Sta je to specijalni prevoz? Možda imate klavir i upravo ste kupili stan na drugom kraju grada ili se selite u inostranstvo? Moguće da to niste znali, ali klavir spada u prevoz specijalnih tereta. Kada malo razmislimo, to je i razumljivo – reč je o skupom predmetu, koji poseduje specifične karakteristike, pa je isti neophodno adekvatno zaštiti, kao i voziti specijalnim vozilom, prema unapred utvrđenoj maršruti.

Na primeru klavira, ukratko smo vam objasnili šta znači prevoziti specijalne terete – tim koji vrši transport mora biti iskusan, obučen kao i posedovati određenu opremu.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za SPECIJALNI PREVOZ

Beograd

Transporter 011
Transporter 011
Nova Mokroluška 13
Voždovac Pozovi

„Transporter 011” je firrma koja se bavi kompletnom uslugom selidbi, transportom robe, skladištenjem robe i uslugama logistike i špedicije....
Pročitaj više

Global Karavan specijalni transporti
Global Karavan specijalni transporti
Pećinačka 20, Cara Dušana 205a
Zemun Pozovi

Preduzeće Global Karavan pruža usluge transporta specijalnih tereta na teritoriji cele Evrope i Azije. Našu flotu čine vozila pogodna za prevoz različitih vrsta roba, uključujući i one van gabarita. Takođe, vršimo izradu dozvola za vangabar...
Pročitaj više

NMB - savetnik za bezbednost u transportu opasnih tereta
NMB - savetnik za bezbednost u transportu opasnih tereta
Pozovi

Licencirani savetnici za bezbednost u transportu opasnih tereta (ADR, RID i ADN) pružiće Vam svu neophodnu pomoć oko tehničkih propisa, dokumentacije, izbora vozila i ambalaže. Iza nas je zavidno iskustvo i stručnost, što nas svrstava među ...
Pročitaj više

Logistics design transportne usluge
Logistics design transportne usluge
Višnjicki venac 109
Palilula Pozovi

Logistics Design je porodična kompanija sa sedištem u Beogradu, u ulici Višnjički Venac br. 109. - Međunarodni transport robe - Carinsko zastupanje - Skladištenje robe - Konsalting...
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na SPECIJALNI PREVOZ

Prevoz motocikla
4000 3500
Prevoz motocikla AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Kombi prevoz (selidbe) bez radnika - Beograd
3000 2000
Kombi prevoz (selidbe) bez radnika - Beograd AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Pogledajte sve kupone (4)
Trailer group transport i špedicija
Trailer group transport i špedicija
4. Juli br.2, Smederevo
Stari grad

Trailer Group d.o.o Međunarodni drumski transport, Domaći drumski transport, Kontejnerski transport, Drumski transport vangabaritnih i ADR pošiljki kao i transport pošiljki pod temperaturnim režimom (frigo), Carinsko posredovanje...

VANGABARITNI PREVOZ ROBE LTC STANKOVIĆ
VANGABARITNI PREVOZ ROBE LTC STANKOVIĆ
Kumodraška 182
Voždovac

Vangabaritni prevoz robe LTC Stanković je preduzeće koje se bavi prevozom i vangabaritnim prevozom robe kako u domaćem tako i u međunarodnom saobraćaju....

Sta je to specijalni prevoz? Možda imate klavir i upravo ste kupili stan na drugom kraju grada ili se selite u inostranstvo? Moguće da to niste znali, ali klavir spada u prevoz specijalnih tereta. Kada malo razmislimo, to je i razumljivo – reč je o skupom predmetu, koji poseduje specifične karakteristike, pa je isti neophodno adekvatno zaštiti, kao i voziti specijalnim vozilom, prema unapred utvrđenoj maršruti.

Na primeru klavira, ukratko smo vam objasnili šta znači prevoziti specijalne terete – tim koji vrši transport mora biti iskusan, obučen kao i posedovati određenu opremu.

Specijalni transport

U predmete za koje je potreban poseban prevoz spadaju i rashladni i klima uređaji; velike staklene površine, prozori i akvarijumi; razni kontejneri; bankomati, kase, sefovi; tehnička oprema a pod tim mislimo na plotere, fotokopir aparate, projektore, skenere, automate i konzole, audio i video opremu i sl; razni kotlovi, pumpe, agregati, kompresori; aluminijumske i metalne konstrukcije, betonske konstrukcije...

Kao što vidimo, dosta toga potpada pod kategoriju specijalnih tereta. Kada se prevoz obavlja, neophodno je zaštititi ne samo predmet koji se transportuje, već i same objekte iz kojih se predmet iznosi odnosno unosi.

Transport specijalnih roba

Savremena oprema omogućava da se predmetima koji imaju veliku težinu ili različite dimenzije, veoma lako manipuliše. Profesionalci poseduju razne vrste i tipove viljuškara, hidraulične dizalice i liftove, kuke, kranove, određene zahvatne uređaje, posebne mašine i robote. Bitno je naglasiti da ni stepenice ni razni nepristupačni tereni ne predstavljaju prepreku, zahvaljujući adekvatnoj opremi.

Timovi ljudi koji se bave ovom vrstom posla posebno su obučeni i poseduju višegodišnje iskustvo, tako da za njih nijedan specijalni teret nije problematičan za utovar, prevoz, istovar i pozicioniranje na željenu lokaciju.

Prevoz specijalnih tereta

Željena lokacija može biti određeni objekat ili prostor u okviru istog. Kada teret ima veliku težinu, kao na primer, više od 350 kilograma, objekte je potrebno zaštititi od habanja podova. Vrlo je korisno znati informaciju da je klijentima omogućeno da prate svoj specijalni teret putem GPS-a, i to u realnom vremenu.

Ukoliko vam je neophodan prostor za skladištenje tereta, pre nego što se izvrši transport ili nakon toga, firme koje se bave ovom delatnošću na raspolaganje vam stavljaju svoje magacinske prostore velike površine.

Prevoz specijalnih tereta iskustva

Važno je znati, da se prilikom dogovaranja posla potpisuje ugovor, čime se dobija pravna garancija da će sve biti obavljeno kako je usaglašeno u startu, ali i da će klijenti biti obeštećeni ako dođe do nastanka bilo kakve štete.

Prevoz specijalnih tereta se vrši posebnim vozilima i zahteva izuzetnu stručnost, obučenost i iskustvo. Iz svih tih razloga, specijalne terete ne možemo da prevozimo sami, već su nam neophodne usluge firmi koje se dugi niz godina bave ovom delatnošću.

Specijalni prevoz industrijskih mašina

Industrijske mašine spadaju u najčešću vrstu tereta koja se prevozi na poseban način. Da bi se prevoz uspešno obavio neophodna su vučna i priključna vozila. Transport se može vršiti na teritoriji naše zemlje, ali i u međunarodnom saobraćaju.

Garancija bezbednosti je pre svega posebna oprema, a potom i stručan i iskusan kadar. Obično se javlja potreba za prevozom mašina koje se koriste u gasnoj i hemijskoj industriji, metalnoj i pivarskoj industriji, poljoprivredi, kao i za prevozom različite procesne opreme za petrohemijsku industriju.

Specijalni prevoz građevinskih mašina

Građevinske mašine se takođe veoma često transportuju pod oznakom specijalnog prevoza. Ljudski resursi i znanje, izuzetna logistika i pažljiva koordinacija, obećavaju vam bezbedan transport teških građevinskih mašina na željeno odredište. Pri tome, posebna pažnja se obraća na bezbednosne zahteve.

Pod građevinskim mašinama se podrazumevaju bageri, drobilice, buldožeri, guseničari, damperi, bušilice...

Specijalni prevoz cena

Cenu je moguće odrediti samo individualno, a to pre svega zavisi od karakteristika samog predmeta koji se prevozi, zatim od transportne relacije, tj. udaljenosti tačke A od tačke B; na cenu će uticati i korišćenje određenih mašina tokom utovara, istovara i pozicioniranja, kao i pristupačnost terena sa koga se polazi i na koji se dovozi specijalni teret i slično.

*Za sve preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  04.09.2018 02:16

  Po pitanju specijalnog prevoza, odmah treba da znate da je potrebno da cesto po ovom pitanju saradjujete sa policijom.

  Ivana Petrovic
  11.09.2017 10:50

  Speciajalni prevo je nesto sto kako god da okrenete treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Ivana Petrovic
  11.08.2017 07:57

  Specijalni prevoz zahteva posebne dozvole i cesto uklanjanje odredjenih prepreka sa puta tako da se uglavnom moze desiti da ova vrsta prevoza bude bas onako skupa. Pri tome, pratnja policije je naravno i vise nego obavezna.

  Marina Zivkovic
  05.05.2017 09:29

  Ukoliko nesot moze da kosta onda je to svakako specijalni prevoz.

  Petar Jankulovski
  21.04.2017 10:43

  U svakom slucaju je ovo jedan i vise nego poseban prevoz. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Jovana Milinkovic
  20.04.2017 08:01

  Ukoliko nesto valja u celoj prici onda je to specijalni prevoz ciji je kvalitet koliko samo mogu da vidim narocito dobar i pozeljan da se ima.

  Stojance Ristovski
  06.04.2017 09:52

  Sto se ovog prevoza tice, sigurno je kvalitet nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vreme i nista vise od toga.

  Lea Stankovic
  22.03.2017 10:44

  Po meni on nikada nije bio previse lak. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Todor Markovic
  21.03.2017 01:10

  Sto se ovog prevoza tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego posebno.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 07:54

  U svakom slucaju je ovo nesto sto treba i mora da se debelo plati.

  Janko Zivanovic
  03.03.2017 07:34

  sto se ove vrste rpevoza tiec, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je gubljenje vremena.

  Marta Dencevic
  02.03.2017 08:12

  Sto se ovog prevoza tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 09:39

  Sto se specijalnog prevoza tice, odmah treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Ljubinka Sreckovic
  13.02.2017 11:32

  Sto se mene licno tice, osnovna je stvar u tome da se sav specijalni prevoz mor aveoma lepo i kvalitetno uraditi. To je osnovni i prvi preduslov uspeha.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 08:28

  Za specijalni prevoz je uvek potrebna i specijalna dozvola. To tako jednostavno funkcionise.

  Nikolina Pantelic
  17.01.2017 08:48

  Sto se ove vrste prevoza tice, ipak je veoma bitno da se odmah opredelite za kvalitet. Sve ostalo zapravo i nije toliko bitno.

  Marko Petrovic
  29.12.2016 07:02

  Specijalni prevoz mora i specijalno da se plati.

  Jana Stankovic
  28.12.2016 10:31

  Najvaznije je da prvo imate sve potrebne dozvole za specijalni transport i da na vreme oko toga dobijete sve potrebne dozvole.

  Biljana Brankovic
  27.12.2016 11:45

  Ono sto odmah treba da znate je to da specijalni prevoz mora i specijalno da se plati. Ako se za to odlucite sigurno se necete pokajati.

  Dusan Markovic
  12.12.2016 10:50

  Po pitanju specijalnog prevoza, odmah treba da znate da je potrebno da cesto po ovom pitanju saradjujete sa policijom.