Sigurno ste vec vidjali sobne fontane? Živimo u gradskoj sredini, gde smo praktično „zarobljeni“ između visokih zgrada a sve što nas okružuje je beton, i skromno zelenilo u parku ispred solitera. Ponekad toliko betona zna da „guši“ ljude, odnosno pojavačava njihovu prirodnu potrebu za svežim vazduhom, travnatim površinama, drvećem, cvećem i vodom. Zar svima nama, u tako urbanim i modernim sredinama, nije potrebna jedna oaza zelenila, prirode i mira? Zamislite sad jedno takvo savršeno mesto u sred vašeg doma: prelepa fontana, i voda koja tiho žubori, sasvim je dovoljno da vam okrepi um i dušu, koji su umorni zbog gradske vreve.

Unutrašnje fontane

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje imaju u svojoj ponudi SOBNE FONTANE

Beograd

Naturalist fontane, bazeni, sistemi za zalivanje, vrtovi
Naturalist fontane, bazeni, sistemi za zalivanje, vrtovi
Petra Konjovića 12z, Rakovica, Beograd
Rakovica Pozovi

Projektovanje i izgradnja fontana, bazena, sistema za zalivanje i vrtova. Uvoz, proizvodnja i distribucija opreme za fontane, bazene i sisteme za automatsko zalivanje travnjaka i vrtova....
Pročitaj više

Sigurno ste vec vidjali sobne fontane? Živimo u gradskoj sredini, gde smo praktično „zarobljeni“ između visokih zgrada a sve što nas okružuje je beton, i skromno zelenilo u parku ispred solitera. Ponekad toliko betona zna da „guši“ ljude, odnosno pojavačava njihovu prirodnu potrebu za svežim vazduhom, travnatim površinama, drvećem, cvećem i vodom. Zar svima nama, u tako urbanim i modernim sredinama, nije potrebna jedna oaza zelenila, prirode i mira? Zamislite sad jedno takvo savršeno mesto u sred vašeg doma: prelepa fontana, i voda koja tiho žubori, sasvim je dovoljno da vam okrepi um i dušu, koji su umorni zbog gradske vreve.

Unutrašnje fontane

Postavimo sada pitanje, na početku našeg teksta o sobnim fontanama, za šta su one sve još dobre, u čemu su njihove najbitnije prednosti? Prva uloga fontane jeste da ukrašava životni prostor, ali pored toga, dok preko nje teče voda, ona stvara pozitivne jone, koji su važni za naše zdravlje, pri tome vlažeći vazduh, i kao što smo naveli, svojim žuborenjem umanjuje stres i napetost kome je savremeni čovek svakodnevno izložen.Osim u prelepo opremljenim domaćinstvima, fontane možemo zateći veoma često i u poslovnim prostorima. Pomislite samo, koliko pozitivan utisak ostavljate na svoje klijente i poslovne partnere, kada imate ovakav jedan ukras u kancelariji ili holu?

Kako odabrati sobnu fontanu?

Prilikom odabira boja za fontanu, morate biti dovoljno hrabri, maštoviti, a što se oblika tiče, odaberite takav koji odgovara celokupnom enterijeru. Možda samo znate da želite nešto lepo i savršeno, a ipak nemate ideju šta bi to moglo biti? Važno je znati da uvek možete računati na savet stručnih lica, ili odabrati sobnu fontanu na osnovu kataloga ili putem internet prodavnice. To su web prezentacije, gde su sobne fontane predstavljene u slici i reči, dati su detaljni opisi, uz prikazane cene, pa ćete iz udobnosti svog doma merkati svaku od njih i odlučivati koja bi najbolje „čučnula“ u vašem životnom ili radnom prostoru.Generalni savet jeste da ipak pustite da prostor svojim elementima ”odlučuje“ o tome koja fontana će biti kupljena i ugrađena, a interesantna je stvar da je uz ljubazno osoblje tu i saradnik za Feng Shui, ako želite savete u tom smeru.

Sobne fontane i Feng Shui

Zna se da je Feng Shui drevna veština koja nas uči kako da pravilno opremimo prostor, da bismo privukli pozitivnu energiju i iskoristili sve blagodeti koje ona pruža. Po toj nauci, sobne fontane su moćno sredstvo za privlačenje bogatstva. Vodene elemente najbolje je držati u sektoru novca, jugoistoku, ili karijere, na severu. Sa desne strane ulaznih vrata mogu doneti poboljšane novčane prihode. Feng Shui veliki značaj pridaje ogledalima, pa je potrebno da ih okačite tako da se biljke ogledaju u njima i stvaraju efekat bašte, ali još jedno pravilo govori da ogledala i biljke ne bi trebalo stavljati zajedno u spavaće sobe.

Unikatne unutrašnje fontane

Možda ste pogledali katalog, pregledali ponudu na web šopu, ali jednostavno niste pronašli savršenu fontanu za vaš životni ili radni prostor. Uvek je moguće da poželite takav model koji će biti izrađen baš za vas. Fontane mogu biti različitih dimenzija i kompozicija, izrađene od prirodnih materijala, najčešće je to keramika, metal i kamen. Kada se rade specijalno za vas, fontane imaju dimenzije koje su prilagođene vašem prostoru. Ako se odlučite za fontanu koju ste videli online, ona se može poslati i brzom poštom ukoliko se radi o stonoj sobnoj fontani.

Sobne fontane – cena:

Sobne fontane možete pronaći po cenama od 15000 din. do 49000 dinara, a sve u zavisnosti od modela i karakteristika. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  25.07.2018 09:39

  Firma Naturalist pruza uslugu izrade i ugradnje svih vrsta fontana i sistema za zalivanje. Ukoliko zelite kvalitetne sobne fontane posetite ih i necete se pokajati jer su zaista profesionalci u svom poslu.

  Milen Jovanovic
  08.08.2017 01:45

  Ne mogu da shvatim ko bi samo mogao da se odluci da stavi fontanu u sobu. Po meni je to cist promasaj i nista vise od toga. Sa cenama su ove fontane takodje nesto sto bi posebno trebalo da se plati.

  Jovana Milinkovic
  10.05.2017 02:39

  Kako god da okrenete, one trebaju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Filip Milutinovic
  26.04.2017 03:08

  Koliko mi se samo cini, mogu one da budu nesto sto je jako lepo i manje vise svima potrebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Lea Stankovic
  13.04.2017 10:08

  U svakom slucaju one veoma lepo mogu da se uklope u svaki ambijent. Nista dalje po tom pitanju ne treba da brinete, bar ne sto se mene tice.

  Mihajlo Nastasovic
  29.03.2017 11:35

  Po meni su ovo i vise nego lepe fontane.

  Simona Vucinic
  14.03.2017 10:05

  Kako god da okrenete, od ovih fontana ne postoji nista bolje.

  Todor Markovic
  23.02.2017 07:50

  Sto se mene licno tice, ovo su i vise nego kvalitetne fontane. Ukoliko se pri tome odluciteza kvaltiet, sve drugo je mnogo gore resenje.

  Marta Dencevic
  07.02.2017 07:21

  Pre svega, mogu samo slobodno da kazem da su ovo fontane koje jako puno kostaju. Sve drugo znaci samo da se zavaravate.

  Ljubinka Sreckovic
  26.01.2017 08:03

  Najvaznije od svega je da sobne fontane budu bas onako kvalitetne. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Janko Zivanovic
  09.01.2017 12:45

  Ako mene pitate, mozda su sobne fontane ipak najbolja vrsta fontana koja postoji. Pri tome, samo treba da se dobro uklopi u enterijer.

  Nikolina Pantelic
  20.12.2016 07:09

  Meni se licno sobne fontane ni malo ne svidjaju. Moraju uvek da budu bas onako dobro odradjene da bi sve to bilo kako treba.

  Petar Jankovic
  01.12.2016 01:19

  Ja licno ne volim da vidim stone fontane, nekako mi to ne predstavlja neko zadovoljstvo.

  Jana Stankovic
  16.11.2016 12:30

  Bas sam relativno skoro videla sobne fontane i to po veoma povoljnim cenama u firmi Naturalist.

  Biljana Brankovic
  26.10.2016 01:29

  Ma, mogu zapravo sobne fontane veoma lepo da se uklope uz neki ambijent ali zaista po tom pitanju ne treba nesto previse da se gubi vreme.

  Ivan Stojanovic
  30.08.2016 08:53

  Po pitanju kvalitentih sobnih fontana, nisam nesto inace narocito odusevljen sa njihovim prisustvom u odredjenim prostorima. Pri tome, zalazem se za to da to budu iskljucivo fontane koje su minimalistickih dimenzija.

  Dusan Markovic
  22.07.2016 10:56

  Takodje ne smatram da je fontanama mesto u kucu. Pre svega mislim da nije etetski prihvatljivo ali i pored toga mislim da nije ni preterano zahvalno za odrzavanje.

  Marko Petrovic
  27.06.2016 08:23

  Nisam preveliki ljubitalj sobnih fontana. Sigurno da se u odredjenoj meri mogu uklopiti ali bi dosta razlicitih materijala moralu uklopiti. Po meni sobne fontane su prevashodno neophodne i uklapajuce za poslovne prostore.