Dodaj firmu

Spomenici Bojanić Kamenorezačka radnja

Kamenorezačka radnja Bojanić nalazi se u Borči. Pretežna delatnost je uređenje enterijera i elemnata enterijera od granite, mermera i kamena.
Pročitaj više

Marka Cara 4
Borča, Beograd

Spomenici Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja

Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja pretvoriće svaku Vašu zamisao u delo dostojno raskošnosti granita i lepote mermera. Već dugi niz godina uspešno se bavimo izradom nadgrobnih spomenika, enterijera i eksterijera od najkvalitetnijeg prirodnog kamena
Pročitaj više

Surčinska 9r
Novi Beograd, Beograd

Spomenici Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan

Kamenorezačka radnja Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan nalazi se na dve lokacije u Beogradu, u ulici Svetozara Mihailovića 9 (bivša Despotovačka 9) - proizvodnja, i preko puta groblja Lešće, ulica Slanački put 147V - prodaja.
Pročitaj više

Slanački put 147V (preko puta glavne kapije groblja Lešće)
Palilula, Beograd

Spomenici Dinara granit kamenorezačka radnja

Kamenorezacka radnja Dinara Granit, svojom dugom tradicijom garantuje Vam visok kvalitet obrade i ugradnje mermera.
Pročitaj više

Stanka Tišme 71, Batajnica
Zemun, Beograd

Spomenici Branković kamenorezačka radnja

Prerada i montaža mermera, granita i prirodnog kamena iz Srbije i uvoza, kao i izrada nadgrobnih spomenika, enterijera, kamina, sankova, stepenista, podova. Posedujemo CNC mašinu za najfiniju obradu
Pročitaj više

Smederevski put 50, Boleč
Grocka, Beograd

Spomenici Nikolić Kamenorezačka radnja

Pored izrade spomenika svih vrsta, posebno zavidne rezultate postižemo u obnavljanju i rekonstrukciji starih spomenika i grobnica.
Pročitaj više

Ljubinke Bobić 25d (Novo Bežanijsko groblje)
Novi Beograd, Beograd

“Nadgrobni spomenici su simbol vere i opipljiv odraz svih ljudskih emocija i ljubavi.“ Navedeni citat možda najbolje opisuje na koji način spomenik treba da odaje duboko poštovanje prema dragoj preminuloj osobi ali i veru da su naši najmiliji sada na nekom boljem mestu.

Ipak, u teškim trenucima, porodica se nalazi pred važnim odlukama kao što je izbor spomenika, odnosno njegovog modela, materijala od koga će biti sačinjen, te na koji način će biti urađena slova i postavljena slika...

Izrada spomenika

Pri dilemi kakav spomenik odabrati, možda može da vam pomogne dolazak u sedište kamenorezačke radnje, gde ćete pogledati katalog već urađenih spomenika. To su modeli koji se najčešće naručuju od strane porodica preminulih, pa u skladu s tim, imaju i značajno povoljniju cenu, jer se rade po određenom šablonu.

Naravno, ne morate se vezati za određeni dizajn i veličinu spomenika, postoji mogućnost, da u dogovoru sa kamenorescem, kombinujete delove spomenika i materijale od koga će biti izrađen.

Ukoliko imate svoje posebne želje, važno je da ih opišete majstoru, kako bi mogao da vam izračuna preciznu cenu tih radova. Materijali koji se najčešće koriste su granit, mermer i kamen. Većina porodica želi da se uveri u kvalitet radova kamenorezačke radnje, pa će to moći da učini u izložbeno-prodajnom prostoru, gde će ljubazno osoblje izaći u susret odgovorima na sva pitanja i eventualnim savetima oko odluke.

Koje su cene spomenika?

Cena spomenika zavisi od više faktora. Na istu će najpre uticati kubikaža kamena, dizajn, vrsta i boja materijala koji se koristi, kao i završna obrada ali i drugi faktori. Postoje lučni spomenici, spomenici sa oborenim ivicama, nadgrobni spomenici sa poklopnom pločom... 

Određene porodice žele spomenik u specifičnoj boji, pa je tada dobra varijanta da se odlučite za granit, jer je dostupan u raznim bojama, kao što su bela, crna, siva, crvena i druge. 

Odluka većine ljudi pri izboru materijala od koga će biti izrađen spomenik, ipak pada na granit, a sve iz razloga što je izdržljiv i otporan. Treba znati da postoje i različite vrste granita. Kada govorimo o ceni, najpovoljniji su spomenici koji su tamno sivi, pa ako tragate za pristupačnom cenom, moguće je izraditi jednostavan ravan spomenik, sa jednom slikom i vazom.

Spomenici – iskustva

Spomenik nije kompletan dok se ne postavi slika i ne urade slova. Umetničke slike mogu biti gravirane u kamenu, a u ponudi je i izrada skulptura, kandila od granita, klupica, livenih slova i livenih ramova za slike. 

Vaš najbolji izbor će predstavljati umetničke slike koje su gravirane u granit, a sve iz razloga što je gravura veoma postojana i odolevaće vremenskim prilikama kroz dugi niz godina. 

Slova su veoma važna, tako da se i ona mogu gravirati, dok se njihova obnova vrši srebrnom ili zlatnom bojom. 

Za kraj, reći ćemo da slike spomenika, to jest kataloge kamenorezačkih radnji, možete pogledati i od svoje kuće, tako što ćete posetiti web prezentacije, koje su na taj način osmišljene da vam ponude modele koji mogu postati simbol vaše vere, poštovanja i ljubavi prema dragoj osobi.

Spomenici – cena:

Cene nadgrobnih spomenika zavise od više faktora kao što su materijal koji se koristi, kakav model spomenika je u pitanju, zatim koje su njegove dimenzije i slično.

Da biste imali približnu orijentaciju, istaći ćemo da je prosečna cena spomenika od granita oko 170.000 dinara, a od mermera 150.000 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate kamenorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane