Možda imate klavir i upravo ste kupili stan na drugom kraju grada ili se selite u inostranstvo? Moguće da to niste znali, ali klavir spada u prevoz specijalnih tereta. Kada malo razmislimo, to je i razumljivo – reč je o skupom predmetu, koji poseduje specifične karakteristike, pa je isti neophodno adekvatno zaštiti, kao i voziti specijalnim vozilom, prema unapred utvrđenoj maršruti.

Na primeru klavira, ukratko smo vam objasnili šta znači prevoziti specijalne terete – tim koji vrši transport mora biti iskusan, obučen kao i posedovati određenu opremu.

specijalni prevoz

Specijalni transport

U predmete za koje je potreban poseban prevoz spadaju i rashladni i klima uređaji; velike staklene površine, prozori i akvarijumi; razni kontejneri; bankomati, kase, sefovi; tehnička oprema a pod tim mislimo na plotere, fotokopir aparate, projektore, skenere, automate i konzole, audio i video opremu i sl; razni kotlovi, pumpe, agregati, kompresori; aluminijumske i metalne konstrukcije, betonske konstrukcije...

Kao što vidimo, dosta toga potpada pod kategoriju specijalnih tereta. Kada se prevoz obavlja, neophodno je zaštititi ne samo predmet koji se transportuje, već i same objekte iz kojih se predmet iznosi odnosno unosi.

Transport specijalnih roba

Savremena oprema omogućava da se predmetima koji imaju veliku težinu ili različite dimenzije, veoma lako manipuliše. Profesionalci poseduju razne vrste i tipove viljuškara, hidraulične dizalice i liftove, kuke, kranove, određene zahvatne uređaje, posebne mašine i robote. Bitno je naglasiti da ni stepenice ni razni nepristupačni tereni ne predstavljaju prepreku, zahvaljujući adekvatnoj opremi.

Timovi ljudi koji se bave ovom vrstom posla posebno su obučeni i poseduju višegodišnje iskustvo, tako da za njih nijedan specijalni teret nije problematičan za utovar, prevoz, istovar i pozicioniranje na željenu lokaciju.

Prevoz specijalnih tereta

Željena lokacija može biti određeni objekat ili prostor u okviru istog. Kada teret ima veliku težinu, kao na primer, više od 350 kilograma, objekte je potrebno zaštititi od habanja podova. Vrlo je korisno znati informaciju da je klijentima omogućeno da prate svoj specijalni teret putem GPS-a, i to u realnom vremenu.

Ukoliko vam je neophodan prostor za skladištenje tereta, pre nego što se izvrši transport ili nakon toga, firme koje se bave ovom delatnošću na raspolaganje vam stavljaju svoje magacinske prostore velike površine.

specijalni prevoz cena

Prevoz specijalnih tereta iskustva

Važno je znati, da se prilikom dogovaranja posla potpisuje ugovor, čime se dobija pravna garancija da će sve biti obavljeno kako je usaglašeno u startu, ali i da će klijenti biti obeštećeni ako dođe do nastanka bilo kakve štete.

Prevoz specijalnih tereta se vrši posebnim vozilima i zahteva izuzetnu stručnost, obučenost i iskustvo. Iz svih tih razloga, specijalne terete ne možemo da prevozimo sami, već su nam neophodne usluge firmi koje se dugi niz godina bave ovom delatnošću.

Specijalni prevoz industrijskih mašina

Industrijske mašine spadaju u najčešću vrstu tereta koja se prevozi na poseban način. Da bi se prevoz uspešno obavio neophodna su vučna i priključna vozila. Transport se može vršiti na teritoriji naše zemlje, ali i u međunarodnom saobraćaju.

Garancija bezbednosti je pre svega posebna oprema, a potom i stručan i iskusan kadar. Obično se javlja potreba za prevozom mašina koje se koriste u gasnoj i hemijskoj industriji, metalnoj i pivarskoj industriji, poljoprivredi, kao i za prevozom različite procesne opreme za petrohemijsku industriju.

Specijalni prevoz građevinskih mašina

Građevinske mašine se takođe veoma često transportuju pod oznakom specijalnog prevoza. Ljudski resursi i znanje, izuzetna logistika i pažljiva koordinacija, obećavaju vam bezbedan transport teških građevinskih mašina na željeno odredište. Pri tome, posebna pažnja se obraća na bezbednosne zahteve.

Pod građevinskim mašinama se podrazumevaju bageri, drobilice, buldožeri, guseničari, damperi, bušilice... 

Specijalni prevoz cena

Cenu je moguće odrediti samo individualno, a to pre svega zavisi od karakteristika samog predmeta koji se prevozi, zatim od transportne relacije, tj. udaljenosti tačke A od tačke B; na cenu će uticati i korišćenje određenih mašina tokom utovara, istovara i pozicioniranja, kao i pristupačnost terena sa koga se polazi i na koji se dovozi specijalni teret i slično.

*Za sve preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Specijalni prevoz
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kombi prevoz (selidbe) bez radnika - Beograd

Akcija -% 2000 Din.
Kombi prevoz (selidbe) bez radnika - Beograd - 2.000 din!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletna selidba u Beogradu (kombi prevoz)

Akcija -% 70 Din.
Kompletna selidba u Beogradu (kombi prevoz) - 70 evra! Selidbe broj 1!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018
Zeljana Jeremic

Po pitanju specijalnog prevoza, odmah treba da znate da je potrebno da cesto po ovom pitanju saradjujete sa policijom.

11.09.2017
Ivana Petrovic

Speciajalni prevo je nesto sto kako god da okrenete treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

11.08.2017
Ivana Petrovic

Specijalni prevoz zahteva posebne dozvole i cesto uklanjanje odredjenih prepreka sa puta tako da se uglavnom moze desiti da ova vrsta prevoza bude bas onako skupa. Pri tome, pratnja policije je naravno i vise nego obavezna.

05.05.2017
Marina Zivkovic

Ukoliko nesot moze da kosta onda je to svakako specijalni prevoz.

21.04.2017
Petar Jankulovski

U svakom slucaju je ovo jedan i vise nego poseban prevoz. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

20.04.2017
Jovana Milinkovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici onda je to specijalni prevoz ciji je kvalitet koliko samo mogu da vidim narocito dobar i pozeljan da se ima.

06.04.2017
Stojance Ristovski

Sto se ovog prevoza tice, sigurno je kvalitet nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vreme i nista vise od toga.

22.03.2017
Lea Stankovic

Po meni on nikada nije bio previse lak. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

21.03.2017
Todor Markovic

Sto se ovog prevoza tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego posebno.

09.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju je ovo nesto sto treba i mora da se debelo plati.

03.03.2017
Janko Zivanovic

sto se ove vrste rpevoza tiec, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je gubljenje vremena.

02.03.2017
Marta Dencevic

Sto se ovog prevoza tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan.

14.02.2017
Petar Jankovic

Sto se specijalnog prevoza tice, odmah treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, osnovna je stvar u tome da se sav specijalni prevoz mor aveoma lepo i kvalitetno uraditi. To je osnovni i prvi preduslov uspeha.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Za specijalni prevoz je uvek potrebna i specijalna dozvola. To tako jednostavno funkcionise.

17.01.2017
Nikolina Pantelic

Sto se ove vrste prevoza tice, ipak je veoma bitno da se odmah opredelite za kvalitet. Sve ostalo zapravo i nije toliko bitno.

29.12.2016
Marko Petrovic

Specijalni prevoz mora i specijalno da se plati.

28.12.2016
Jana Stankovic

Najvaznije je da prvo imate sve potrebne dozvole za specijalni transport i da na vreme oko toga dobijete sve potrebne dozvole.

27.12.2016
Biljana Brankovic

Ono sto odmah treba da znate je to da specijalni prevoz mora i specijalno da se plati. Ako se za to odlucite sigurno se necete pokajati.

12.12.2016
Dusan Markovic

Po pitanju specijalnog prevoza, odmah treba da znate da je potrebno da cesto po ovom pitanju saradjujete sa policijom.