Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sokovi i sirupi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sokovi i sirupi

Kada smo umorni, bez energije, žedni ili kada su topli letnji dani, najviše što prija i vraća snagu, jeste čaša prirodnog, ukusnog, osvežavajućeg soka.

sokovi i sirupi

 

Negazirani sokovi

Sokovi se prave od voća, i u sebi mogu i ne moraju da sadrže šećer. Poznato je da se u voću nalaze prirodni šećeri koji se nazivaju fruktoza, tako da i to našem organizmu može da bude dovoljno, a posebno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na glukozu ili dijabetes, tako da moraju da ograniče ili sasvim izbace šećer iz ishrane.

Negazirani sokovi se smatraju zdravijim od gaziranih, jedan od razloga je što ne nadimaju stomak, tako da se preporučuju i za dijetetske tretmane.

Domaći sokovi

Dobiti pravi, domaći sok, značilo bi iscediti voće. Jer, suština voća i jeste u soku, tako da na ovaj način dobijate ono najbolje – slatki nektar.

Domaći sokovi se danas nalaze u prodaji, a prave se po receptima naših baka i ne primećuje se skoro nikakva razlika.

Ceđeni sokovi

Poenta je da se u soku nalazi 100% voća, tada i nije potrebno dodati ni jedan gram šećera. Sokove sami možemo da cedimo uz pomoć blendera i da od svake voćke ili od više njih, izvučeno ono najbolje što imaju da nam ponude.

sokovi i sirupi cena

 

Sirup sokovi

Šta je, u stvari, sirup? To je gusti sok od voća, koji se kuva sa velikom količinom šećera. U prodaji ćete najčešće naći sirupe od maline, borovnice, ribizle i kupine, a takođe u obzir dolazi i drugo voće koje se lako cedi.

Verovatno znate, da šećer čuva voće od kvarenja kada se doda u većim količinama. Ukus voća i prirodna boja, mogu se sačuvati, ako se sirup kuva kratko.

Inače, sirup se koristi tako što mora da se razredi vodom, ali i kao preliv za kolače, puding i mnoge druge slatkiše.

Sokovi od prirodnog voća

Od sokova od prirodnog voća, verovatno ne postoji ništa zdravije. U njima su sadržani svi vitamini i razni hranljivi sastojci, pa deluju izuzetno osvežavajuće, okrepljujuće, vraćajući snagu i energiju.

Sokovi na rastvaranje

Sokovi na rastvaranje ili razblaživanje, uglavnom sadrže šećer, i to je nešto što većina ljudi ne zna, dok ne pogleda na ambalažu. Međutim, u umerenim količinama, šećer je koristan, pre svega kao pogonsko gorivo za naše mišiće i mozak.

Gazirani sokovi

Gazirani sokovi su veoma popularni, iako su manje zdravi nego negazirani, ali zbog toga imaju tu prednost da vas instant osveže, okrepe i vrate snagu. Pored toga, sjajnog su ukusa, i čest su izbor, kako dece, tako i odraslih.

Cena gaziranih sokova

Prosečna cena gaziranih sokova za pakovanje od 1,5 – 2 L je oko 135 – 150 dinara.

Cena negaziranih sokova

Negazirani sokovi u pakovanju od litar, koštaju u proseku oko 120-150 dinara.

Cena sirup sokova

Cene sirup sokova su različite, tako da za litar domaćeg sirupa od maline treba platiti od 400-550 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.