Dodaj firmu

Svako od nas u kući koristi različitu rasvetu, ali se takođe često javlja potreba da se osvetle neke javne površine za koje nam je potrebna spoljna rasveta. Povrsine kao što su igrališta, parking, ulazi ispred određenih objekata i slično, traze dobro osvetljenje.

Tada govorimo o spoljnoj rasveti. U našem daljem tekstu možete da saznate sve što bi vas moglo interesovati o ovoj temi, o cenama po kojima možete da nabavite spoljnu rasvetu, gde i kako da poručite i druge korisne i zanimljive informacije.

Spoljna LED rasveta

LED rasveta se pokazuje daleko isplativijom od klasične, a razlog je veoma jednostavan – troši čak deset puta manje električne energije. Zbog toga mesečni računi za struju bivaju znatno manji, pa se sa pravom LED rasveta naziva i štedljivom.

Postoji još niz veoma dobrih karakteristika, kao što su da zahvaljujući CRI indeksu, svetlost koju dobijamo uz pomoć LED reflekora biva skoro ista kao dnevna. Indeks CRI se kreće od 0 do 100, i što je bliži 100, to je svetlo prirodnije, i kao takvo mnogo zdravije i ugodnije za oko čoveka.

Kada koristimo spoljnu rasvetu, tada želimo da ona odmah počne da radi punim kapacitetom, a ne da čekamo da se postigne maksimalna jačina. U tome se krije još jedna prednost na strani LED rasvete, jer je to instant rasveta, odnosno izvor svetlosti sija punom jačinom od trenutka kada se uključi.

Spoljna LED rasveta najveći deo električne energije pretvara u svetlost, a ne u toplotu, što je slučaj sa klasičnom rasvetom. Zbot toga je čak moguće golom rukom dodirunuti reflektor, na primer. Sve to ima još pozitivnih efekata – smanjuje se potencijalni rizik od požara i raznih nezgoda koje bi nastale usled kontakta sa uređajima za rasvetu.

Spoljna rasveta prodaja

Kod osvetljenja spoljašnjeg prostora, veoma je važna boja rasvete. Ovde već možemo da izvršimo podelu na nekoliko grupa i to su:

-          Prirodno bela ili dnevno bela

-          Hladno bela

-          Toplo bela.

Kod dnevno bele svetlosti u pitanju je prirodna boja, i imaćete utisak kao da je dan. Pri tome je temperatura boje 4500 kelvina.

Kod hladno bele, imaćete najjače svetlo, jednostavne hladne i čiste boje, a temperatura boje je 6000 kelvina.

Kada je reč o toplo beloj boji rasvete, ona će nam dati žućkasto osvetljenje, dok se temperatura boje kreće od 2700 do 3000 kelvina.

Svako želi da rasveta traje što duže, pa se postavlja pitanje, kada nabavimo na primer, LED reflektore, koliko godina će oni moći da nam koriste? Ovde je još jedna prednost LED rasvete, odnosno, ona traje čak do neverovatnih pedeset hiljada radnih sati.

Trajnost zavisi od preporučenog načina upotrebe, ali je dosta veća u odnosu na klasičnu rasvetu, što ćete najbolje osetiti prema novcu koji budete uštedeli za period u kome budete koristili LED osvetljenje.

I na kraju, osvrnimo se za kratko i na ekološki aspekt priče o spoljašnjoj LED rasveti. Naime, ova rasveta poseduje RoHS sertifikat, što bi značilo da su proizvodi napravljeni tako da u sebi imaju daleko manje otrovnih materija u odnosu na one artikle koji ovu oznaku ne poseduju.

U spoljnu rasvetu takođe ubrajamo svetiljke, LED svetiljke (baštenske i plafonjere), uličnu rasvetu, LED trake, LED napajanja, podne lampe, LED zidne lampe...

Spoljna rasveta - cena:

Za spoljnu rasvetu se često koriste reflektori. Njihova cena je od 1300 din. pa sve do 39000 dinara, za LED reflektor od 200 W. Na cenu takođe utiče da li reflektor ima ugrađen senzor pokreta.

Cena podnih lampi je u proseku od 8500 din. do 25000 dinara, dok za zidne lampe i lampe sa postoljem treba platiti od 3600 din. sve do 7500 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice rasvete koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane