Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Staklene balkonske ograde
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Staklene balkonske ograde

„Balkoni, balkoni na suncu pozivaju, na njima se ptice i cveće umivaju...“ Ovako kaže čuveni Zdravko Čolić, a mi ćemo dodati da su balkoni mesta na kojima se ispija mirisna kafica, sa njih miriše raznobojno cveće, a i serenada, kao vrhunac ljubavne romantike, obično se izvodi uz gitaru i pevanje ispod balkona.

 

 

Naravno, sve će biti još lepše i živopisnije ako su balkoni moderni, atraktivni, izrađeni po poslednjem kriku arhitekture. Ako želite tako nešto, rešenje je jednostavno – birajte staklene balkonske ograde.

Staklene ograde za balkone

Nekada su bili popularni balkoni izrađeni od drugih materijala, ali staklo polako preuzima primat, prateći moderne arhitektonske trendove u kojima se akcenat stavlja na jednostavnost i eleganciju.

Sa balkona, koji ima staklenu ogradu, pruža vam se širok pogled, bilo da se nalazite u centru milionskog grada na nekom visokom spratu, bilo da imate kuću na moru, pa želite pogled prema pučini. 

U svakom slučaju, balkoni sa staklenom ogradom stvaraju utisak otvorenosti savremenog čoveka prema okolini, dok vam istovremeno garantuju visoki stepen sigurnosti.

Zaista, balkon ograđen na ovaj način, u pravom smislu te reči, ukras je objekta na kome se nalazi. Niko ko bude video takav balkon neće ostati ravnodušan. Sa svojim neospornim kvalitetima, ovakve ograde podižu čitavom objektu funkcionalnu, estetsku, ali i finansijsku vrednost.

U samoj praksi, stakleni balkoni su se pokazali kao vrhunski po kvalitetu, estetici i sigurnosti. Staklene ograde se prave od laminiranog stakla, ali se ipak najčešće koristi kaljeno staklo.

Prednosti staklenih balkonskih ograda

Laminirano staklo je staklo koje je sastavljeno od više delova, koji su međusobno povezani specijalnom folijom. Ona je obično providna, međutim može se odabrati i u boji, ako više volite tako. Na koji način nas štiti laminirano staklo? Recimo, došlo je do loma stakla. U tom slučaju, staklo se neće raspršiti na sve strane, već ova folija pruža zaštitu u tom smislu što svi delići stakla ostaju vezani za nju.

 

 

Napomenuli smo da je kaljeno staklo najčešći izbor kod staklenih balkonskih ograda. Kada se staklo kali, ono postaje oko pet puta čvršće nego obično staklo, a u situaciji kada bi došlo do loma ovog stakla, ono će se raspršiti u mnogo sitnih komadića, ali je poenta u tome što ti komadići polomljenog stakla imaju tupe rubove, pa niko ne može biti povređen.

Ovo su samo hipoteze, do loma stakla nikada ne mora ni doći, mi želimo samo da vas upoznamo sa elementima sigurnosti kada su u pitanju staklene ograde za balkone.

Mnoge naše čitaoce verovatno će zanimati boje, jer staklo ne mora uvek biti providno, iako je to najčešći izbor kupaca. Dakle, možete birati opal ili mutno staklo, sivo, zeleno, boju bronze i plavo staklo. Sada pokušajte ove divne nijanse da zamislite na svojoj novoj balkonskoj ogradi od stakla.

Možda neki kupci vole kombinaciju i drugih materijala uz samo staklo, pa se može odabrati inox, aluminijum, drvo i čelik.

Od vaših želja do realizacije ponekad stoji samo jedan korak – a to je vaša odluka da želite lepoticu koja je opisana u našem tekstu, u vidu staklene bakonske ograde!

Staklene balkonske ograde – cena:

Radi lakše orijentacije, izdvoićemo prosečne cene elemenata i profila koji se koriste za izradu staklenih ograda: nosač stakla, od 13 do 24 evra, guma za staklo u proseku 23 evra, pokrivni profil od aluminijuma, prosečna cena 18 evra i rukohvat za staklo od aluminijuma u proseku oko 30 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

04.08.2018
Marina Dakic

Staklene balkonske ograde su na prvom mestu namenjene stanovima. Sto se tice cena ili nekih drugih detalja, moza bi najbolje bilo da pitate nekog staklorezca kojia ima iskustva u ovom radu.

23.02.2017
Ivana Petrovic

Sto se mene licno tice, po mnogim pitanjima su ovo i vise nego kvaltietne ograde.

22.02.2017
Ivana Petrovic

Ako pricamo o staklenim balkonskim ogradama, one jesu bas onako skupe ali se zato svaki dinar isplate.

07.02.2017
Marina Zivkovic

Pre svega, za dobru staklenu balkonsku ogradu vam je potreban i dobar staklorezac na prvom mestu.

06.02.2017
Jovana Milinkovic

Ako ste vec odlucili da uradite staklenu balkonsku ogradu onda u svakom slucaju treba debelo da je platite.

26.01.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da znate da je veoma bitno da se opredelite za kvalitet. Ali se uvek moze postaviti pitanje sta je to kvalitet.

25.01.2017
Lea Stankovic

Koliko mi je samo poznato, staklene balkonske ograde, su sigurno nesto u sta mozete da imate puno poverenje.

10.01.2017
Simona Vucinic

Sto se mene licno tice, ovo su ipak posebne ograde ali je problem u tome sto su veoma skupe tako da nisu za svaciji dzep.

09.01.2017
Stojance Ristovski

Moje licno misljenje je da su ovo ograde koje su pre svega namenjene za zgrade, pa tek onda za kuce. Tako da one po meni ipak nemaju neku posebnu atraktivnost.

20.12.2016
Marta Dencevic

Meni se licno staklene balkonsk ograde ne svidjaju ali bas iz tog razloga smatram da je po ovom pitanju zaista i vise nego potrebno da proverite neko dobro i kvalitetno mesto.

19.12.2016
Milen Jovanovic

Ako mene licno pitate, po pitanju staklenih balkonskih ograda, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da brinete.

02.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Mislim da je u ovom trenutku i vise nego bitno da naglasim koliko samo staklene balkonske ograde, moraju da budu uradjene od kvalitetnog stakla.

01.12.2016
Filip Milutinovic

Ako mene pitate, ja da sam sada u nekoj dobroj finansijskoj situaciji, ja bih se odmah odlucio da uradim neku stvarno dobru i kvalitetnu balkonsku ogradu.

17.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju staklenih balkonskih ograda samo treba da posetite staklorezca Parsol. To je jedno veoma poznato mesto u Beogradu po visegodisnjoj tradiciji i uspehu.

16.11.2016
Jana Stankovic

Zaista po pitnaju staklenih balkonskih ograda ne trebad a ima neke velike nedoumice. Najbolje je da posetite preduzece L.V. sistemu ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.

27.10.2016
Biljana Brankovic

KOliko sam cula a uglavnom do mene dodju ispravne informacije, stolarija Markovic je u ovom trenutku sinonim za staklene balkonske ograde u koje jednostavno mozete u svakom slucaju da imate puno poverenje.

25.10.2016
Mihajlo Nastasovic

Staklene balkonske ogradu su nesto sto veoma moze da poboljsa izgled vaseg stanaI zbog toga u njihov kvalitet zaista ne treba da sumnjate. Samo treba da izaberete pravo mesto gde cete da ih uradite. Moja topla preporuka je iskljucivo stolarija Markovic.

01.09.2016
Todor Markovic

Po pitnjau kvalitetnih staklenih balkonskih ograda, svima mogu da preporucim staklorezca sa Cukarice Bivu. To je staklorezac koji je zaista vrhunski profesionalac u svom poslu i koji zaista sve svoje usluge veoma profesionalno pruza.

29.08.2016
Janko Zivanovic

Po pitanju staklenih balkonskih ograda u svakom slucaju je najbolje resenje za vas da se posavetujete sa staklorezackom radnjom Mus u koju mozete imati puno poverenje da ce svaki posao uraditi kvalitetno.

26.08.2016
Petar Jankovic

Ukoliko planirate da uradite neku kvalitetnu staklenu ogradu, onda treba da budet spremni da izdvojite minumum nekoliko stotina erua. Cene su naravno skupe ali su na kraju to poprilicno lepe ograde.

27.07.2016
Marko Petrovic

Ima u dnasnje vreme dosta staklorezaca koji bi na kvalitetan nacin mogli da urade staklenu balkonsku ogradu. Pre svega, mogu da pohvalim staklorezacku radnju Biva koja je poznato po svom kvalitetu i pouzdanosti.

22.07.2016
Dusan Markovic

Staklene balkonske ograde su na prvom mestu namenjene stanovima. Sto se tice cena ili nekih drugih detalja, moza bi najbolje bilo da pitate nekog staklorezca kojia ima iskustva u ovom radu.

22.06.2016
Ivan Stojanovic

Deluju dosta otmeno i fensi. Koja bi bila cena istih? da li postoji neko mesto gde bi mogle kvalitetno da se urade? nekako mi se ceni da u danasnjoj arhitekturi i gradjevini poprilicno dominiraju.