Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sredstva protiv buđi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sredstva protiv buđi

U svakodnevnom životu, svaka porodica u svom stanu ili kući proizvodi određenu količinu vodene pare tako što obavlja uobičajene aktivnosti poput kuvanja, tuširanja ili možda sušenja veša unutar prostora. Ipak, najčešći razlog da vam se pojave vlaga i buđ na zidovima je loša izolacija objekta u kome živite ili radite.

 

 

Ono što je veoma važno naglasiti, to je da vlažni zidovi nisu samo estetski nedopadljivi, već vlaga ozbiljno preti da naruši vaše zdravlje, ako ovaj problem ne rešite u što kraćem roku.

Sredstva protiv vlage

Možda ste se nekada zapitali, kako se pojavljuje buđ? Naime, za to je potrebno da budu ispunjena tri uslova a to su postojanje suvišne vlage u prostoriji, hladne površine na zidovima i plafonima, kao i „hrana“ za mikrospore buđi u boji kojom su zidovi i plafoni premazani.

Interesantno je da su ovi uslovi za nastanak buđi povezani, pa je dovoljno da elimišete samo jedan i da prekinete lanac stvaranja buđi. 

Međutim, ako je situacija takva da vam je vlaga već stvorila određene probleme, potrebno je da u odabranoj farbari kupite sredstva koja će se uspešno izboriti sa njom. Na tržištu se nalaze preparati koji sprečavaju stvaranje kondenza, i stavljaju se na zidove.

Potrebno je da znate da nije svejedno kako se ovo zaštitno sredstvo nanosi. Nanećete premaz na najhladnije delove zida na kojima se kondenz javlja. Pošto se te površine jednostavno premažu, na taj način se stvara tanak film, koji akumulira toplotu iz grejane prostorije, i tako zagrejan podiže temperaturu površine zida za nekoliko stepeni.

Tako se postiže, da delovi zidova i plafona koji su premazani zaštitnim sredstvom protiv vlage, više nisu najhladnije površine, pa se zahvaljujući tome, ona na njima više ne može stvarati. 

 

Sredstva protiv buđi – iskustva

Kao što vidimo, ceo proces nastanka buđi može da se spreči samo ako zagrejete vaše zidove i to uz pomoć zaštitnih sredstava. Hladne površine zidova su idealne da se na njima stvara kondenz, jer da bi se suvišna vlaga iz vazduha kondenzovala na nekoj površini, potrebno je da ta površina bude hladnija od susedne.

Verovatno ste primetili da se to najčešće dešava u uglovima prostorije, gde se stvaraju takozvani hladni mostovi. To su obično spojevi betonskih elemenata sa zidom od cigle ili bloka. Beton ima osobinu da brže provodi hladnoću od cigle, pa iz tog razloga na unutrašnjoj površini biva hladniji, što sve stvara uslove za nastanak kondenza. 

Sredstva protiv buđi su u tečnom stanju, i premazuju se preko površine na kojoj se kondenz stvara, pa će u nanetom sloju zaštitnog sredstva doći do apsorpcije toplote iz grejane prostorije, te se na taj način temperatura hladnijeg dela zida ili plafona, podiže za oko četiri do pet stepeni. 

Na ovaj način se otklanja uzrok zbog kojeg se vodena para na tom mestu kondenzuje. Da biste zaštitili svoje i zdravlje svojih ukućana, neophodno je da eliminišete vlagu upotrebom sredstava namenjenih u tu svrhu, pa se kod osoblja odabrane farbare dodatno možete raspitati oko karakteristika i načina upotrebe.

Sredstva protiv buđi – cena:

Cene sredstava protiv buđi u proseku se kreću oko 1600 dinara, za pakovanja od 750 ml. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta.    

Iskustva i preporuke posetilaca

19.07.2018
Zeljana Jeremic

Budj je nesto sto je jako veliki i dosadan neprijatelj skoro u svakom domu. Ja se vec nekoliko emeeci borim sa budji koja mi se javlja u kupatilu zbog velike kolicine vlage. Koristila sam razna stedstva protiv budji ali ona se uvek vracala. U farbarai terca ton pronasla sam sredstvo protiv budji koje se zove Savo i resila problem. Vev dva meseca zidovi su cisti a budj se ne pojavljuje.

08.08.2017
Marta Dencevic

Mislim da u svakom pogledu, sredstva protiv budji nikako ne mogu da vam nesto preterano pomognu. Samo je veoma bitno da se unapred dobro raspitate koliko zapravo traje dejstvo ovih proizvoda i koliki je to prosto koji oni stite.

26.04.2017
Janko Zivanovic

Mnogo je ovakvih razlicitih preparata na nasem trzistu ali je u svakom slucaju daleko malo kvaliteta.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sva sreva pa su u dananje vreme ova sredstav zaista nesto sto vrede.

29.03.2017
Petar Jankovic

Po meni ona moraju da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Sto se ovih sredstava tice, pre ili kasnije kvalitet moze da dodje u prvi plan.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Koliko mi se samo cini, ovo je i vise nego posebno sredstvo. Sve drugo je daleko losije resenje.

06.02.2017
Jana Stankovic

Ako vec mislite da ce ta neka posebna sredstva nesot puno da vam pomognu. Grdno se varate. Sve drugo je pod znakom pitanja.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, ova sredstava mogu da budu bas onako kvalitetna. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Ipak postoji veoma veliki broj razlicitih sredstava na nasem trzistu ali je ipak najbolje resenje kada biste dobili neku preporuku.

19.12.2016
Vladan Vasic

da li trajno otrklanja budj posto kod mene tece voda sa plafona tj. kosina potkrovlja i da li moram ponovo da krecim

19.12.2016
Vladan Vasic

da li trajno otrklanja budj posto kod mene tece voda sa plafona tj. kosina potkrovlja i da li moram ponovo da krecim

19.12.2016
Vladan Vasic

da li trajno otrklanja budj posto kod mene tece voda sa plafona tj. kosina potkrovlja i da li moram ponovo da krecim

30.08.2016
Dusan Markovic

Koliko je meni poznato na nasem trzistu postoje razlicita sredstva protiv budji ali je malo kvalitentih. Zbog toga je najbolje da se posavetujete kod nekog ko je vec imao iskustvo po pitanju upotrebe nekog prakticnog sredstva na ovom planu.