Penjačke stene Urban Wall

5.0 | 4 ocena
Ulica: Viktora Iga 7
Grad: Beograd
Opština: Savski venac
Penjačke stene Urban Wall
Telefon: 011/
Mobilni: 065/
www.climbing.org.rs

O nama

PENJAČKE STENE URBAN WALL

Penjačke staze "Urban Wall" nalaze se na Savskom vencu, u ulici Viktora Iga broj 7. Veštačka stena za penjanje, namenjena je osobama slobodnog duha, bez obzira na uzrast, pol i kondiciju. Izuzeteno zanimljiv način da utičete na koordinaciju pokreta, samokontrolu, istrajnost i razmišljanje.

Sportsko penjanje na veštačkoj steni, je poduhvat pri kom pojedinac savladava prepreke, odnosno snagom svog tela uspeva da dostigne nezamislive visine. Moć percepcije i snaga uma, važni su faktori koji pomažu sportisti da se suoči sa trodimenzionalnim problemom na veštačkoj steni.

Bilo da je reč o ravnoj ili reljefnoj veštačkoj steni, pozitivno ili negativno nagnutoj, ili potpuno vertikalnoj, kretivnost, umeće, koordinacija pokreta pojedinca dolaze do izražaja. Penjanje na veštačkoj steni zahteva specijalnu sigurnosu opremu za penjanje, čiji je zadatak da osigura bezbednost sportiste.

Oprema za penjanje služi kao potpora i ohrabrenje svakom penjaču, da naustrašivo teži ka visinama. Patike i oprema za penjanje, moraju biti prilagođeni specifičnosti ovog sporta, jer od istih mnogo zavisi uspeh svakoj pojedinca koji odluči da se oproba i aktivno bavi panjenjem na veštačkoj steni.

Hvatovi za penjanje na veštačkoj steni svojim rasporedom i veličinom imaju zadatak da sportisti olakšaju ili otežaju penjanje. Početnici koriste veće i očiglednije hvatove za penjanje, dok kada je reč o profesionalcima, čini Vam se da isti uopše na koriste hvatove za penjanje, odnosno toliko su mali i diskretni.

Oprema za penjanje pri napredovanju ne koristi se pri posebnoj vrsti penjanja prirodnim smerom, na stenama u prirodi, vecć se upotrebljava samo obezbeđenje od padova.

Izrada veštačke stene, usledila je iz potrebe da alpinisti vežbaju za osvajanje ekstremnih planinskih visova. Prilikom izrade veštačke stene, obraća se pažnja na težinu puta, odnosno raspored hvatova, nagiba i svih drugih pojedinosti koje bi što vernije dočarale uslove karakteristične za prirodne stene.

Mobilna veštačka stena zbog svoje specifičnosti odnosno mogućnosti pomeranja sa jedne na drugu lokaciju, izvrsna je za treniranje kako u zatvorenim tako na otvorenom prostoru. Mogućnost da zimi i leti, pospešujete svoje sposobnosti i povećavate fizičku snagu i izdržljivost, penjanjem na veštačkoj steni, ističe ovu disciplinu od drugih vidova sporta.

Iako je sportsko penjanje u našoj zemlji, relativna novina, broj ljubitelja ovog sporta iz dana u dan sve je veći. Pozitivan uticaj na zdravlje dece, mladih i odraslih osoba, čine penjanje na veštačkoj steni preporučljivom aktivnošću svim generacijama.

Penjačke staze "Urban Wall" Beograd.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nikola Gavrilovic
  08.10.2018 04:47

  Da li se kod vas mogu kupiti sigurnosna uza i hvatovi?koja je cena?

  Milos Topalovic
  01.05.2017 01:37

  Oprema za penjanje sluzi kao potpora i ohrabrenje svakom penjacu, da naustrasivo tezi ka visinama.Patike i oprema za penjanje,moraju biti prilagodjeni specificnosti ovog sporta,jer od istih mnogo zavisi uspeh svakoj pojedinca koji odluci da se oproba i aktivno bavi panjenjem na vestackoj steni.

  Mihajlo
  25.07.2014 03:45

  Da li imate hvatove i kolika je cena???

  Firme u blizini

  Stoni Tenis Markop, Hajduk Veljkov Venac 8, Savski venac, Beograd
  Skate graffiti shop Kobazz, Sarajevska 40, lokal 2, Stari grad, Beograd
  Ronilačka oprema Power Sub, Vladimira Rolovića 2, Čukarica, Beograd
  Sportska oprema Cesarus Fitness, Bulevar Milutina Milankovića 70a, Novi Beograd, Beograd
  Promis kimona baletanke trikoi, Jurija Gagarina broj 149a, lokal 24 TC Piramida, Novi Beograd, Beograd
  Sportska oprema Sport Depot, Palmira Toljatija 5a, I sp./21, Novi Beograd, Beograd
  Beosport, Kneza Mihaila 54 (TC Rajićeva), Stari grad, Beograd
  Sportska oprema Spindo, Luke Vojvodića 25j, pored hotela Orašac, Rakovica, Beograd
  Proizvodnja sportske odeće Draco, Časlava Veljića 30d, Čukarica, Beograd
  Thule Srbija sportska oprema, Tošin bunar 179, Novi Beograd, Beograd