sa sprata uz pomoć stepenica koje imaju staklenu ogradu, može mu se činiti da hodate kroz vazduh. To sve omogućavaju savremene tehnike savijanja stakla i aluminijumskih cevi, pri čemu se mogu izvesti mnoge, na prvi mah nezamislive vizije dizajnera, koje su proistekle iz kompleksnih računarskih programa gde se oblik kosi sa svim načelima zakona fizike. Na taj način, mogu se dobiti ograde koje su u potpunosti sačinjene od stakla, pa se tako čini da stepenice stoje u vazduhu. Ljudi nekada pomisle: “Jao, pa koliko je ovako nešto uopšte sigurno?“, ali reći ćemo vam da iza svega stoje kompleksni statistički proračuni, kao i najnovija tehnologija proizvodnje i ugradnje, pa je svaka nemoguća ideja dizajnera veoma ostvariva.Staklene ograde su debljine između 16 i 20 mm, pružaju izuzetnu čvrstoću i sigurnost, dok je najbolje kod stakla veliki izbor toniranih i metalik stakala ili sa efektom, pa ćemo dodati i to da uz pravilno održavanje, ovakva ograda može trajati „večno“. Uz kombinaciju kaljeno-laminirano staklo, biće sasvim sigurni i najveći skeptici.

Staklene ograde za stepenice – iskustva

Možemo slobodno reći, da u borbi između materijala, koji je najbolji za ograde, staklo je izašlo kao definitivni pobednik. Pre ere stakla, inox je bio najrašireniji tip ograde. Kombinacija staklo-inox se savršeno uklapa u moderan prostor, dajući pri tome sigurnost i eleganciju, pa niko ko dođe u vaš dom neće biti ravnodušan kada pogleda na staklenu ogradu za stepenice. U kombinovanju sa aluminijumskim profilima, staklene ograde za stepenice u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume estetike i arhitektonske standarde. Kao što smo već napomenuli, staklena ograda može biti urađena uz pomoć stakla koje ima različite motive, kao i boje, pa kada je neko prvi put pogleda, ne mora odmah ni uočiti da je u pitanju staklo.Sama konstrukcija ograde može da bude kombinacija stubića i rukohvata. Savremeni trendovi diktiraju jednostavnu formu, pa se ograde fiksiraju za podlogu na donjoj strani, tačkasto, uz pomoć konektora. Nosač stakla se montira na horizontalnu površinu, ali može da se ugradi i na podlogu koja se nalazi pod određenim uglom, gde se staklo prilagođava prema željama kupca. Glavna noseća konstrukcija je prekrivena opšivkom od aluminijumskog profila visokog sjaja.Ono što je posebno važno naglasiti kada su u pitanju staklene ograde za stepenice, jeste da velika staklena površina stvara utisak maksimalno slobodnog prostora, prati se moderan jednostavni dizajn gde se poseban akcenat stavlja na uklapanje staklene ograde za stepenice sa drugim modernim detaljima koje imate u svojoj kući ili u prostoru u kome radite.

Staklene ograde za stepenice – cena:

Postoje različiti modeli ograda za stepenice, a u zavisnosti šta se sve koristi od materijala, neke od prosečnih cena su sledeće: guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra, nosač stakla, od 13 do 24 evra.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Snezana Aleksic
  04.08.2018 01:33

  Kada smo sredjivali kucu pre nekog vremena, koristili sam staklenu ogradu za stepenice. Dugo smo se dvoumili da li da se opredelimo za ovaj tip ograde. zbog cega? Imamo malu decu pa smo se bojali da se ne sapletu, padnu i iseku se na nju. Medjutim, uverili su nas da je veoma otporna na udarce, tako da nema opasnosti.

  Ivana Petrovic
  22.02.2017 11:38

  Moje licno misljenje je da ove staklene ograde u svakom slucaju moraju debelo da se plate. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Petar Jankulovski
  07.02.2017 11:00

  Po mom licnom misljenju, sto se tice staklenih ograda za stepenike, najbolje je da se sami odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Marina Zivkovic
  06.02.2017 09:48

  Mogu samo slobodno da kazem da staklene ograde za stepenice u svakom slucaju moraju debelo da se plate. Sve drugo je manje vazno.

  Stojance Ristovski
  26.01.2017 10:14

  Koliko mi se samo cini, staklene ograde za stepenice su ipak nesto sto je posebno iako i nisu bas nekog kvaliteta.

  Jovana Milinkovic
  25.01.2017 09:00

  Koliko je samo meni poznato, ovo su posebne ograe za stepenice u koje ako mene pitate mozete samo da imate puno poverenje.

  Lea Stankovic
  10.01.2017 09:10

  Moje licno misljenje je da sto se tice ovih ograda, u odredjene ambijente one svakako mogu da se uklope.

  Milen Jovanovic
  09.01.2017 08:36

  Moje licno misljenje je da sto se tice ovih ograda, samo treba da se odlucite za kvalitet i da vise nista oko toga ne treba da brinete.

  Simona Vucinic
  20.12.2016 10:42

  Licno, ako mene pitate, veoma je vazno da po ovom pitanju samo potrazite neko provereno mesto. Veoma je bitno da vam kazem da se meni ni malo ne svidjaju staklene ograde za stepenice.

  Filip Milutinovic
  19.12.2016 10:40

  Po pitanju staklenih orgada za stepenice, ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.

  Marta Dencevic
  02.12.2016 12:56

  Po pitanju ove vrste ograda, samo treba u globalu da se potrudite da budu uradjene od bas kvalitetnog stakla.

  Mihajlo Nastasovic
  01.12.2016 12:13

  Po ovom pitanju ako mene pitate, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto. Sva sreca pa je takvih mesta u danasnje vreme puno u Beogradu.

  Ljubinka Sreckovic
  17.11.2016 10:00

  Zaista smatram da je po pitanju staklenih ograda za stepenice najbolje da posetite radnju koja uspesno postoji vec duzi niz godina. To je Steko - ram i predstavlja mesto u koje po ovom pitanju mozete da imate puno poverenje.

  Nikolina Pantelic
  16.11.2016 11:15

  Po pitanju kvaliteta, zaista su staklene ograde za stepnice i vise nego kvalitetne. Naravno, sve zavisi sta vam je stvarno potrebno.

  Jana Stankovic
  27.10.2016 01:05

  Stolarija Markovic je msto koje kao sto sam vec negde i napisala svakako treba da posetite. Sa tim ljudima je veoma lako da se postigne bilo kakav odgovor i zbog toga zbog njih zaista ne treba da oklevate.

  Todor Markovic
  25.10.2016 07:30

  Staklene ograde za stepenice mogu da budu zaista nesto posebno. U to zaista nemate razloga da sumnjate. medjutim, strogo morate da vodite racuna gde ih kupujete. Moja topla preporuka je stolarija Markovic.

  Janko Zivanovic
  01.09.2016 07:23

  Ukoliko planirate da uradite kvalitetnu staklenu ogradu za stepeneice onda je definitivno najbolje rsenje za vas da posetite staklorsca Bivu. To je jednostavno staklorezac u kojeg mozete da imate puno poverenje.

  Petar Jankovic
  29.08.2016 09:27

  Tako je, postaju sve vise popularne ali je jako bitno, presudno da se na adekvatan nacin uklope u ambijent.

  Ivan Stojanovic
  26.08.2016 09:00

  Koliko sam imao prilike da vidim po nekim kucama, staklene ograde za stepenice postaju sve vise nekako popularne. Zbog toga i nisu za svaciji dzep posto poprilinco kostaju.

  Biljana Brankovic
  27.07.2016 09:11

  Mislim da se cene obracunavaju po kvadratu i da je u proseku cena kvadrata od 30 eura pa na vise. Pored toga, veoma je vazno voditi racuna o pravilnom tipu obrade takvih staklenih ograda.

  Marko Petrovic
  22.07.2016 08:39

  Prijatelj moj je pre odredjenog vremena radio staklene ograde za stepenice. Mislim da mu ih je uradio staklorezac Jojic Zeljko. Cene po kojima je uradio su i vise nego povoljne. Mislim da je moj prijatelj sa njima bas bio zadovoljan.

  Dusan Markovic
  24.06.2016 12:38

  Kada sam sredjivao kucu pre nekog vremena, koristio sam staklenu ogradu za stepenice. Dgo sam se dvoumio da li da se opredelim za ovaj tip ograde. zbog cega? Imam malu decu pa sam se bojao da se ne sapletu, padnu i iseku se na nju. Medjutim, uverili su me da je veoma otporna na udarce, tako da nema opasnosti.