Stakla za retrovizor su jako vazna. Retrovizor je veoma mali, ali izuzetno važan deo vašeg četvorotočkaša, od koga često zavisi sigurnost u vožnji. Postoje spoljašnji levi i desni retrovizor, kao i unutrašnji. 

Pročitaj više

Izaberite neki od servisa za auto stakla gde mozete raditi popravku STAKLA ZA RETROVIZOR

Beograd

Inter auto glass - Auto stakla
Inter auto glass - Auto stakla
Patrijarha Dimitrija 24
Rakovica
Beograd Pozovi

Profesionalnu ugradnju, montažu i demontažu svih vrsta auto stakala inter auto glass možete dobiti u Rakovici u auto glass servisu....
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena
Autoglass PJ auto stakla
Autoglass PJ auto stakla
Tabanovačka 4a
Voždovac
Beograd Pozovi

Autoglass PJ auto stakla bave se prodajom i ugradnjom auto stakala za sve tipove vozila...
Pročitaj više

5.0 | 3 ocena
AC Opačić auto stakla
AC Opačić auto stakla
Cara Lazara 3g
Obrenovac
Beograd Pozovi

AC Opačić se bavi montažom i popravkom auto stakala. U ponudi imamo najkvalitetnija vetrobranska, bočna i zadnja stakla. Takođe, radimo reparaciju vetrobranskog stakla ukoliko su oštećenja do 3 cm. Uradite zamenu ili reparaciju stakla na vrem...
Pročitaj više

5.0 | 3 ocena
Zamena originalnog auto stakla preko kasko osiguranja - Auto Deki
Zamena originalnog auto stakla preko kasko osiguranja - Auto Deki
Svete Milutinovića 2
Čukarica
Beograd Pozovi

Stručan i iskusan kadar servisa Auto Deki na profesionalan način će obaviti zamenu stakala, pa će vaš limeni ljubimac izgledati novo kao i prvoga dana kada ste ga kupili....
Pročitaj više

5.0 | 1 ocena

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na popravku STAKLA ZA RETROVIZOR

Tehnički pregled za putnička vozila
Akcija -20% 3600 Din.

Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!

Auto stakla Knežević
Auto stakla Knežević
Radnička 23
Čukarica
Beograd Pozovi

Nezavisno da li se radi o oštećenju na vetrobranskom, zadnjem ili bočnom staklu Vašeg vozila, auto stakla Knežević su pravi izbor za Vas. U našem moderno opremljenom servisu vršimo zamenu, ugradnju i reparaciju auto stakala najnovijom tehno...
Pročitaj više

4.7 | 11 ocena
AS Auto Stakla
AS Auto Stakla
Milana Nedeljkovića 9, Plavi horizonti
Zemun
Beograd Pozovi

AS AUTO STAKLA je najsavremeniji servis koji se bavi ugradnjom, zamenom i reparacijom auto stakala. Nalazi se u Zemunu a uz svako staklo dobijate i sertifikat koji je ugraviran u staklo kao garancija kvaliteta....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
BGD AUTO GLASS
BGD AUTO GLASS
Lijačka 1
Voždovac
Beograd Pozovi

Osnovna delatnost servisa BGD AUTO GLASS je prodaja, zamena i popravka auto stakala za sve marke i tipove vozila. U našem radu koristimo stakla renomiranih proizvođača, a na radove dajemo GARANCIJU koja važi dokle god je vozilo na točkovima...
Pročitaj više

5.0 | 9 ocena
Auto stakla Era Glass
Auto stakla Era Glass
Mirijevski bulevar 9v
Palilula
Beograd Pozovi

Auto stakla Era Glass nalazi se u naselju Karaburma, opština Palilula u Beogradu i vrši prodaju i ugradnju auto stakala, popravku auto stakla, reparaciju auto stakla...
Pročitaj više

3.6 | 16 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Auto stakla Euroglass service
Auto stakla Euroglass service
Visnjicka 25, Beograd
Palilula
Beograd Pozovi

...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Auto stakla Novus2 - Laza
Auto stakla Novus2 - Laza
Zrenjaninski put bb
Beograd Pozovi

...
Pročitaj više

5.0 | 11 ocena

Šabac

Auto stakla Novus Auto Glass
Auto stakla Novus Auto Glass
Vase Pelagića 63
Šabac Pozovi

Auto stakla Novus Auto Glass namenjena su svima koji žele samo najbolje za svoje vozilo. Kao domaći lider, naša firma može da ponudi popravku, ugradnju i prodaju auto stakala za više od 50 svetskih proizvođača, kamiona i drugih komercijalni...
Pročitaj više

5.0 | 7 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Pančevo

RR Glass
RR Glass
Maršala Tita 61a
Pančevo Pozovi

Domen naših usluga ogleda se u proizvodnji i ugradnji najrazličitijih vrsta stakala za motorna vozila, kuće, stanove, kancelarije i građevinske objekte...
Pročitaj više

4.9 | 10 ocena

Stakla za retrovizor su jako vazna. Retrovizor je veoma mali, ali izuzetno važan deo vašeg četvorotočkaša, od koga često zavisi sigurnost u vožnji. Postoje spoljašnji levi i desni retrovizor, kao i unutrašnji. 

Oni se drugačije nazivaju – vozačka ogledala. Kod njih je zanimljivo što oni ne prikazuju baš tačnu sliku, odnosno, oni će vam pokazivati objekte da su udaljeniji nego što stvarno jesu. To se događa zbog zakrivljenosti sočiva, odnosno, retrovizori su parabolični. Ovo je važno iz razloga što na taj način, retrovizori obuhvataju veći prostor.

Pri tome, unutrašnji retrovizor najrealnije prikazuje objekte. Spoljni levi retrovizor pokazuje objekte udaljenije nego što jesu, a desni još udaljenije nego levi.

Stakla za retrovizore

Kao i svaki drugi deo na našem četvorotočkašu, i retrovizor može da se ošteti, polomi i da mu je neophodna popravka ili zamena. Dovoljno je samo da se malo nepažljivije parkirate i eto štete. 

Sa oštećenim retrovizorom, ne možemo voziti, jer on igra važnu ulogu kod skretanja i vožnje unazad. U prodaji se mogu pronaći kompletni retrovizori, ali i oni bez kućišta i stakla ogledala za ovaj deo. Takođe, postoje obični retrovizori ali i oni preklopivi i sa žmigavcima ili bez njih.

Može da se dogodi da vam naprsne staklo na retrovizoru i da to ne izgleda kao neko veliko oštećenje. Ipak, najbolje je da vi sami ne odlučujete o tome koliko je šteta ozbiljna, već da odmah odvezete limenog ljubimca u auto servis. 

Voziti sa napuklim retrovizorom je vrlo nesigurno, pošto taj deo ima važnu funkciju kod bezbednosti u saobraćaju, kako vaše tako i svih drugih učesnika.

Staklo za retrovizor

U najvećem broju slučajeva, stručno osoblje auto servisa moći će da sanira štetu na vašem retrovizoru, pa ćete uštedeti novac jer nećete morati da kupujete nov deo.

Inače, dobro je da znate da postoji nekoliko vrsta stakala za retrovizor i to su ravno, konveksno i belo staklo. Jasno je da svaka marka i tip automobila zahtevaju ogledalo namenjeno njima.

Zamena stakla za retrovizor

Ipak, ponekad je oštećenje tako veliko da se popravka retrovizora ne isplati. Pošto majstor u auto servisu bude procenio štetu, predložiće vam ugradnju novog dela. 

Kod proizvodnje retrovizora, posebna pažnja se poklanja sečenju, da bi se sačuvali grejači retrovizora, koji su u hladnim zimskim mesecima, kada je temperatura ispod nule, od velike pomoći. Svakako ne želite da pre nego što startujete auto pre polaska na posao, morate da grebete led sa ovog dela vašeg ljubimca.

Postoje vozači koji kupe retrovizor koji im je potreban, pa pokušavaju sami da isti zamene. Potrebno je znati da ovakav posao, ma koliko delovao jednostavan, ipak traži znanje i iskustvo, pa se lako može dogoditi da nepravilno podesite ovaj deo, što će vam kasnije otežavati vožnju i svakako nećete biti opušteni i mirni, kao kada zamenu retrovizora obave stručna lica.

Stakla za retrovizor – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti, zavisi od toga da li će biti dovoljna popravka ili je neophodna zamena retrovizora. U tom smislu, zamena će koštati od 2500 do 3500 dinara, a popravka stakala, u proseku 1800 dinara, što sve zavisi od stepena oštećenja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Uros Filipovic
  27.10.2018 10:52

  Ukoliko trazite kvalitetna stakla za retrovizor, onda je u svakom slucaju najbolje resnje ez avas da posetite Carglass. To je mesto u koje mozete imati puno poverenje a i sa cenama su poprilicno pristupacni.

  Ivana Petrovic
  14.09.2017 11:52

  Kada pricamo o staklima za retrovizor, najvaznije od svega je to da kako god da okrenete, ona moraju da se lepo plate da bi mogla da imaju neku svoju svrhu i znacenje. Sve druge stvari su samo gubljenje vremena.

  Milen Jovanovic
  19.05.2017 07:09

  U svakom slucaju moraju ova stakla da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena sto se mene licno tice i nista vise od toga.

  Marina Zivkovic
  06.05.2017 10:42

  koliko samo mogu da vidim, teskod a po ovom pitanju postoje neka mnogo losa stakla.

  Filip Milutinovic
  22.04.2017 07:59

  Ukoliko po meni nesto valja u celoj prici onda su to stakla za retrovizor. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Jovana Milinkovic
  10.04.2017 11:26

  U svakom slucaju ona moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Mihajlo Nastasovic
  23.03.2017 08:30

  U svakom slucaju ova stakla moraju da se posebno plate. To po meni nista ne treba da vas cudi.

  Lea Stankovic
  09.03.2017 11:07

  Naravno da je sto se ovoga tice, kvalitet i vise nego vazan. Nemate sta tu previse da sumnjate.

  Todor Markovic
  06.03.2017 05:14

  Ovakva jedna stakla su u svakom slucaju pre ili kasnije svima potrebna.

  Simona Vucinic
  05.03.2017 08:08

  Ona u svakom slucaju moraju dosta da kostaju.

  Janko Zivanovic
  15.02.2017 07:00

  U svakom slucaju je osnovni problem u tome sto ova stakla moraju dobro da se plate.

  Marta Dencevic
  01.02.2017 10:17

  Nama su nekolik puta do sada stradala stakla za retrovizore. jedino je stvar u tome sto ona zapravo i nisu previse skupa.

  Petar Jankovic
  19.01.2017 02:21

  Koliko mi se samo cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili onda se sigurno necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  30.12.2016 08:13

  Sto se tice ove vrste stakla, ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  13.12.2016 10:49

  Ukoliko trazite neka bas dobra stakla za retrovizore, samo treba da znate da je po tom pitanju potrebno da obidjete najmanje 5 - 6 auto otpada kako biste nasli ono sto vam se zaista potrebno.

  Nikolina Pantelic
  25.11.2016 04:42

  Po mom misljenju po pitanju stakla za retrovizor, samo treba da posetite mesto kojes e zove Glass Kucic i tamo se oko svega iz prve ruke raspitate.

  Jana Stankovic
  08.11.2016 12:46

  Veoma povoljna stakla za retrovizor mozete da pronadjete u servisu Era Glass u koji zaista mozete da imate puno poverenje.

  Marko Petrovic
  19.09.2016 10:02

  Koliko treba da izdvojite za staklo za retrovizor, zavisi od dosta faktora. Pre svega, zavisi od toga o kom tipu vozila se radi.

  Dusan Markovic
  16.08.2016 09:26

  Ukoliko trazite kvalitetna stakla za retrovizor, onda je u svakom slucaju najbolje resnje ez avas da posetite Carglass. To je mesto u koje mozete imati puno poverenje a i sa cenama su poprilicno pristupacni.