Ponekad se može činiti da stepenice lebde u vazduhu, a sve to zahvaljujući materijalu od koga su sačinjene, a to je staklo. Prošlo je vreme raznih skrivenih stepeništa i nepotrebnih hodnika, došla je jedna sasvim nova dimenzija u opremanju eksterijera i enterijera, pri čemu stepeništa postaju atraktivan detalj, koji pronalazi svoju harmoniju sa modernističkim uređenjem okoline. 

 

 

Obično su lep par, oduvek bili, metal i staklo, ili aluminijum i staklo, pri čemu refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma, svakoga ostavlja bukvalno bez teksta i bez daha.

Ograde za stepenice od stakla

Kada vas neko gleda iz prizemlja, kako silazite sa sprata uz pomoć stepenica koje imaju staklenu ogradu, može mu se činiti da hodate kroz vazduh. To sve omogućavaju savremene tehnike savijanja stakla i aluminijumskih cevi, pri čemu se mogu izvesti mnoge, na prvi mah nezamislive vizije dizajnera, koje su proistekle iz kompleksnih računarskih programa gde se oblik kosi sa svim načelima zakona fizike. 

Na taj način, mogu se dobiti ograde koje su u potpunosti sačinjene od stakla, pa se tako čini da stepenice stoje u vazduhu. Ljudi nekada pomisle: “Jao, pa koliko je ovako nešto uopšte sigurno?“, ali reći ćemo vam da iza svega stoje kompleksni statistički proračuni, kao i najnovija tehnologija proizvodnje i ugradnje, pa je svaka nemoguća ideja dizajnera veoma ostvariva.

Staklene ograde su debljine između 16 i 20 mm, pružaju izuzetnu čvrstoću i sigurnost, dok je najbolje kod stakla veliki izbor toniranih i metalik stakala ili sa efektom, pa ćemo dodati i to da uz pravilno održavanje, ovakva ograda može trajati „večno“. Uz kombinaciju kaljeno-laminirano staklo, biće sasvim sigurni i najveći skeptici.

Staklene ograde za stepenice – iskustva

Možemo slobodno reći, da u borbi između materijala, koji je najbolji za ograde, staklo je izašlo kao definitivni pobednik. Pre ere stakla, inox je bio najrašireniji tip ograde. Kombinacija staklo-inox se savršeno uklapa u moderan prostor, dajući pri tome sigurnost i eleganciju, pa niko ko dođe u vaš dom neće biti ravnodušan kada pogleda na staklenu ogradu za stepenice.

 

 

U kombinovanju sa aluminijumskim profilima, staklene ograde za stepenice u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume estetike i arhitektonske standarde. Kao što smo već napomenuli, staklena ograda može biti urađena uz pomoć stakla koje ima različite motive, kao i boje, pa kada je neko prvi put pogleda, ne mora odmah ni uočiti da je u pitanju staklo.

Sama konstrukcija ograde može da bude kombinacija stubića i rukohvata. Savremeni trendovi diktiraju jednostavnu formu, pa se ograde fiksiraju za podlogu na donjoj strani, tačkasto, uz pomoć konektora. 

Nosač stakla se montira na horizontalnu površinu, ali može da se ugradi i na podlogu koja se nalazi pod određenim uglom, gde se staklo prilagođava prema željama kupca. Glavna noseća konstrukcija je prekrivena opšivkom od aluminijumskog profila visokog sjaja.

Ono što je posebno važno naglasiti kada su u pitanju staklene ograde za stepenice, jeste da velika staklena površina stvara utisak maksimalno slobodnog prostora, prati se moderan jednostavni dizajn gde se poseban akcenat stavlja na uklapanje staklene ograde za stepenice sa drugim modernim detaljima koje imate u svojoj kući ili u prostoru u kome radite.

Staklene ograde za stepenice – cena:

Postoje različiti modeli ograda za stepenice, a u zavisnosti šta se sve koristi od materijala, neke od prosečnih cena su sledeće: guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra, nosač stakla, od 13 do 24 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Staklene ograde za stepenice
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2018
Snezana Aleksic

Kada smo sredjivali kucu pre nekog vremena, koristili sam staklenu ogradu za stepenice. Dugo smo se dvoumili da li da se opredelimo za ovaj tip ograde. zbog cega? Imamo malu decu pa smo se bojali da se ne sapletu, padnu i iseku se na nju. Medjutim, uverili su nas da je veoma otporna na udarce, tako da nema opasnosti.

22.02.2017
Ivana Petrovic

Moje licno misljenje je da ove staklene ograde u svakom slucaju moraju debelo da se plate. Sve drugo je daleko manje vazno.

07.02.2017
Petar Jankulovski

Po mom licnom misljenju, sto se tice staklenih ograda za stepenike, najbolje je da se sami odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

06.02.2017
Marina Zivkovic

Mogu samo slobodno da kazem da staklene ograde za stepenice u svakom slucaju moraju debelo da se plate. Sve drugo je manje vazno.

26.01.2017
Stojance Ristovski

Koliko mi se samo cini, staklene ograde za stepenice su ipak nesto sto je posebno iako i nisu bas nekog kvaliteta.

25.01.2017
Jovana Milinkovic

Koliko je samo meni poznato, ovo su posebne ograe za stepenice u koje ako mene pitate mozete samo da imate puno poverenje.

10.01.2017
Lea Stankovic

Moje licno misljenje je da sto se tice ovih ograda, u odredjene ambijente one svakako mogu da se uklope.

09.01.2017
Milen Jovanovic

Moje licno misljenje je da sto se tice ovih ograda, samo treba da se odlucite za kvalitet i da vise nista oko toga ne treba da brinete.

20.12.2016
Simona Vucinic

Licno, ako mene pitate, veoma je vazno da po ovom pitanju samo potrazite neko provereno mesto. Veoma je bitno da vam kazem da se meni ni malo ne svidjaju staklene ograde za stepenice.

19.12.2016
Filip Milutinovic

Po pitanju staklenih orgada za stepenice, ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.

02.12.2016
Marta Dencevic

Po pitanju ove vrste ograda, samo treba u globalu da se potrudite da budu uradjene od bas kvalitetnog stakla.

01.12.2016
Mihajlo Nastasovic

Po ovom pitanju ako mene pitate, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto. Sva sreca pa je takvih mesta u danasnje vreme puno u Beogradu.

17.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Zaista smatram da je po pitanju staklenih ograda za stepenice najbolje da posetite radnju koja uspesno postoji vec duzi niz godina. To je Steko - ram i predstavlja mesto u koje po ovom pitanju mozete da imate puno poverenje.

16.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju kvaliteta, zaista su staklene ograde za stepnice i vise nego kvalitetne. Naravno, sve zavisi sta vam je stvarno potrebno.

27.10.2016
Jana Stankovic

Stolarija Markovic je msto koje kao sto sam vec negde i napisala svakako treba da posetite. Sa tim ljudima je veoma lako da se postigne bilo kakav odgovor i zbog toga zbog njih zaista ne treba da oklevate.

25.10.2016
Todor Markovic

Staklene ograde za stepenice mogu da budu zaista nesto posebno. U to zaista nemate razloga da sumnjate. medjutim, strogo morate da vodite racuna gde ih kupujete. Moja topla preporuka je stolarija Markovic.

01.09.2016
Janko Zivanovic

Ukoliko planirate da uradite kvalitetnu staklenu ogradu za stepeneice onda je definitivno najbolje rsenje za vas da posetite staklorsca Bivu. To je jednostavno staklorezac u kojeg mozete da imate puno poverenje.

29.08.2016
Petar Jankovic

Tako je, postaju sve vise popularne ali je jako bitno, presudno da se na adekvatan nacin uklope u ambijent.

26.08.2016
Ivan Stojanovic

Koliko sam imao prilike da vidim po nekim kucama, staklene ograde za stepenice postaju sve vise nekako popularne. Zbog toga i nisu za svaciji dzep posto poprilinco kostaju.

27.07.2016
Biljana Brankovic

Mislim da se cene obracunavaju po kvadratu i da je u proseku cena kvadrata od 30 eura pa na vise. Pored toga, veoma je vazno voditi racuna o pravilnom tipu obrade takvih staklenih ograda.

22.07.2016
Marko Petrovic

Prijatelj moj je pre odredjenog vremena radio staklene ograde za stepenice. Mislim da mu ih je uradio staklorezac Jojic Zeljko. Cene po kojima je uradio su i vise nego povoljne. Mislim da je moj prijatelj sa njima bas bio zadovoljan.

24.06.2016
Dusan Markovic

Kada sam sredjivao kucu pre nekog vremena, koristio sam staklenu ogradu za stepenice. Dgo sam se dvoumio da li da se opredelim za ovaj tip ograde. zbog cega? Imam malu decu pa sam se bojao da se ne sapletu, padnu i iseku se na nju. Medjutim, uverili su me da je veoma otporna na udarce, tako da nema opasnosti.