Dodaj firmu

Stakla za retrovizor NOLE Auto stakla

Kompletan paket usluga kada su auto stakla u pitanju od prodaje kvalitetnih auto stakala, do montaže, demontaže i reparacije na teritoriji Zemuna i okoline.
Pročitaj više

Ugrinovačka 102a
Zemun, Beograd

Stakla za retrovizor Autoglass PJ

Autoglass PJ auto stakla bave se prodajom i ugradnjom auto stakala za sve tipove vozila
Pročitaj više

Tabanovačka 4a
Voždovac, Beograd

Stakla za retrovizor AC Opačić

AC Opačić se bavi montažom i popravkom auto stakala. U ponudi imamo najkvalitetnija vetrobranska, bočna i zadnja stakla. Takođe, radimo reparaciju vetrobranskog stakla ukoliko su oštećenja do 3 cm. Uradite zamenu ili reparaciju stakla na vreme. Mislite na svoju bezbednost, AC Opačić auto stakla
Pročitaj više

Cara Lazara 3g
Obrenovac, Beograd

Stakla za retrovizor Auto Deki

Stručan i iskusan kadar servisa Auto Deki na profesionalan način će obaviti zamenu stakala, pa će vaš limeni ljubimac izgledati novo kao i prvoga dana kada ste ga kupili.
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

Stakla za retrovizor Knežević

Nezavisno da li se radi o oštećenju na vetrobranskom, zadnjem ili bočnom staklu Vašeg vozila, auto stakla Knežević su pravi izbor za Vas. U našem moderno opremljenom servisu vršimo zamenu, ugradnju i reparaciju auto stakala najnovijom tehnologijom koja štedi novac.
Pročitaj više

Ibarski put bb
Čukarica, Beograd

Stakla za retrovizor AS Auto Stakla

AS AUTO STAKLA je najsavremeniji servis koji se bavi ugradnjom, zamenom i reparacijom auto stakala. Nalazi se u Zemunu a uz svako staklo dobijate i sertifikat koji je ugraviran u staklo kao garancija kvaliteta.
Pročitaj više

Milana Nedeljkovića 9, Plavi horizonti
Zemun, Beograd

Stakla za retrovizor BGD AUTO GLASS

Osnovna delatnost servisa BGD AUTO GLASS je prodaja, zamena i popravka auto stakala za sve marke i tipove vozila. U našem radu koristimo stakla renomiranih proizvođača, a na radove dajemo GARANCIJU koja važi dokle god je vozilo na točkovima.
Pročitaj više

Lijačka 1
Voždovac, Beograd

Stakla za retrovizor Era Glass

Auto stakla Era Glass nalazi se u naselju Karaburma, opština Palilula u Beogradu i vrši prodaju i ugradnju auto stakala, popravku auto stakla, reparaciju auto stakla
Pročitaj više

Mirijevski bulevar 9v
Palilula, Beograd

Stakla za retrovizor Novus2 - Laza

Auto stakla Novus2 - Laza se nalazi na adresi Zrenjaninski put bb, Borča.
Pročitaj više

Zrenjaninski put bb
Borča, Beograd

Stakla za retrovizor su jako vazna. Retrovizor je veoma mali, ali izuzetno važan deo vašeg četvorotočkaša, od koga često zavisi sigurnost u vožnji. Postoje spoljašnji levi i desni retrovizor, kao i unutrašnji. 

Oni se drugačije nazivaju – vozačka ogledala. Kod njih je zanimljivo što oni ne prikazuju baš tačnu sliku, odnosno, oni će vam pokazivati objekte da su udaljeniji nego što stvarno jesu. To se događa zbog zakrivljenosti sočiva, odnosno, retrovizori su parabolični. Ovo je važno iz razloga što na taj način, retrovizori obuhvataju veći prostor.

Pri tome, unutrašnji retrovizor najrealnije prikazuje objekte. Spoljni levi retrovizor pokazuje objekte udaljenije nego što jesu, a desni još udaljenije nego levi.

Stakla za retrovizore

Kao i svaki drugi deo na našem četvorotočkašu, i retrovizor može da se ošteti, polomi i da mu je neophodna popravka ili zamena. Dovoljno je samo da se malo nepažljivije parkirate i eto štete. 

Sa oštećenim retrovizorom, ne možemo voziti, jer on igra važnu ulogu kod skretanja i vožnje unazad. U prodaji se mogu pronaći kompletni retrovizori, ali i oni bez kućišta i stakla ogledala za ovaj deo. Takođe, postoje obični retrovizori ali i oni preklopivi i sa žmigavcima ili bez njih.

Može da se dogodi da vam naprsne staklo na retrovizoru i da to ne izgleda kao neko veliko oštećenje. Ipak, najbolje je da vi sami ne odlučujete o tome koliko je šteta ozbiljna, već da odmah odvezete limenog ljubimca u auto servis. 

Voziti sa napuklim retrovizorom je vrlo nesigurno, pošto taj deo ima važnu funkciju kod bezbednosti u saobraćaju, kako vaše tako i svih drugih učesnika.

Staklo za retrovizor

U najvećem broju slučajeva, stručno osoblje auto servisa moći će da sanira štetu na vašem retrovizoru, pa ćete uštedeti novac jer nećete morati da kupujete nov deo.

Inače, dobro je da znate da postoji nekoliko vrsta stakala za retrovizor i to su ravno, konveksno i belo staklo. Jasno je da svaka marka i tip automobila zahtevaju ogledalo namenjeno njima.

Zamena stakla za retrovizor

Ipak, ponekad je oštećenje tako veliko da se popravka retrovizora ne isplati. Pošto majstor u auto servisu bude procenio štetu, predložiće vam ugradnju novog dela. 

Kod proizvodnje retrovizora, posebna pažnja se poklanja sečenju, da bi se sačuvali grejači retrovizora, koji su u hladnim zimskim mesecima, kada je temperatura ispod nule, od velike pomoći. Svakako ne želite da pre nego što startujete auto pre polaska na posao, morate da grebete led sa ovog dela vašeg ljubimca.

Postoje vozači koji kupe retrovizor koji im je potreban, pa pokušavaju sami da isti zamene. Potrebno je znati da ovakav posao, ma koliko delovao jednostavan, ipak traži znanje i iskustvo, pa se lako može dogoditi da nepravilno podesite ovaj deo, što će vam kasnije otežavati vožnju i svakako nećete biti opušteni i mirni, kao kada zamenu retrovizora obave stručna lica.

Stakla za retrovizor – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti, zavisi od toga da li će biti dovoljna popravka ili je neophodna zamena retrovizora. U tom smislu, zamena će koštati od 2500 do 3500 dinara, a popravka stakala, u proseku 1800 dinara, što sve zavisi od stepena oštećenja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane