Dodaj firmu

Servisni instalater Beograd - vodoinstalater i odgušenje

4.8 | 47 ocena
Član 12 godina

Snimanje fekalne kanalizacije kamerama

Svaka zgrada ima svoju fekalnu kanalizaciju. Neophodno je da ove cevi budu funkcionalne, čiste i prohodne, kako bi služile svojoj svrsi. Neretko se događa da se fekalna kanalizacija zapuši i tada dolazi do opasnosti da se stvori šteta koja je većih razmera.

Posebno su ugroženi stanovi u prizemlju, a koji se nalaze u višespratnim zgradama. Najčešći razlog zapušenjima je bacanje svega i svačega u wc šolju, pa tamo često zalutaju vlažne maramice, higijenski ulošci, ostaci hrane, razne masnoće... Sve to vremenom, formira čepove, koji onemogućavaju protok vode.

Prvo što će majstori da urade, to je da snime cevi pomoću kamere. Na ovaj način se postavlja veoma tačna i precizna dijagnostika što olakšava samu intervenciju i rešavanje problema. Majstori će znati koji je najbolji način da otšuše fekalnu kanalizaciju.

Kamera može da vidi sve, kao što je na primer, stanje cevi, i da li su one za zamenu, jesu li trule ili natrule ili je to slučaj sa nekim njihovim delovima. Ponekad će majstori samo da odrade saniranje i cevi će ponovo postati funkcionalne.

Metoda snimanje cevi pomoću kamere je relativno nova i sve se češće primenjuje, a razlog je upravo pravilna dijagnostika koja je ključ rešavanja svakog problema.

Idi na vrh strane