Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Šrafovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Šrafovi

Svim majstorima ali i onim veštim domaćinima koji obožavaju sitne popravke po kući, pri skoro svakoj intervenciji biće potrebni šrafovi. 

 

 

Gotovo uobičajena je slika gde majstor stoji na merdevinama a „u zubima“ drži eksere i šrafove, da bi mu obe ruke bile slobodne.

Prodaja šrafova

Ako ste ikad zavirili u alat profesionalaca, onda ste tamo videli more šrafova. Svi su različiti: neki su manji i tanji, drugi su veći i deblji ili obratno... Sigurno ste tom prilikom pomislili da je potrebno zavidno znanje da bi se svi ti delovi upotrebili na pravi način.

Tako dolazimo do pitanja – kakvi sve šrafovi postoje? Krenimo redom.

Šrafovi za ivericu

Kao što im i ime kaže, ovakva vrsta šrafova se koristi u industriji nameštaja, budući da je veliki broj regala, plakara, garderobera i slično, izrađen upravo od oplemenjene iverice. To je materijal koji ima ekonomski vrlo prihvatljivu cenu, dolazi nam u raznim bojama i nijansama, pa se ljudi često odlučuju za njega. 

Da bi se uopšte napravio takav komad nameštaja, biće potrebni šrafovi specijalno namenjeni za ivericu. Takođe, pri montaži, koriste se u kombinaciji sa tiplovima. Drugi naziv po kome su poznati je iver šraf.

Samourezivi šrafovi

Ovakvi šrafovi se koriste za metal, i poznati su kao lim šrafovi. Oblik glave šrafa može biti cilindričan, šestougaoni ili konusan. Mogu biti sa i bez burgije na vrhu.

 

Šraf za gipsane ploče

Oni se koriste za drvene i metalne podkonstrukcije. Šraf za gipsane ploče je sa burgijom na vrhu. 

Mašinski šrafovi

Mašinski šrafovi poseduju šestougaonu glavu, izrađeni su od čelika, a prave se po određenim standardima. Imaju navoj po celoj dužini ili delimičan navoj. Takođe, mašinski šrafovi se rade i sa upuštenom ili cilindričnom glavom. 

Torban šrafovi

Kao i prvopomenuti šrafovi od iverice, torban šrafovi se koriste u industriji nameštaja ili za vezu drveta i metala. Među majstorima su poznati i kao salonit šrafovi, koriste se za drvene konstrukcije ili u kombinaciji sa tiplovima pri montaži na zid. 

Zanimljivosti o šrafovima

Poznato je da nije baš jednostavno baratati šrafovima kada radite na visini, a sličan primer smo naveli na početku našeg teksta. Da biste dobro obavili posao, a pri tome imali slobodne ruke, u tu svrhu se može koristiti narukvica od poliamida. 

Kako ona „radi“? Naravno, narukvica je namagnetisana, ona skuplja i drži razne metalne sitnice dok radite. Poseduje čičak traku, uz pomoć koje možete da je podesite prema zglobu ruke, a može biti super poklon za vaše komšije ili rođake koji vole da barataju šrafovima, ali im to ponekad i stvara glavobolje. 

Sve vrste šrafova i šrafovske robe, da li za vaš posao ili za sitne popravke po kući, možete pronaći u ponudi firmi koje su oglašene ispod našeg teksta.

Šrafovi – cena:

Cena šrafova za drvo kreće se od 424 din. sve do 15209 dinara za 1000 komada, a sve u zavisnosti od karakteristka šrafova. Pojedinačna cena šrafova u proseku je od 2-6 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gvožđare ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

12.04.2017
Marta Dencevic

Kako god da okenete, srafovi su nesto sto pre ili kasnije sigurno treba da dodje do izrazaja.

28.03.2017
Filip Milutinovic

Nikada nisam gledao samo da prodjem sto jefitnije. Uvek sam gledakako da dodjem i do kvaliteta.

13.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Zaista su po meni oni nesto posebno. Sve ostalo je sto se mene tice, cisto gubljenje vremena.

22.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se mene licno tice, ukoliko je suditi po kolicini, srafovi nisu ni malo jeftini i bez njih se jednostavno ne moze.

06.02.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, sve je ovo u danasnje vreme postalo poprilicno skupo koliko mi se samo cini. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

06.01.2017
Todor Markovic

Ako nista, bar srafovi nisu nesto preterano skupi u danasnje vreme.

19.12.2016
Jana Stankovic

Po pitanju srafova, samo treba da znate da je veoma bitno da posetite bas neku proverenu gvozdjaru i da vise nista dalje oko toga ne brinete.

01.12.2016
Janko Zivanovic

Koliko mogu samo da vidim, puno je u danasnje vreme gvozdjara koje se veoma strucno bave sa prodajom veoma kvalitetnih srafova.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko su vam potrebni kvalitetni srafovi a opet po veoma povoljnim cenama, onda je ubedljivo najbolje da posetite Expert R. To je prema tome mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.

25.10.2016
Petar Jankovic

Srafovi su roba koja je uvek potrosna. Neka prosecna cena od oko 50 dinara po kilogramu je po meni i vise nego povoljna.

26.08.2016
Ivan Stojanovic

Srafovi imaju siroku upotrebnu vrednost u danasnje vreme. Ako nista, bar u danasnje vrmee ima veliki broj kvalitetnih gvozdjara u Beogradu u kojima mozete kupiti kvalitetne srafove.

22.07.2016
Dusan Markovic

Da, i ja sam cuo za tu gvozdjaru. prijatelj moj kupuje bas na tom mestu. Ja uglavnom sve sto mi je potrebno kupujem u gvozdjari Expert R. Cene su i vise nego povoljne a kvlaitet je takodje veoma dobar. Nekako mi se cini da roba nije toliko kineska.

22.06.2016
Marko Petrovic

kada hocu da kupim kvalitetne srafove onda obicno svoje poverenje ukazem gvozdjariji Gorsla. Imaju poprilicno pristupacne cene i kvalitetnu robu koja se milsim proizvodi negde na zapadu a ne u Kini, kao i obicno.